І етап ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022» у Бережанському агротехнічному інституті

15 травня 2022 року
    12 травня 2022 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбувся І етап ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022»,приурочений відзначенню 124-річчя НУБіП Українита Дня науки. Як відомо, «Фестиваль студентської науки» проходить з метою залучення студентської молоді до наукової роботи та покликаний розповісти про діяльність, здобутки та перспективи розвитку студентських наукових гуртків.
     В І етапі конкурсу ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022» взяли участь такі студентські наукові гуртки інституту:
  1. «Електротехнології та експлуатація енергообладнання» під керівництвом ст. викладачів Надії СЕМЕНОВОЇ і Світлани ГАЙДУКЕВИЧ.
  2. «Дослідження електротехнічних систем з відновлювальними джерелами енергії» під керівництвом к.т.н., доц. Василя РАМША, к.т.н., ст. викладача Миколи ПОТАПЕНКА та асистента Віталія ШАРШОНЯ.
  3. «Сучасний економіст» під керівництвом к.е.н., доц. Оксани ЗАМОРИ.
  4. «Актуальні проблеми методики обліку і оподаткування» під керівництвом к.е.н., доц. Орести БОДНАР.
  5. «Україна і світ» під керівництвом к.геогр.н., доц. Зоряни ГЕРАСИМІВ.
  6. «Менеджмент ХХІ століття» під керівництвом к.е.н., доц. Ігоря ФЕДУНЯКА.
  7. «Токсикологічні дослідження навколишнього середовища» під керівництвом к.вет.н., доц. Олега ПАВЛІВА.
  8. «Агроінженерії та біотехнологій», який включає тематичні групи науково-дослідної роботи студентів, а саме:
  • Удосконалення конструкції жаток для збирання кукурудзи на зерно в зимовий період (керівники к.т.н., доц. Володимир ДИНЯ та к.т.н., доц. Олег ФЛЬОНЦ);
  • Дослідження якісних показників роботи теплогенератора на твердому паливі (керівники к.т.н., доц. Степанія БІЛИК та к.т.н., доц. Андрій ЛІННІК);
  • Дослідження раціональної технології вирощування енергетичних дикоростучих рослин в Західному Лісостепу України (керівники к. с.г. н., доц. Василь НОСКО та ст. викладач Олег КИРИК);
  • Дослідження технології збирання коренеплодів та конструктивних особливостей збиральних машин (керівники к.т.н., доц. Наталія ДУБЧАК та к.т.н., доц. Андрій ЛІННІК).
 
     Інформацію про діяльність та здобутки представляли студентські наукові гуртки інституту на своїх вебсторінках за 2021/2022 навчальний рік. Гуртки оцінювалися за такими критеріями як: змістовне наповнення презентації, результативні показники проведеної роботи протягом навчального року та стратегія розвитку студентського наукового гуртка.
     За рішенням конкурсної комісії інституту перемогу на першому етапі конкурсу здобув студентський науковий гурток «Електротехнології та експлуатація енергообладнання» під керівництвом ст. викладачів Надії СЕМЕНОВОЇ і Світлани ГАЙДУКЕВИЧ.
 
     Друге місце зайняв студентський науковий гурток «Менеджмент ХХІ століття» під керівництвом к.е.н., доц. Ігоря ФЕДУНЯКА.
     Третє місце зайняв студентський науковий гурток «Агроінженерії та біотехнологій» під керівництвом к.т.н., доц. Андрія ЛІННІКА.
 
     Вітаємо з перемогою та бажаємо успіху у фінальному етапі ХІ «Фестивалю студентської науки – 2022», нових цікавих наукових ідей і не зупинятись на досягнутому та висловлюємо подяку всім науковим керівникам студентських гуртків, які сприяють розвитку талановитої молоді в науці.
 
 
Оксана СЛИВІНСЬКА,
провідна фахівчиня з наукової роботи студентів

відділу навчально-науково-інноваційної діяльності 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook