Доцент кафедри управління земельними ресурсами Руслан Тихенко провів цикл лекцій викладачам та магістрам Поліського національного університету

22 листопада 2022 року
   Сучасні підходи та умови начального процесу побудовані на конкурентних засадах, студенти мають отримувати якісний навчальний матеріал від кращих фахівців галузі, провідних вчених та роботодавців. Одним із таких методів є лекції ведучих викладачів інших навчальних закладів, які спонукають здобувачів до активної розумової діяльності, творчого процесу, підвищують рівень засвоєння матеріалу. Наявність в аудиторії «гостьового» лектора змінює традиційну подачу матеріалу, формує культуру дискусії, вчить здобувачів порівнювати, оцінювати, аналізувати і дивитися на одне і те ж явище, але з різних сторін, сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну. Приємно, що все більше викладачів факультету землевпорядкування користуються популярністю в інших навчальних закладах, де є також підготовка фахівців спеціальності «Геодезія та землеустрій».

   Впродовж жовтня доцент кафедри управління земельними ресурсами, к.е.н. Руслан Тихенко провів курс лекцій із дисциплін «Робоче проектування» та «Експертиза проектно-вишукувальної документації» для студентів ОС «Магістр» денної та заочної форм навчання спеціальності 193 – Геодезія та землеустрій, а також науково-педагогічних працівників кафедри геодезії та землеустрою Поліського національного університету (м. Житомир).

   Руслан Тихенко має авторські курси з дисципліни, розроблені сучасні лекції та практичні матеріали. Постійно вдосконалює навички на виробничих стажуваннях, в тому числі за кордоном. Отож, студенти отримували якісний навчальний матеріал, який повністю відповідає потребам сьогодення.
   Явка студентів була високою, а атмосфера – дружня дискусія. Лекції проведено з використання платформи Zoom. Навчальний матеріал доповнювався цікавою, змістовною мультимедійною презентацією, яка побудована за принципом образно-графічного запам’ятовування, що сприяє формуванню необхідних фахових компетентностей для майбутньої професійної діяльності за обраною спеціальністю здобувачів вищої освіти.

   Високий професіоналізм, педагогічна майстерність, компетентність і активність доцента Руслана Тихенка, а також його колег з Поліського національного університету професора Степана Войтенка, доцентів Оксани Дребот, Ірини Карась, Тетяни Коткової, викликали позитивні враження, зацікавленість, відповідну розумову й поведінкову реакцію присутніх. Здобувачі мали змогу задати питання, висловити свої думки, отримати відповіді, а також лаконічні, змістовні висновки. Викладачі – отримати отримати новий досвід та майстер-клас щодо дігіталізації навчального процесу зі спеціальності.
   По закінченню, завідувач кафедри, доцент Анатолій Кудрик та науково-педагогічні працівники ПНУ, відзначили прогресивний, інноваційний формат проведення гостьової лекції, її високий теоретико-практичний, методичний рівень, який відповідає сучасним вимогам вищої школи.

Олександр Шевченко,
заступник декана
факультету землевпорядкування 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook