Накопичення і розвиток професійного досвіду – основний лейтмотив навчальних курсів «Бухгалтерський облік у прикладному рішенні «BAS бухгалтерія» кафедри обліку та оподаткування

15 вересня 2022 року
     12 вересня на базі навчально-науково-виробничої лабораторії «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку» кафедри обліку та оподаткування економічного факультету розпочали роботу курси «Бухгалтерський облік у прикладному рішенні «BAS бухгалтерія». Відкрив даний захід декан економічного факультету Анатолій Діброва, який привітав учасників та побажав вдалого старту, нових здобутків та перемог.
    З вітанням до слухачів також звернулася Любов Гуцаленко – завідувач кафедри обліку та оподаткування. Вона закцентувала увагу на актуальних проблемах бухгалтерського обліку у сучасних умовах господарювання, необхідності впровадження ІТ-рішень для автоматизації системи обліку і внутрішнього контролю на підприємствах різних напрямів діяльності, а відтак – необхідності підвищення професійної майстерності, навичків та вмінь у сфері бухгалтерського профілю, обліку та аудиту з використанням найсучасніших програмних продуктів. Одним із таких важливих заходів є курси підвищення професійної компетентності, які орієнтовані до самовдосконалення та саморозвитку, зростання в кар'єрі практикуючих, а також майбутніх бухгалтерів та аудиторів. Тьютором такого освітнього заходу є Володимир Литвиненко – доцент кафедри обліку та оподаткування, у якого ми вирішили поцікавитись особливостями навчання.
        Хто є слухачами курсів?
        – Вважаю, що підвищення професійної компетентності в умовах сьогодення буде корисними як для бухгалтерів-практиків, які мають потребу і бажання підвищити свій рівень кваліфікації, так і початківцям або студентам економічних спеціальностей, які прагнуть удосконалити свої знання й хочуть бути затребуваними, знайти цікаву і високооплачувану роботу за фахом. Адже технології програмних продуктів, зокрема й таких, що використовуються для цілей бухгалтерського обліку і контролю є надзвичайно динамічними. Саме тому, як правило, слухачами курсів є фахівці економічного профілю: бухгалтера, аудитори, економісти, фінансисти та ін. Проте курси представлять неабиякий інтерес й для управлінського персоналу різних рівнів.
       – Як проходить навчання на курсах?
     – Враховуючи нинішню непросту ситуацію в країні, курси проходять у дистанційному форматі у невеликих групах по 6-10 осіб. Кожен слухач працює в окремій інформаційній базі та виконує завдання у програмі «BAS бухгалтерія». Під час заняття слухачам пояснюємо методику виконання, наводимо практичні приклади, допомагаємо ідентифікувати та усунути помилки. Такий підхід дозволяє максимально швидко та ефективно вдосконалити навички використання спеціалізованого програмного забезпечення.
      – Які теми опановують слухачі курсів?
    – У ході занять слухачі проходять практичний тренінг з обліку наявності та руху кадрів, обліку виплат працівникам, утримань та нарахувань, відображення в обліку закупівлі матеріалів і товарів у постачальників, облік реалізації продукції, облік касових операцій та операцій на рахунках у банку, формування управлінської та фінансової звітності та інші важливі теми.
      – Які ще освітні заходи пропонуються кафедрою обліку та оподаткування економічного факультету?
    – Ми постійно працює над розширенням переліку та покращенням освітніх послуг. Окрім обговорюваних нині курсів підвищення професійної компетенції з використання програмного забезпечення для ведення бухгалтерського обліку, управління підприємством у ERP–системах, започатковано також семінар-тренінг: «Публічні закупівлі – від теорії до практики» під керівництвом Олени Боярової – доцента кафедри і за сумісництвом начальника відділу державних закупівель НУБіП України. Програма розроблена з урахуванням актуальних змін у законодавстві, враховує як вимоги Закону України «Про публічні закупівлі», нормативні акти уповноваженого органу, так і практичні поради фахівців-практиків. Тренінгом передбачено практичні заняття з питань організації закупівельної діяльності на електронному майданчику та розгляд питань функціонування електронної системи закупівель.
    Окрім того, за запитами керівників підприємств, установ та організацій науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування пропонують організовувати та проводити фахові тематичні курси, тренінги, а також наукові дослідження (усім зацікавленим більш детально проінформуємо за телефоном 380979483687).
      Дякуємо Вам, Володимире Сергійовичу, за організацію і проведення курсів підвищення професійної компетентності, які забезпечують фахівцям економічного профілю постійне оновлення та підвищення свого рівня знань. Переконані, що Вами здійснюється професійна підготовка, адаптована до сучасного ринку праці, з використанням особистісно-орієнтованого підходу.
    
Нинішнім і майбутнім слухачам зичимо плідної та продуктивної роботи у досягненні високого рівня професійної майстерності й формуванні людського капіталу на особистісному рівні. У цьому зв’язку, доцільно процитувати американського економіста, лауреата Нобелівської премії 1992 року Гері Стенлі Беккера: «Людський капітал – це наявний у кожного запас знань, навичок, мотивацій. Інвестиціями в нього можуть бути освіта, накопичення професійного досвіду...»
 
Розмову вела
Любов Гуцаленко,
завідувач кафедри обліку та оподаткування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook