Моя спеціальність – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

20 червня 2022 року

   Вибір професії завжди був, є і буде тим самим рішенням, яке відіграє важливу роль в створенні комфортного та забезпеченого в усіх потребах життя. Адже ще з малечку кожна дитина мріє про свою майбутню професію, але чи досягне вона поставленої мети? Це буде залежати не тільки від прикладених до цього зусиль, а й від вмінь з якими народжуються і живуть протягом всього життя. Крім того, при виборі майбутньої роботи завжди потрібно пам'ятати про задоволення, яке ви повинні отримати від неї, адже іноді буває і таке, що людині доводиться працювати там, де їй зовсім не подобається. У результаті такої праці людина "вигорає" і втрачає бажання не тільки працювати, а інколи й жити. Тому, не дарма батьки, вчителі та багато інших людей cтверджують, що вибір професії важке, але важливе рішення в житті кожного.

     Для мене вибір майбутньої професії був завжди нелегким та досить складним рішенням, адже я різностороння людина і маю багато хистів до різних вмінь. У цьому і полягала складність мого вибору, але все вирішилося тоді, коли я в пошуках університету, зайшла на сайт Національного університету біоресурсів і природокористування України. Після того як я ознайомиласб з ним, передивилась перелік спеціальностей, я твердо вирішила: "Хочу вступати саме сюди, і саме на факультет тваринництва та водних біоресурсів".
     Цей факультет зацікавив мене не тільки своїми спеціальностями, а і великою кількістю гуртків та секцій, які може обрати кожен бажаючий студент. Крім того, факультет тваринництва та водних біоресурсів пропонує багато цікавих програм, практик для студентів, як за обміном в інших країнах, так і в межах України, потрібно лише бажання для їхнього здійснення. Окрім перелічених вище переваг Університету, майбутній спеціаліст може здобути різноманітні знання в напрямках вирощування тварин, складання для них раціонів, прогнозування їх продуктивності, в отриманні від них високопродуктивних потомків і це ще не всі знання та вміння, які може отримати фахівець протягом навчання в Університеті.
    Ще потрібно згадати про неймовірні умови проживання в гуртожитках, які пропонує Національний університет біоресурсів і природокористування України. Гуртожитки в ідеальному стані зі свіжим ремонтом і новими ліжками, письмовими столами і кухонним приладдям, яке вкрай необхідно для комфортного проживання і навчання.
     Ще одною причиною вибору саме цієї професії стала моя зацікавленість в праці з тваринами, адже ще коли я була дитиною, ми часто з батьками їздили до бабусі і дідуся в гості в село. Вони тримали чимало свійських тварин, за якими був потрібен догляд та піклування, саме з того часу мене почала цікавила така робота.

     Не можна не згадати і про відмінне ставлення викладачів на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. Кожен із них ставиться до студента з повагою та розумінням, особливо у такий важкий для кожного українця час, як сьогодні. Навчання в таких умовах продовжується і зв'язки із викладачами факультету не втрачаються, а навпаки стають міцнішими. І всі ми студенти, викладачі тримаємось разом і продовжуємо навчатися та пізнавати щось нове й потрібне в житті кожному.

     Потреба в продуктах тваринництва завжди була і буде, бо їжа є основою життя, багатою на поживні речовини, які так необхідні кожній людині. Тому цінність в такій спеціальності, яку я обрала, росте не по днях, а по годинах, адже хто буде забезпечувати все людство продуктами харчування як не ми – фахівці нашої справи!


Софія ВОЛОЩУК,
студентка 1 курсу
факультету тваринництва та водних біоресурсів

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook