Клінічний день на факультеті ветеринарної медицини

29 серпня 2022 року
ФВМ НУБіП України
   Належна практична підготовка здобувачів вищої освіти на факультеті ветеринарної медицини – є одним із ключових завдань у підготовці висококваліфікованого лікаря ветеринарної медицини.

 

   З початком нового 2022-2023 навчального року, зумовленого воєнним станом в країні, згідно графіку освітнього процесу деканатом факультету ветеринарної медицини організовано для студентів 3 курсу (повний термін навчання) та 2 курсу (скороченого терміну навчання), кожну суботу проведення «Клінічного дня» на базі ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс» та понад 20 ветеринарних клінік м. Києва.

 

   Практичну підготовку на базі ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс» здобувачі проходили піж керівництвом науково-педагогічних працівників факультету. Зокрема, доцента кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин Юрія Жука, асистента кафедри хірургії та патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Віталія Гончара, доцента кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька В’ячеслав Соломона та асистента цієї ж кафедри – Юлії Гриб. Студенти були задіяні до проведення клінічного дослідження тварин, які поступали на прийом у клініку, проведення різних маніпуляцій з ними. Також, ними проводились лабораторні дослідження проб крові відібраних від тварин.

 

 

   Під керівництвом завідувача кафедри хірургії та патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка Миколи Малюка проведено відбір крові від собаки-донора. Ознайомились із процедурою підготовки плазми крові та тромбоцитарної маси для подальшого використання для лікування тварин.

 

   На базі ветеринарних клінік м. Києва здобувачі під керівництво лікарів ветеринарної медицини були задіяні до проведення діагностичних, терапевтичних та лікувальних заходів у дрібних домашніх та екзотичних тварин, проведенні оперативних утручань.

 

 

 

   До клінічного дня задіяні також студенти, які знаходяться тимчасово за кордоном. Зокрема, на кінній фермі Paul Schecomüle (Німеччина), ветеринарній клініці «OCW» (Польща).

Юрій Жук,
заступник декана
факультету ветеринарної медицини


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook