Вчена рада економічного факультету: про підсумки вступної кампанії 2022 року економічного факультету та підготовку до акредитації освітньо-наукових програм

29 вересня 2022 року
       22 вересня 2022 року відбулося засідання вченої ради економічного факультету.

      На порядок денний вересневої Вченої ради економічного факультету було запропоновано наступні питання: про підсумки вступної кампанії 2022 року економічного факультету; про підготовку до акредитації освітньо-наукових програм спеціальностей 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»; атестація аспірантів; навчально-методичне забезпечення та інше.
     Декан економічного факультету Анатолій Діброва доповів про підсумки вступної кампанії 2022 року на економічному факультеті. Цього річ 175 осіб стали першокурсниками економічного факультету, в т.ч. зараховано 25 осіб за державним замовленням та 150 осіб – на контрактну форму навчання. На програми підготовки бакалаврів прийнято 175 осіб, в т.ч. 139 осіб на базі повної загальної середньої освіти та 36 осіб на базі ОКР «Молодший спеціаліст». Декан проаналізував результати вступної кампанії на ОС «Бакалавр» в межах спеціальностей, форм навчання, конкурсних балів. Серед вступників 62% - мешканці м. Києва та Київської області. За результатами вступу на 1 курс економічного факультету спостерігається зменшення вступників на ОС «Бакалавр» порівняно з минулим роком. Зменшення вступників відбулося переважно на освітні програми спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Вступна кампанія ще триває на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр». Прийнято рішення: організовувати виїзні профорієнтації; працювати з базовими школами, з районними та обласними відділами освіти; на кафедрах розробити єдині підходи до профорієнтаційної роботи. У той же час Вчена рада економічного факультету звертає увагу на те, що в 2022 році істотно змінилися виклики вступу, пов’язані з воєнним станом і карантинними обмеженнями.

    Гаранти освітньо-наукових програм «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за спеціальностями 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» д.е.н., професор Любов Гуцаленко, д.е.н., професор Надія Давиденко, д.е.н., професор Віталій Радько доповіли про стан підготовки до акредитації ОНП, а саме: проаналізували склад проєктних груп, зебезпечення ліцензійних вимог викладачами в розрізі компонент освітніх програм, контингент здобувачів тощо.
      Про затвердження результатів атестації аспірантів факультету доповіла заступник декана з наукової роботи, д.е.н. Юлія Негода, яка виступила з пропозицією затвердити рішення атестаційної комісії та атестувати аспірантів. Рішенням Вченої ради факультету було ухвалено атестувати аспірантів, які успішно відзвітували про проведену ними роботу.
 

      Члени Вченої ради рекомендували до друку навчально-методичну літературу, обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.

Лариса Олійник,
секретар Вченої ради економічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook