Секційне наукове обговорення результатів ХІ Міжнародної науково-практичної конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства»

13 травня 2022 року
НУБіП України

   Весна – це завжди краса, зелень, це оживання всього живого після зимового періоду. Щороку навесні факультетом харчових технологій та управління якістю продукції АПК проводиться Міжнародна науково-практична конференція, що присвячена питанням переробки сировини, виробництва харчових продуктів та її стандартизації і безпечності. Не винятком став і цей весняний рік, хоча на даний час у нас в Україні продовжується війна.
   Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК активно приймає участь в даній конференції. По-перше, вона очолює секцію процесів і обладнання виробництва та переробки продукції АПК, по-друге на цій секції з року в рік приймає активну участь велика кількість учасників, як безпосередньо серед науковців, студентів та магістрантів кафедри та інших структурних підрозділів НУБіП України, так і серед науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти інших вишів України та зарубіжжя.
   Цьогоріч на секцію надійшло 77 тез доповідей, 22 з яких було заслухано під час роботи секційного заходу, інші презентації були постерними. Очолював секцію професор Ігор Паламарчук, секретарем секції була доцент Марія Жеплінська. В роботі секції приймали участь співробітники кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, а також доповідачі як із Національного університету біоресурсів і природокористування України, так і з зарубіжних та вітчизняних організацій: Люблінський університет (Польща), Відділ метрологічної служби Ліонської ветеринарної школи (Франція), Національний університет харчових технологій, Інститут технічної теплофізики НАН України, Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Інститут продово-льчих ресурсів НААН України, Київський національний торгово-економічний університет, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Інститут загальної енергетики НАН України, Уманський національний університет садівництва та ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України». Тож географія учасників цього року розширилася, що не може не радувати.

   18 доповідей було заслухано саме від молодих вчених, аспірантів та студентів з Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Кожна презентація, що охоплювала різні тематики процесів і обладнання, що використовуються в різних харчових виробництвах, містила мету, об’єкти та методи досліджень, експериментальні дані у вигляді графіків, діаграм, таблиць тощо та висновки.

   Роботи були присвячені дослідженню механічних, гідродинамічних, теплових та масообмінних процесів та застосовуваного обладнання, оптимізації цих процесів розробленню нових видів харчових продуктів, способів очищення біопалива, застосування біоекологічних плівок для зберігання харчових продуктів, питання термометрії та її використання в промисловості та багато інших. Зацікавленість до всіх без винятку робіт можна було спостерігати за тими цікавими і допитливими запитаннями від студентів, особливо 2 курсу, які зараз вивчають дисципліну «Процеси і апарати харчових виробництв» і яким потрібно виконувати курсовий проект. Тому такі зустрічі є надзвичайно цікавими передусім для студентів. Проте і досвідчені науковці знаходять на таких зустрічах багато цікавих моментів для себе, обмінюючись досвідом, всі стають свідками нових ідей.

   За результатами роботи секції науковцями кафедри були визначені переможці, які поки у віртуальному просторі отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступенів. Всім учасникам конференції найближчим часом будуть особисто вручені сертифікати та нагороди. Адже віра в швидку перемогу над ворогом у запеклій боротьбі за свободу і незалежність України і надія на не менш швидке повернення студентів в рідний університет скоро стануть реальними. Тому найближчим часом відбудеться урочисте вручення відзнак найактивнішим учасникам конференції та сертифікати і подяки керівникам інших організацій.

   Підсумовуючи результати роботи секції процесів і обладнання переробки продукції АПК, можна сказати, що проведення таких Міжнародних науково-технічних конференцій на користь як викладачам, які обмінюються між собою досвідом роботи, так і здобувачам вищої освіти, які поповнюють свій багаж знань важливою науковою інформацією та мають змогу зустрітися з визначними науковцями і набратися досвіду.

Голова секції,
професор кафедри процесів
і обладнання переробки продукції АПК
Ігор Паламарчук



 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook