Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого активно долучилася до профорієнтаційної роботи

21 жовтня 2022 року
   Нещодавно розпочався новий навчальний рік для першокурсників, а кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого активно розпочала профорієнтаціну роботу з школярами, які люблять тварин і цікавляться біологією, незважаючи на умови військового стану.
   На кафедру завітала учениця Херсонського НВК №15 Анастасія Ярош, яка тривалий час з батьками знаходилась під окупацією рашистів і лише нещодавно вирвалась з пекла та приїхала із своєю сім’єю з Херсону до Києва. Оскільки заняття проходять онлайн і не має змоги наочно опанувати більшість тем, кафедра надала їй таку можливість ознайомитись практично з деякими темами біології. Під керівництвом професора кафедри Ігоря Калініна, який є членом Президії Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України, координатором наукового відділення хімії та біології Анастасія вивчила будову мікроскопа та розглянула живі клітини.
 
  Отримавши під мікроскопом зображення клітин, вона з цікавістю слухала розповідь про їх будову, важливі функції, а також метаболічні процеси, що відбуваються в клітинах. З питань, що задавала Анастасія, було відчутно, що ця тема та наша кафедра зацікавила школярку.
   Також Ігор Калінін провів екскурсію Анастасії аудиторіями кафедри, розповів про історію нашого факультету, якій вже більше сторіччя, ознайомив з лабораторним обладнанням кафедри, що використовується для навчання студентів.
   Маємо надію, що Анастасія поділиться своїми враженнями із однокласниками і це продовжить нашу профорієнтаційну роботу зі школярами, які в майбутньому можуть поповнити ряди наших студентів.
   Бажаємо Анастасії, її батькам та усім нам якомога швидшої Перемоги та миру в Україні.
 
Віктор Томчук,
завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин

імені академіка М.Ф. Гулого 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook