Сучасні тенденції розвитку і виробництва біогазу в Україні і світі - відкрита лекція професора кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Миколи Лісового

11 жовтня 2022 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

 Згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних і практичних занять в осінньому семестрі 2022-2023 навчального року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, 07 жовтня  2022 р. відбулася відкрита лекція професора кафедри екобіотехнології та біорізноманіття  Лісового Миколи Михайловича з дисципліни «Біоенергетичні системи в аграрному виробництві» на тему «Сучасні тенденції розвитку і виробництва біогазу в Україні і світі» для студентів 4 курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

Микола Михайлович на лекційному занятті розкрив питання щодо  біотехнологій переробки й утилізації вторинної сировини сільськогосподарського виробництва. Він відмітив, що  одним з найбільш перспективних напрямів є метанове зброджування, яке дозволяє отримувати біогаз як поновлюване джерело енергії та високоякісні знезаражені органічні добрива.

На лекції були присутні: відповідальна від факультету за організацію проведеня та оцінювання відкритих лекцій к.с.-г наук, доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Сикало О.Л., заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, к.і.н., доцент Дрозд П.Ю., професори кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Коломієць Ю.В. та Кляченко О.Л., доценти кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Бородай В.В., Лобова О.В., Антіпов І.О., Гринчук К.В., Таран О.П.

Лекція була проведена на високому професійному рівні. Студенти приймали активну участь в обговоренні дискусійних питань.

Оксана Сикало,

заступник декана факультету

захисту рослин, біотехнологій та екології

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook