Проміжна атестація, практична підготовка студентів і профорієнтація

3 травня 2022 року
    У цей непростий та дуже вирішальний час для нашої держави, наша єдність, взаємоповага, згуртованість і самовіддана праця важливі як ніколи! Кожен студент та співробітник факультету має відчувати себе потрібним, задіяним у спільних зусиллях всієї країни. Ми повинні усвідомити те, що світ і провідні університети не стоять на місті, постійно змінюються і розвиваються. Тільки якісна освіта здатна змінити нас самих і наше світосприйняття, оточуючу реальність та майбутнє.

 

    2 травня в режимі онлайн-офлайн відбулась робоча зустріч проректора з науково-педагогічної діяльності Василя Шинкарука з адміністрацією агробіологічного факультету та студентським активом. Проректор зазначив, що актуальним завданням стає забезпечення високої якості освіти, вирішення якого потребує нових підходів та іншого ставлення. І як не згадати тут вислів А. Ейнштейна про те, що «великі проблеми, які стоять перед нами, не можна вирішити на тому ж рівні мислення, на якому ми були, коли вони виникали». Вирішення цього завдання в складний час має забезпечуватися завдяки уваги до кожного студента факультету. Особливу увагу потрібно звернути на проведення навчальних і виробничих практик  у змішаному режимі. Також проректор з науково-педагогічної діяльності Василь Шинкарук закцентував увагу присутніх на необхідності формування у здобувачів освіти прагнення до навчання та взаєморозуміння, посилення роботи над залученням абітурієнтів та проведення профорієнтаційних заходів у навчальних установах. Також наголосив на необхідності збереження контингенту студентів, не дивлячись на складні умови в яких перебуває наша країна.


     Під час зустрічі були обговорені проблеми і плани роботи колективу в умовах воєнного часу, оглянуто навчальну базу факультету, висвітлені проблемні моменти вступної кампанії та пошук конструктиву і позитиву.

     Керівниця факультету Оксана Тонха повідомила, що 12 студентів знаходяться в лавах ЗСУ, 51 територіальна оборона, 30 займаються волонтерською діяльністю, 2 інформаційний фронт, 90 фермерські господарства й долучились до продовольчого фронту. Закликала завідувачів організовано та успішно закінчити навчальний рік, відповідно до наказу оновити НМК та робочі програми і ЕНК. Особливу увагу слід приділити щодо залучення абітурієнтів та не зважаючи на труднощі, НПП факультету повинні активізувати свою міжнародну діяльність та посилити публікаційну активність в наукометричних базах даних.

     Завершуючи зустріч проректор висловив слова підтримки всім НПП, які всупереч всім складнощам продовжують добросовісно виконувати свою роботу.

 

                                                                                                       Володимир Завгородній,
заступник декана агробіологічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook