6 ГРУПА 1 КУРСУ ВІДВІДАЛА ЕКСПОЗИЦІЮ НА АЛЕЇ СЛАВИ - «КНИГА ЗНАНЬ» НУБіП УКРАЇНИ

21 жовтня 2022, 9:15
ФВМ НУБіП України

Книги – морська глибина:
Хто в них пірне аж до дна,
Той, хоч і труду мав досить.
Дивнії перли виносить.

                           Іван Франко

   19 жовтня 2022 року 6 група 1 курсу факультету ветеринарної медицини разом з наставником старшим викладачем, кандидатом ветеринарних наук, кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І. О. Поваженка Бокотьком Романом відвідала Алею Слави – Книгу Знань НУБіП України.
   Сьогодні, коли без інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Книга була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості.

   Відкриття композиції «Книга знань» відбулась на 124-ту річницю від дня заснування НУБіП України.
   «Книга знань» об’єднала навколо себе увесь університет, стопа своєрідним містком між ректоратом, аспірантом, факультетами, господарськими службами.
   Студенти дізнались що є дата святкування Всесвітнього дня книг та авторського права, який увійшов у міжнародний календар за рішенням ЮНЕСКО в 1995 році - 23 квітня. У цей день народились такі видатні письменники, як Моріс Дрюон, Володимир Набоков, Андрій Курков, Григорій Тютюнник, а також покинули світ такі знамениті і відомі автори, як Мігель де Сервантес Сааведра, Вільям Шекспір, Інка Гарсіласо де ла Вега, Михайло Коцюбинський. Тому природно, що саме цей день, за пропозицією Міжнародної Асоціації Книговидавництв, був обраний Всесвітнім днем книги, який нині святкують у 190 країнах світу.

   Наставник групи запропонував десять новинок від українських видавництв, які можна почитати на дозвіллі чи поки триває карантин https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2894503-so-pocitati-10-knizok-dl..., а також прочитати публікацію про бібліотерапію https://nubip.edu.ua/node/75108 та неодмінно відвідати facebook-сторінку наукової бібліотеки НУБіП України, https://www.facebook.com/nbnubib.ua/ де в рубриці "Читай з нами" на Вас чекають розповіді про цікаві книги, які варто почитати.
   Загалом, науково доведено, що книги – найкращі ліки проти стресу. У ході дослідження учасникам експерименту створювали певні умови, які викликають стрес, а потім пропонували прогулянку, музику або книгу для розслаблення. Після цього перевіряли пульс і м'язовий тонус.
   З'ясувалося, що в 68% випадків швидше за все впоралося читання книг – всього за 6 хвилин м'язи розслаблюються, а пульс приходить в норму.
На другому місці – приємна музика, яка допомогла в 61% випадків. Чай або кава – 54%, прогулянка – 42%. Дослідники стверджують, що не має значення, яку саме книгу ви читаєте, головне – зануритися у читання з головою.
   При всій повазі до сучасних цифрових технологій, спілкування з живою книгою не замінить ніщо. Любов до читання була вирішальною при цілком свідомому виборі студентами омріяної професії. Про цей вибір не пошкодував жоден студент !
   Студенти 6 групи 1 курсу впевнені, що книги покликані служити людям, а краса і мудрість, відтворена у друкованих рядках, неодмінно стане на заваді жорстокості, несправедливості й насиллю та врятує наш неповторний світ.

Книга є альфа і омега усякого знання,
початок початків кожної науки.

                                       
Стефан Цвейг

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!

Студенти 6 групи 1 курсу: Марчишина Ірина;
Мазур Мілана;
Муха Діана;
Пасічник Вероніка;
Романова Ксенія;
Ященко Анастасія;
Банул Катерина.
Наставник групи:
Роман Бокотько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook