На завершення семестру – цікаві гостьові лекції на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

19 травня 2022 року
   Прагнення до ознайомлення з інноваціями в галузі тваринництва, зокрема промислового свинарства завжди притаманна студентам провідного факультету тваринництва та водних біоресурсів славетного НУБіП України.
      Так, 13.05.2022 р. для здобувачів вищої освіти ОС «Бакалавр» ІV курсу в рамках вивчення курсу дисципліни «Технологія виробництва продукції свинарства» згідно робочої програми та основного розкладу на запрошення ведучого викладача проф. Лихача Вадима відгукнувся і приєднався до проведення заняття Сердюк Микола, розробник комп’ютерної програми з ведення племінного і господарського обліку у свинарстві «Акцент – племінний облік у свинарстві».
    Як зазначив поважний лектор, сучасне свинарство неможливе без чіткого щоденного обліку на всіх його ланках. Весь облік на свинарських підприємствах умовно можна поділити на виробничий та племінний. Враховуючи трудомісткість ведення паперових форм племінного та господарського обліку і спираючись на науково-технічний прогрес у галузі комп’ютеризації виробництва, все частіше засобом праці технолога стає персональний комп’ютер, що дозволяє принципово по-новому вирішувати завдання з науково обґрунтованого вдосконалення стада. Пан Микола змістовно та фахово розповів про особливості ведення племінного та господарського обліку у провідних господарствах з виробництва свинини як в Україні, так і за кордоном. Лектор у реальному часі продемонстрував роботу програми «Акцент – племінний облік у свинарстві» і розповів студентам про функціонал даного програмного продукту.
     Цікавим було і перегляд відеоматеріалів із вказаної тематики з фаховими коментарями, шановного пана Миколи. Не може не радувати і активна позиція студентів, які задавали велику кількість компетентних питань і отримували ґрунтовні відповіді.
     Такий формат заняття і знайомства студентства з новаціями у свинарстві в рамках дистанційного навчання потрібний і надає можливості підвищити професійний рівень і студентства, і науково-педагогічного складу, адже час витрачений на навчання не витрачений, а примножений! Отже, плідна співпраця науки-освіти-виробництва створює можливість всебічного розвитку студентам, що наочно демонструє навчання в умовах лідера аграрної науки та освіти НУБіП України. Долучаємося до лідерів!!!
    Висловлюємо велику подяку, шановному пану Миколі за виділений час та змістовну лекцію найкращим студентам найкращого Університету, зичимо Вам здоров’я та вдалих проєктів з реалізації Ваших завдань.
 
Вадим Лихач,
в.о. завідувача кафедри ехнологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві     
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook