Ректорат: підготовка до екзаменаційної сесії та День відкритих дверей онлайн

3 травня 2022 року
     3 травня 2022 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене актуальним питанням діяльності університету в умовах воєнного стану. Головне завдання для вишу залишається незмінним – підготовка висококваліфікованих кадрів для зміцнення кадрового резерву держави.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про стан готовності до літньої екзаменаційної сесії. Перше, на чому він зупинився, терміни її проведення – за потреби строки можуть бути зміщені та подовжені з метою аби всі студенти мали змогу завершити навчальний процес і підготуватися до іспитів та заліків. Друге – ріст відвідуваності онлайн-занять і організація індивідуальних консультацій. Знову ж таки за потреби деканати чи дирекції можуть запрошувати групи студентів до навчання наживо студентів, які потребують суттєвої компенсації знань. Третє – на сторінках сайтів факультетів та ННІ розміщені графіки проведення сесії. Протягом тижня усі науково-педагогічні працівники мають отримати екзаменаційні відомості. До 20 травня до навчального відділу мусять бути надіслані усі посилання на заліки та іспити. Магістри другого року навчання до 15 травня надають свої випускні роботи на перевірку можливих порушень академічної доброчесності. Декан факультету конструювання і дизайну Зиновій Ружило запропонував подовжити терміни ліквідації академічної заборгованості з тим, аби усі студенти мали додатковий час на підготовку. Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на ланці старост академічних груп та самих академічних груп в організації навчального процесу. Саме вони є зв’язковими у донесенні інформації та зворотнім зв’язком.

 

     Про організацію освітнього процесу доповіли декани факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, землевпорядкування Тарас Євсюков. Вони зупинилися на залученні студентів до онлайн-навчання та проходження ними проміжної атестації, з’ясовування причин відсутності та організації для них асинхронного навчання. Для студентів, які призвані до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, організовані індивідуальні графіки навчання, викладачі сприяють у наданні можливостей для вивчення дисциплін.

 

     Про зміни в кошторисі університету в зв’язку із секвестром бюджету доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Станом на сьогодні університет недоотримає більше 30 мільйонів гривень бюджетного фінансування, при тому, що більше 90% – це заробітна плата. Тому ректорат за пропозицією фінансово-економічної служби прийняв рішення з 1 травня 2022 року для науково-педагогічних працівників змінити базовий оклад в рейтингу з 1,2 на 1,1. Для співробітників також буде відповідна зміна на 10% стимулюючих надбавок. Оскільки трудове законодавство на період воєнного стану передбачає скорочення відпусток до 24 календарних днів, то науково-педагогічні працівники в липні матимуть змогу цим правом скористатися, а в серпні, оскільки навчального процесу не відбуватиметься, їм буде оголошений простій. Такими кроками буде досягнута економія фонду заробітної плати та уникнемо різкого зменшення зарплати, зазначив Вадим Ткачук.

     Проректори з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша та з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представили програму відзначення 124-річчя університету, яка передбачає відкриття кількох об’єктів на території університету та оновлених лабораторій. Апогеєм стане урочисте засідання вченої ради за участі захисників, Героїв України, іноземних партнерів, випускників, роботодавців тощо.

 

     Про надану практичну допомогу Немішаєвському та Ірпінському фаховим коледжам, навчально-дослідному господарству «Ворзель», навчально-виробничої лабораторії рибництва доповіли проректори. Вадим Ткачук озвучив загальну цифру завданих збитків російською агресією будівлям і спорудам – 33 мільйони. Після оновлення методики будуть уточнені збитки завдані обладнанню та враховані можливі втрати вигоди. Василь Шинкарук зазначив, що в Немішаєвському фаховому коледжі знищені 172 дверних блоків, 75 вікон, більше 2000 квадратних метрів площ мають осколкові та кульові пошкодження, два екскаватори та трактор виведені з ладу, викрадені акумулятори, розгачені вітрові вікна, викрадені більше 100 одиниць комп’ютерної та оргтехніки, понівечені лабораторії та їхнє обладнання. Сергій Кваша проінформував, що в Ірпінському фаховому коледжі після мінометного обстрілу пошкоджена будівля бібліотеки, загалом в закладі освіти пошкоджено 207 вікон, які потребують заміни, але 187 з який в край аварійних за допомогою ректорату вже тимчасово затягнені плівкою, 31 одиниця комп’ютерної техніки, меблі. Вадим Кондратюк зазначив, що в НДГ «Ворзель» в результаті обстрілів пошкоджені будівлі ферми, зруйновані водогони та молокопровід, тракторна бригада, є втрати серед дійного стада – частина корів перебуває на замінованих полях. Директори Немішаєвського фахового коледжу Володимир Альохін, Ірпінського фахового коледжу Дмитро Костюк, подякував за підтримку ректорату та повідомив про поступове відновлення діяльності підрозділів. Окрім встановлення збитків, ректорат також надав посильну допомогу відокремленим структурних підрозділів.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко озвучив спільні завдання. В умовах воєнного стану надважливою є роль керівника, його воля і професіоналізм, тому ситуація потребує максимальної віддачі кожного на своєму місці, не потрібно шукати виправдання бездіяльності. Кожен директор ННІ чи декан факультету повинні під особистий контроль взяти підготовку до екзаменаційної сесії. Активізації і повної мобілізації потребує ситуація з набором – орієнтир на показники минулого року і не менше. Згідно з умовами договорів потрібно організувати сплату за навчання та проживання в гуртожитках, яка цього року підніматися не буде. Завданням для навчально-дослідних господарств є економія паливно-мастильних матеріалів, забезпечення максимального врожаю за рахунок запровадження наших наукових доробок, створення резерву харчів. В гуртожитках на період воєнного стану будуть проводитися виключно ремонти, спрямовані на ліквідацію аварійних ситуацій.

     Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook