Участь гуртківців у засіданні науково-практичного семінару «ІІ Кантівські читання»

22 квітня 2022 року

 22 квітня 2022 року до 298 річниці І. Канта на базі кафедри філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України відбувся науково-практичний семінар «ІІ Кантівські читання» (онлайн).

  І. Кант залишив по собі значну наукову та філософську спадщину, де відбився його неймовірно широкий діапазон інтересів. Він читав лекції та публікував праці з фізики, математики, географії; писав статті про виверження вулканів, про природу вітрів, про припливи та відливи, про походження Сонячної системи та Землі; і навіть певний час викладав фортифікацію та піротехніку. Але головною напрямною його життя була філософія.

 В роботі науково-методичного семінару взяли участь 54 учасника – студенти та аспіранти з різних факультетів НУБіП України. Модератором заходу виступила аспірантка кафедри філософії та міжнародної комунікації Вікторія Шеховцова-Бурянова.

 

  Долучились до роботи семінару та виступили з доповідями й  студенти 2 курсу юридичного факультету - учасники гуртка «Сутність людини». Короп Ірина. "Чому вчення І.Канта є важливим в сьогоденні?".  Скиданчук Тетяна "Моральний імператив І.Канта як внутрішній регулятив поведінки людини" , Габрільчук Діана "Вчення І. Канта про державу і право".

 

   Під час науково-практичного семінару стало зрозуміло, що думки кожного учасника дискусії доповнюють одна одну. Студенти поринули у світ І. Канта і подивились на актуальні питання філософії очима самого Кенігзберзького мислителя. Дискусія проходила у звичному для сьогодення он-лайн форматі, що став для молодих науковців справжнім творчим робочим процесом, в ході якого вони змогли показати динамічний спосіб мислення, альтернативність світосприйняття та світорозуміння, а також сподіваємося, самовизначення.

  Іммануїл Кант – це мислитель, який став другим після Платона генієм європейської філософії. Майже всі різновиди сучасного філософствування так чи інакше сходять до І. Канта. Його ідеї піддаються трансформації, але продовжують жити.

 

 

Лаута О.Д.,
керівник гуртка

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook