Науковці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК активні учасники 5-ї Міжнародної конференції з дизайну, моделювання, виробництва: біржа інновацій DSTIE-2022
Протягом останніх років викладачі кафедр процесів і обладнання переробки продукції АПК та м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК приймають участь в Міжнародній конференції з дизайну, моделювання, виробництва: біржа інновацій DSTIE, яка відбувається в Сумах. Ці зустрічі проходять безпосередньо при тісному контакті науковців, виробничників та бізнесу. Проте воєнні дії не дозволили цьогоріч проводити конференцію на Слобожанщині. Організаторами конференції було прийнято рішення проводити в онлайн режимі та можливість участі в Познанській політехніці у Польщі. Конференція проходила у гібридній формі. Учасники брали участь у конференц-залі Познанської політехніки та конференц-залі Сумського державного університету, а також онлайн через віртуальні зали.
Спікерами від викладачів факультету виступили професор Ігор Паламарчук та доценти Михайло Муштрук і Марія Жеплінська, які в сесії 6 «Технологічні хімічні процеси» доповіли про результати наукової роботи, що проводиться в стінах університету.