Студентський освітній акселератор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України розпочав нову серію вебінарів, присвячених цифровій енергетиці

21 квітня 2022 року
     Студентський освітній акселератор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження в умовах воєнного стану продовжує залучати на свій майданчик цікавих спікерів з бізнесу. Цього разу ми анонсували початок серії фахових тренінгів з цифрової енергетики.

      Партнером інституту виступила на цей раз виступила компанія 482.solutions.

      482.solutions — це постачальник програмної інженерії, що спеціалізується на інноваційних проєктах із використанням децентралізованих технологій шляхом розроблення рішень в «Індустрії 4.0».

     Спікер вебінару Леонід Хацкевич, директор з розвитку компанії 482.solutions, у своїй презентації досить лаконічно, але дуже інформативно розкрив базові поняття технології blockchain та створення програмних платформ для бізнесу на її основі.

    Мова йшла про реальні рішення з Інтернету речей і робототехніки за допомогою blockchain, забезпечуючи безпечну передачу даних та активів/цінностей між пристроями, автоматизацію бізнес-процесів шляхом впровадження роботів, розроблених з використанням децентралізованих технологій.

      На прикладах застосування blockchain Леонід Хацкевич показав реалізацію проектів Інтернету речей, зниження ризиків централізації, підвищення рівня безпеки даних від несанкціонованих змін.
     Blockchain дозволяє побудувати економічні кластери з низькими транзакційними витратами, оскільки автоматизує прийняття рішень з урахуванням криптографічних протоколів.

      У сфері енергетики, традиційно консервативної галузі, світова практика застосування blockchain знаходиться на стадії тестування та впровадження пілотних проектів. Але вже зараз ці технології претендують на створення нових енергетичних ринків.
     В заключній частині доповіді спікер окреслив перспективи створення рішень у сфері відновлюваної енергетики, формування нової моделі взаємовідносин учасників виробництва, транспорту та розподілу електроенергії.

     У дискусії, яка тривала майже годину, взяли участь і студенти, і викладачі: Михайло Швиденко, Руслан Іваницький, Олександр Гай, Костянтин Рогоза та ін.

     Шановні друзі, чекайте на анонс наступного вебінару за підтримки та участі компанії 482.solutions, який буде присвячений практичним проєктам застосування blockchain в енергетиці.
     До зустрічі…

Лілія Мартинюк, Семен Волошин,
заступники директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook