Магістри ОПП «Агрономія» успішно захистили випускні дипломні роботи

29 листопада 2022 року
     Не наукою однією, але і не без неї.
   Впродовж 21-23 листопада 2022 року проходив захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів агробіологічного факультету спеціальності 201 «Агрономія». Екзаменаційна комісія на чолі з д.с.-г. наук, професором Василем Лопушняком вислухали всі доповіді слухачів магістратури. Представлені магістерські кваліфікаційні роботи було виконано на чотирьох кафедрах. Всі роботи мали відсоток плагіату, який не перевищував вказаний у наказі.
   Виконання дипломних робіт було не легким завданням для магістрів 2022 року. Проте всі випускники впоралися з поставленою метою. Кожен зі студентів свідомо обрав тему власних досліджень, хтось - з бажанням відкрити щось нове і змінити світ на краще, хтось, щоб зарекомендувати себе як хороший фахівець в своїй галузі, а для когось - це «Стиль життя». В такому стилі представив свою роботу В’ячеслав Головченко, студент кафедри землеробства та гербології, на тему «Особливості вирощування лаванди в Кіровоградській області», на яку надихнула його кохана дівчина. Мріючи подарувати коханій поле лаванди, він зацікавився особливостями вирощування культури і став хорошим спеціалістом в цьому напрямку. Своїми знаннями і досвідом студент поділився на захисті магістерської дипломної роботи.
   Дипломники кожної кафедри зацікавили комісію своїми темами. Студенти кафедри землеробства та гербології обрали наступні теми: «Біологічна ефективність досходових та післясходових гербіцидів у посівах кукурудзи та їх селективність до культури», «Формування бур’янового компоненту агрофітоценозу ріпаку озимого в СВК «Агрофірма Маріампольська», «Вплив обробітку ґрунту на продуктивність соняшнику в СТОВ «Перше травня», Херсонської області», «Моніторинг і контроль забур’яненості агроценозу кукурудзи за органічного землеробства в ТОВ «Арніка-Органіка» та інші.
   Дипломні проєкти студентів кафедри рослинництва були виконані на такі теми: «Реалізація генетичного потенціалу гібридів соняшнику за впливу технологічних прийомів вирощування», «Продуктивність гібридів кукурудзи залежно від диференційованого внесення добрив», «Зимостійкість гороху озимого залежно від елементів технології вирощування в умовах Київської області», «Удосконалення технології вирощування ріпаку озимого в умовах центральної частини Західного Лісостепу України», «Вирощування високоолеїнового соняшнику – перспективно» та інші.
   Дипломний проєкт студента кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології був виконаний на тему «Оцінка продуктивності кормових культур у післяжнивних посівах в умовах Київського Полісся».
   Дипломний проєкт студента кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика був виконаний на тему «Придатність суниці садової до зберігання та переробки».
   Всі вище названі теми є актуальними і були гідно представлені виконавцями. Екзаменаційна комісія справедливо оцінила кожну роботу.
Вітаємо всіх магістрів з успішним захистом дипломних робіт! 
Це не перша Ваша перемога, але і точно не остання.
Бажаємо всім успіхів у всіх Ваших починаннях!
Все буде Україна!
 
    Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook