Викладачі кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності третій день поспіль забезпечують дистанційне навчання в умовах воєнного стану

17 березня 2022 року

14 березня 2022 року відповідно до наказу ректора університету Станіслава Ніколаєнка від 11 березня 20220 р. № 156 відновлено освітній процес для студентів денної та заочної форми навчання усіх курсів, освітніх ступенів та освітніх програм підготовки бакалаврів та магістрів у дистанційному та змішаному форматах. Всі науково-педагогічні працівники кафедри третій день поспіль згідно з розкладом другого семестру відповідально забезпечують викладання лекцій, проведення практичних занять та лабораторних робіт для підготовки висококваліфікованих спеціалістів різних спеціальностей.

Сьогоднішній день, 16 березня 2022 року, був насичений для багатьох викладачів кафедри. Так, доцент Валерія Бондарь на першій парі провела практичне заняття з дисципліни «Безпека праці і життєдіяльності» для студентів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» 2 курсу 2 групи. У понеділок студенти даної спеціальності прослухали лекцію щодо фізичних чинників небезпеки. А вже сьогодні стартувало практичне заняття, де студенти презентували доповіді про природні небезпеки. Студенти відповідально поставились до виконання даного практичного завдання і загалом до відновлення освітнього процесу в університеті.
 
Доцент Лариса Піскунова провела практичне заняття з дисципліни «Безпека праці і життєдіяльності» для студентів 2 курсу 1 групи ННІ лісового та садово-паркового господарства спеціальності 205 Лісове господарство, де у групі з 26 чоловік - 6 студентів у територіальній обороні. Зустріч з студентами відбулась дуже емоційно і радісно. Зразу ж студенти нагадали, що на останній лекції мова йшла про надзвичайний та воєнний стани, і як вони дискутували щодо юридичних основ введення цих станів. А через 3 дні, всі практично почали вивчати заходи та умови проведення воєнного стану. На шостій парі доцент Лариса Піскунова забезпечувала викладання дисципліни «Біобезпека та охорона праці» для студентів-магістрів 1 року навчання факультету захисту рослин, біотехнологій та екології ОПП «Карантин рослин».
 
 
 
Студенти 1 курсу 1 та 3 групи спеціальності 061 Журналістика» гуманітарно-педагогічного факультету та студенти 1 курсу ОС Бакалавр спеціальності 151 Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження на першій, другій та п’ятій парах в режимі відеоконференції Cisco Webex також вивчали дисципліну «Безпека праці та життєдіяльності», яку забезпечує доцент кафедри Аліна Кудрявицька.
 
Старший викладач Анна Сальнікова за середу 16 березня 2022 року в режимі онлайн також провела чотири заняття з дисципліни «Безпека праці та життєдіяльності» для студентів 3 курсу ОС Бакалавр спеціальності 201 Агрономія Агробіологічного факультету та студентів 1 курсу скороченого терміну спеціальності 206 Садово-паркове господарство.
 
Не залишилися без уваги і студенти заочної форми навчання. Так, професор кафедри Володимир Боголюбов провів заняття з дисципліни «Екологічний моніторинг» для магістрів 1 року навчання (заочна форма) спеціальності 101 Екологія ОПП «Екологічний контроль та аудит». В групі лише два студенти, один з яких задіяний в територіальній обороні і не міг бути присутнім на лекції.
Для проведення занять науково-педагогічні працівники кафедри використовували платформи Cisco Webex, Zoom, Google Meet, університетську навчальну платформу E-learn, а також менеджери Telegram та Viber для оперативного зв’язку зі студентами.
 
Усі ми віримо в перемогу України і чекаємо наших студентів в аудиторіях університету!
Слава Україні!!!  Героям слава!!!
 
Алла Клепко,
в.о. завідувача кафедри загальної екології,
радіобіології та безпеки життєдіяльності

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook