Завершення літньої екзаменаційної сесії, підготовка до вступної кампанії та нового навчального року, економія енергоресурсів під час воєнного стану – у фокусі ректорату

16 червня 2022, 11:00
     16 червня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, на якому були розглянуті нагальні питання діяльності університету в умовах воєнного стану. Очільник університету коротко проінформував про результати засідання Президії Спілки ректорів України за участі міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

     Проект графіку освітнього процесу на І семестр 2022-2023 навчального року представив проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук. Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, викладеними в листі 1/4334-22 від 21 квітня 2022 року освітній процес в закладах вищої освіти за можливості має здійснюватися в очному форматі за наявності достатньої кількості місць в бомбосховищах чи укриттях. Здійснивши додаткову комісійну перевірку стану таких об’єктів в університеті, встановлено, що в навчальних корпусах наявні укриття для більше, ніж 3600 осіб, в гуртожитках – більше, ніж 3800. Тому наступний семестр запропоновано провести за наступним графіком. З 15 серпня в очному форматі в 2 зміни 2-3 курс бакалаврату, 2 курс магістратури, в дистанційному форматі – 4 курс бакалаврату, магістри 5-6 курсів ветеринарного спрямування. З 19 вересня до очного навчання приступають першокурсники та студенти 4 курсу бакалаврату, після зарахування – магістри першого року магістратури, а решта відповідно дистанційно. Важливо – навчання відбуватиметься і по суботах. Сесія відбуватиметься з 28 листопада очно для першокурсників та студентів першого року магістратури, для решти – в дистанційному форматі. Проте, виникає питання оплати праці в серпні, оскільки може виникнути ситуація подвійної оплати – за власне роботу та компенсацію за невикористані відпустки. Доручено планово-фінансовому відділу та бухгалтерії внести пропозиції щодо уникнення колізій.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про результати літньої екзаменаційної сесії. Більше 92% студентів успішно склали сесію, наразі продовжується ліквідація академічної заборгованості. 12% студентів складали іспити з-за кордону. Найкраще за середнім балом сесію склали студенти бакалаврату факультетів харчових технологій, захисту рослин, біотехнологій та екології, гуманітарно-педагогічного. Кількість студентів, які є претендентами або ж вже відраховані удвічі менша, ніж минулого навчального семестру. Ректорат прийняв рішення рекомендувати дирекціям та деканатам прискорити ліквідацію академічної заборгованості, надати можливість скласти сесію тим, хто віднайшов для цього технічну можливість, посилити профорієнтаційну роботу серед випускників бакалаврату з метою вступу їх до магістратури.

     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін доповів про стан сплати за навчання. Найбільші борги в студентів гуманітарно-педагогічного, економічного факультетів ННІ неперервної освіти і туризму. Завдання до кінця місяця скоротити заборгованість до 10%, разом з тим врахувати ситуацію родин.

     Про план заходів на липень доповіли проректори з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк, навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко, директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко, учений секретар Оксана Барановська.

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька запросила бажаючих вступати до магістратури відвідувати щопонеділка вебінари з підготовки до складання МТНК.

 

     За участі комендантів корпусів та завідувачів гуртожитками відбулася нарада з енергозбереження. Результати виконання відповідної програми у травні представив проректор Валерій Іщенко. Квінтесенція: при кількоразовій економії енергоресурсів і води, маємо лише 40% економію в грошах, оскільки тарифи невпинно зростають. Розуміючи ситуацію, враховуючи агресію росії проти України наступний опалювальний сезон буде надскладним. Тому питання ощадливого використання і жорстка економія води та енергоресурсів – надважливі. Господарським службам доручено здійснити контрольний моніторинг споживання та провести окрему нараду щодо їхнього результату.

 

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook