6 ГРУПА 1 КУРСУ ВІДВІДАЛА ЦЕНТРАЛЬНУ НАУКОВУ БІБЛІОТЕКУ НУБІП УКРАЇНИ

6 жовтня 2022, 16:17
ФВМ НУБіП України

   6 жовтня 2022 року студенти 6 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини відвідали з офіційним візитом вперше центральну наукову бібліотеку НУБіП України, яка розташована у навчальному корпусі №4, вул. Героїв Оборони, 13.
   Адже, наукова бібліотека – це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації, одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства.

   Студентам розповіли процедуру започаткування абонемента, отримання та повернення навчальних посібників, підручників, наукової й довідникової літератури. Пояснили, як працює бібліотека та її режим роботи, послуги які надає та як працювати з онлайн ресурсами. Також розповіли про акції, які проходять у бібліотеці університету та події що проводяться на її базі.

До складу наукової бібліотеки входять 5 відділів:

  • комплектування, наукової обробки документів і організації каталогів;
  • інформаційно-бібліографічний;
  • інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення;
  • обслуговування навчальною літературою;
  • обслуговування науковою та художньою літературою;

та п’ять філій:

  1. Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 1
  2. Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 10
  3. Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 11
  4. Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 12
  5. Філія наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 6

Центральна бібліотека (корпус№4)

   Одним з основних завдань наукової бібліотеки є формування фонду відповідно до профілю університету та інформаційних потреб усіх категорій користувачів. Бібліотечний фонд багатогалузевий, нараховує понад один мільйон примірників вітчизняної та зарубіжної літератури, у т.ч. рідкісних видань, спеціальних видів науково-технічної літератури і документів (з 1984 р.), авторефератів дисертацій (з 1950 р.), дисертацій (з 1946 р.), понад 500 назв журналів та понад 50 назв газет. Фонд комплектується матеріалами з сільського та лісового господарства, економіки, техніки та суміжних наук.

   Кіщак Тетяна Степанівна директор центральної наукової бібліотеки НУБіП України навчального корпусу №4 разом зі співробітниками бібліотеки провела ознайомче заняття, де ми дізнались, що до структурних підрозділів бібліотеки нашого університету входить 5 філій в різних корпусах та багатогалузевий фонд, який налічує в собі мільйони рідкісних видань, зарубіжної та наукової літератури, документів, дисертації тощо.

   Провідні фахівці на чолі з директором центральної бібліотеки Тетяною Кіщак організували тренінг, де студенти 6 групи 1 курсу факультету ветеринарної медицини навчалися працювати з електронним каталогом і переконалися в тому, що за допомогою пошуку в базі фонду бібліотеки можна знайти відповіді майже на всі питання, які нас цікавлять.

   Найцікавішою частиною нашого знайомства з бібліотекою був квест, який організували для нас співробітники бібліотеки. Ми розділилися на дві команди, отримали завдання та картосхему корпусу в якому ми знаходились. Завдання були цікаві та різнопланові, а під час пошуків відповідей ми краще вивчили розміщення аудиторій, відвідали книгосховище, де знаходиться величезна кількість книг і це місце вразило найбільше.
   Результат даного заходу - це отримані навички користування фондами бібліотеки, маса задоволення та позитивні емоції під час квесту, а також переконання в тому, що робота в команді надає можливість відпрацьовувати комунікативні зв'язки, відбувається згуртування колективу, тим самим створюється сприятлива соціально-психологічна атмосфера і досягається синергічний ефект від командної роботи.

Висловлюємо щиру подяку організаторам за проведений захід!

Студенти 6 групи 1 курсу:
Муха Діана;
Пасічник Вероніка;
Скопець Єлизавета;
Романова Ксенія;
Ященко Анастасія;
Марчишина Ірина.
Наставник групи:
Роман Бокотько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook