В Ірпінському фаховому коледжі активно відбувається заміна вікон

31 серпня 2022 року
   Внаслідок розпочатої повномасштабної війни та активних бойових дій в м. Ірпінь у лютому-березні 2022 року в Ірпінському фаховому коледжі НУБіП України була пошкоджена значна частина вікон. Працівниками закладу освіти у період воєнного стану докладається чимало зусиль для усунення наслідків збройної агресії російської федерації. Відновлювальні роботи пошкоджених приміщень тривають, деякі з них вже встигли завершити, але наразі робота направлена на встановлення вікон.

   Профспілковий комітет коледжу на чолі з головою профспілки не стоїть осторонь проблем, пов’язаних з відбудовою коледжу, підтримує не лише працівників коледжу, а також бере активну участь у відновленні життєдіяльності коледжу. Сьогодні, за більш детальною та розгорнотую інформацією про хід відновлювальних робіт із заміни вікон, звертаємося до виконуючого обов’язки директора коледжу Дмитра Костюка.

  • Дмитре Андрійовичу, розкажіть, будь ласка, як відбуваються відновлювальні роботи в коледжі?

Ще у квітні місяці, завдячуючи підтримці ректора НУБІП України Станіслава Ніколаєнка, всі вибиті вікна були закриті плівкою, що допомогло зберегти майно закладу освіти і унеможливило потрапляння у приміщення вологи. Це врятувало ситуацію, але одночасно з цим, тривали пошуки вирішення питання поточного ремонту та заміни вікон.
До моменту отримання вікон був довготривалий процес: зроблені відео- та фотофіксація об’єкта, заміри віконних прорізів, експертами надана оцінка пошкодженого майна, складені дефектні акти та розроблена кошторисна документація.

  • Які встановлюєте вікна та хто виробник?

Після проведення тендерної процедури, переможцем та виробником віконних систем було визначено надійного виробника – фабрику вікон ЕКІРАZH (м. Бровари).

   

Нарешті коледжу пощастило і 26 та 27 серпня вдалося отримати нові склопакети, на заміну знищених та пошкоджених, у кількості 214 штук віконних систем.

   

Вікна від компанії WDS виготовлені з віконного профілю 70 мм з двокамерними склопакетами з подвійним енергозбереженням, що дозволить в рази зменшити втрати тепла у зимовий період.

   

Завдячуючи працівникам коледжу та волонтерам, які прийшли на допомогу, протягом двох діб тривало розвантаження віконних систем та їх переміщення за місцем призначення з метою прискорення монтажних робіт. Загальна вага усіх отриманих металоконструкцій склала понад 25 тон.

   

  • Скільки потрібно часу для встановлення віконних систем в коледжі?

З 27 серпня до підготовчих робіт з встановлення віконних систем долучилися представники монтажної організації ТОВ «І.Б.К. Девелопмент». Монтаж здійснюється професіоналами своєї справи, компанією, яка з 2006 року на Українському ринку, очільником якої є Віталій Жуківський.

   

Роботи по встановленню вікон здійснюються в декілька етапів різними бригадами компанії. Робочий день триває 12 годин.

   

На першому етапі одночасно задіяні чотири бригади, які проводять демонтаж зруйнованих віконних конструкцій та монтаж віконних рам зі склопакетами. За цей час встановлено 41 віконний елемент та двоє пластикових дверей в навчальному корпусі № 4 та гуртожитку коледжу. Роботи виконуються якісно, швидко та професійно.

   

Протягом 2-х наступних днів буде здійснюватися монтаж підвіконня і виготовлення відкосів та завершення монтажних робіт зі встановлення віконних систем в приміщеннях коледжу. Після чого бригади перейдуть до виконання робіт в навчальному корпусі № 1, в якому розміщується Ірпінський академічний ліцей НУБіП України.

   

  • Хто підтримував коледж у реалізації проєкту по заміні вікон, кому ми можемо завдячити?

У ході виконання робіт допомагало багато небайдужих людей, які вболівають як за коледж, так і за ліцей. Але, в першу чергу, дякуємо ректорові НУБіП України Станіславу Миколайовичу, міському голові Олександру Маркушину, представникам Ірпінської міської ради, Департаменту Київської ОДА за сприяння та підтримку, завдяки якій стало можливим отримання металево-пластикових конструкцій та проведення монтажу вікон.
Кожен з нас розуміє як важливо своєчасно виконати роботи та підготувати заклад освіти до нового навчального року. Зробити коледж привабливим та комфортним для кожного учасника освітнього процесу. Вся команда працює згуртовано та налаштована на результат і максимально швидке виконання робіт.


Лілія Чайка,
голова профспілкового комітету коледжу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook