Нестатутним відносинам – не місце в університеті (зустріч ректора університету з колективом технічного ННІ)

1 грудня 2014 року

 У рамках реалізації програми «Голосіївська ініціатива – 2020» в університеті тривають зустрічі ректора, проректорів з науково-педагогічними працівниками навчально-наукових інститутів з питань недопущення нестатутних відносин, проявів хабарництва та корупції. Наради відбулися вже у семи інститутах, ще чотири пройдуть 2 та 3 грудня.

 
Сьогодні такий захід відбувся в технічному ННІ. До своїх колег звернувся директор інституту Валерій Дубровін та запросив до слова ректора Станіслава Ніколаєнка
 
У своєму виступі Станіслав Миколайович акцентував увагу на те, що попри важку ситуацію в країні, перед університетом стоїть завдання оновлення  і реформування. У цьому русі не місце нестатутним відносинам. Ректор закликав колектив працювати над поліпшенням якості знань студентів.
 
 
Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», наступного року держзамовлення формуватиметься залежно від середнього балу сертифікатів ЗНО вступників. А тому працювати потрібно над профорієнтацією та забезпечувати якість знань студентів, бо найкращий профорієнтатор – наш студент. Побори під час навчання, некомфортні гуртожитки, пусті лабораторії не будуть агітувати за абітурієнта.
 
У продовження цього, голова соціологічної групи, доктор політичних наук Людмила Харченко представила результати опитування студентів факультетів інженерії агробіосистем, конструювання та дизайну машин і систем природокористування. Озвучена інформація, як зазначив ректор, є серйозним сигналом. Адже достатньо велику кількість студентства не задовольняє якість навчального процесу, робота кураторів академічних груп. Частина студентів визнали, що вони сплачують за здачу іспитів.
 
 
 
Тому за словами Станіслава Ніколаєнка, в університеті запроваджується система жорсткого контролю за рівнем викладання, створений механізм проведення зрізів знань студентів, як денної, так і заочної форм навчання. Особлива увага до кафедр, які забезпечують викладання дисциплін першокурсникам. 
 
 
Також Станіслав Ніколаєнко сказав про те, що протягом найближчих двох тижнів буде прийняте остаточне рішення про зміни в структурі університету. Всі керівники обиратимуться відповідно до Закону України «Про вищу освіту». Торкнуться зміни і кафедр. У ході наради було проведено соціологічне дослідження, присвячене ставленню викладачів до керівництва інституту, можливих кандидатів на обрання директором.
 
Мова йшла також про вжиття заходів з унеможливлення плагіату. Це стосується, як магістерських, кандидатських, дисертаційних робіт, так і навчально-методичних видань, підручників, посібників.
 
 
Тільки поєднавши зусилля, завдяки оновленню змісту знань, їх якості, матеріально-технічної бази, мотивації студентів, поглиблення співпраці  із бізнесом та виробництвом, матимемо позитивний результат. Тож давайте перегорнемо сторінку і будемо працювати по-новому, - звернувся до присутніх ректор.
 
Ректор університету також проінформував присутніх про те, що нещодавно ряд напрямів підготовки і спеціальностей успішно пройшли ліцензування та акредитацію. Вже чимало зроблено для стабілізації ситуації в учгоспах, удосконалено рейтингове оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників. Йшлося також і про міжнародне співробітництво, встановлення контактів  з Університетом штату Айова, асоціацією європейських університетів ІСА та відновлення 3-го навчального корпусу. 
 
 
Під час зустрічі співробітники технічного ННІ висловили пропозиції та зауваження щодо рейтингової оцінки діяльності НПП, поліпшення соціально-побутових умов в студентських гуртожитках, організації роботи їдалень та буфетів, зокрема, під час вступної кампанії, необхідності навести лад в першому корпусі, гуртожитках.
 
 
У нараді взяв участь перший проректор Ігор Ібатуллін та учений секретар Оксана Барановська.
 
Ольга Наконечна
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook