Міжнародний науково - практичний семінар «Інноваційна діяльність та дорадництво у викликах сьогодення»

12 травня 2022 року

 

 
5 травня 2022 року ННІ неперервної освіти і туризму та Стартап - школою Національного університету біоресурсів і природокористування України організовано і проведено Міжнародний науково-практичний семінар «ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ДОРАДНИЦТВО У ВИКЛИКАХ СЬОГОДЕННЯ» в онлайн-форматі.
 
Модераторами міжнародного науково-практичного семінару були:  Витвицька Ольга Данилівна – керівник Стартап - школи НУБіП України, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор; Кальна-Дубінюк Тетяна Прокопівна – професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор.
 Україна підтримує європейську модель інноваційного розвитку,  яка покликана  забезпечити соціально-економічний розвиток суспільства. Світовий досвід розвинутих країн свідчить про те, що лідируючі позиції займають ті, які постійно працюють над створенням і впровадженням інновацій. Сьогодні Україна повинна більш ефективніше співпрацювати з іншими країнами для забезпечення результативності інноваційної діяльності та дорадництва, зазначила Ольга Витвицька.
        З вітальним словом від імені НУБіП України  звернувсяначальникнауково – дослідної частини НУБіП України, д.с.-г.н. професор Отченашко Володимир Віталійович.
       Про перспективні напрями розвитку інноваційних структур України доповів начальник відділу інвестиційних проєктів та активів Державної інноваційної фінансово-кредитної установи України Сергій Кравець.
 
          Керівник експертної групи впровадження та оцінки якості електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Денис Іванов підкреслив, що сьогодні на передній план виходить новий порядок якості електронних послуг, особливе місце займатиме інноваційна діяльність в умовах глобалізаційних викликів.
      Особливості сучасного дорадництва в Україні та подальшу стратегію його розвитку обґрунтувавдиректор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України  Корінець Роман Ярославович.
 
 
 
       Пріоритетні дослідження інноваційної біоекономіки на 2022 р. зазначивдиректор ТОВ «Інститут інноваційної біоекономіки»,  д.е.н., член-кореспондент НААН  Володін Сергій Анатолійович.
 
 
      Андіс Курсітіс, керівник Відділу неперервної освіти Латвійського центру сільських консультацій та освітирозглянув інновації в діяльності Латвійського центру сільських консультацій та освіти.  
 
      Пугачов Микола Іванович, заступник директора ННЦ «Інститут аграрної економіки» обґрунтував актуальні питання щодо необхідності зміни в українській аграрній політиці та роль дорадництва в цьому. 
  
      Професор Лондонської академії наук і бізнесу, професор Гданського технологічного університету, Польща, Голова правління CLM «Консіліум», Варшава, Польща Мельниченко Олександр Віталійович розкрив роль організації європейської освіти та партнерство в дослідницьких проектах для єднання заради спільної мети.
   
       Велінга Еелке, член Наукового комітету Європейського семінару з дорадчої освіти,член Наукового комітету Міжнародної асоціації сільськогосподарських систем, директор консалтингової компанії «LINKConsult», Нідерланди навів приклад впровадження найкращих інноваційних розробок досвіду країн ЄС. 
https://ecp.yusercontent.com/mail?url=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FPd0e_XliJsY%2Fmaxresdefault.jpg&t=1651575220&ymreqid=f89c471b-ff9b-ebf0-1c58-73015d013a00&sig=QGnicuXg_9nI57CoHnbRtA--~D
1.Спіраль інновацій/ініціатив
2. Аналіз мережі
3. Коло узгодженості
4.Трикутник співтворчості
Це короткий огляд інструментів, які ми використовуємо в проекті «i2connect».
 

         Керівник проєкту Polish-Ukrainian SturtUp Bridge Лукаш Вавак презентував напрями розвитку співробітництва та інноваційного підприємництва між нашими країнами.

      Про міжнародні проекти підтримки німецького уряду розповів координатор міжнародних проєктів Німецько-української промислово-торгівельної палати Андрій Гончарук.

      Катерина Пасічник, асистент проекту ЮНІДО/ГЕФ GCIPUkraine акцентувала увагу на перспективних напрямах організації інноваційних проектів.

      Про функціонування та розвиток інновацій в аграрному секторі використовуючи і досвід інших країн розповів Пабат Віктор Олексійович д.с.-г.н., професор, екс перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України.

      Ярослав Бітієв, директор HUB 4.0. виділив основні напрями розвитку інноваційного простору стартап екосистеми України.

 

      Приліпко Сергій Михайлович, в.о. завідувача кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.держ.упр., доповів про важливість підготовки здобувачів вищої освіти за освітньої програмою підготовки магістрів "Дорадництво" для розвитку сільських територій України, формування професійних компетентностей на основі зарубіжного досвіду та обміну досвідом з професіоналами-практиками під час організації гостьових лекцій на випусковій кафедрі.
 
 
   Кальна-Дубінюк Тетяна Прокопівна, професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва НУБіП України, д.е.н., професор висвітлила особливості освітніх програм в дорадництві  та ін. 
 
 
 
      Підведено підсумки та прийнято рекомендації Міжнародного науково-практичного семінару. За результатами проведення заходу буде видано збірник науково-практичних матеріалів семінару (електронне видання).
     Наполегливо працюємо у своєму полі діяльності для успішного процвітання нашої країни.  Дуже вдячні національним та міжнародним колегам, котрі долучилися до участі у семінарі. Віримо у мир та очікуємо на нові зустрічі в рамках підтримки та розвитку інноваційної діяльності та дорадництва!
 
 
Катерина Обиход,
ст. викладач кафедри публічного управління,

 менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook