Агрономи запросили на навчання до НУБіП абітурієнтів з Черкащини

20 лютого 2022 року

Лютий – надзвичайно відповідальний, і до певної міри визначальний, період у житті кожного молодого українця. Адже саме у цей місяць відбувається реєстрація для проходження ЗНО і від того, які предмети обере випускник, залежить які спеціальності можуть бути відкриті йому, як дорога у доросле професійне життя. Тому невипадково адміністрацією агробіологічного факультету саме у цей час була організована чергова профорієнтаційна поїздка. Цього разу заступник декана Віталій Коваленко, доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту Олександр Цизь і доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії Роман Жила відправились в оспівану Тарасом Шевченком у поемі «Гайдамаки» Лисянку (нині Звенигородський район Черкаської області) для зустрічей із випускниками місцевих навчальних закладів.

Першою відбулась зустріч із випускниками Державного навчального закладу "Лисянський професійний аграрний ліцей". Гостей приємно вразила організація роботи і матеріально-технічний рівень ліцею, зокрема навчально-виробнича база, спортивний комплекс. У виступі представники НУБіП закцентували увагу як на перспективності присвятити своє професійне життя аграрній сфері, оскільки агропромисловий комплекс є нині беззаперечним лідером експорту України (27,8 млрд. дол. або 41% у структурі загального експорту) і, відповідно, якісний фахівець може розраховувати на цікаву та високооплачувану роботу, так і на лідируючих позиціях НУБіП у підготовці фахівців для цієї галузі. Виступ отримав належний відгук у слухачів, оскільки аграрний напрям був обраний ними свідомо ще при виборі аграрного ліцею. Особливі перспективи вступу на агробіологічний факультет, зокрема спеціальність 203 Садівництво та виноградарство, відмітили у випускників професії «Плодоовочівник», яка нещодавно відкрита у ліцеї і яка досить динамічно розвивається, у тому числі за рахунок будівництва сучасної плівкової теплиці. 

 

Підсумком зустрічі у ліцеї стало підписання угоди про співпрацю, яка дозволить ефективно використовувати напрацювання факультету з потенційною інтеграцією випускників ліцею у студентське життя за вже обраною спеціальністю.

Наступною локацією для зустрічі став Комунальний опорний заклад "Лисянський навчально-виховний комплекс"–загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1-гімназія. Директор школи Володимир Мельничук проінформував про тенденції розвитку навчального закладу. У своєму виступі представники університету закцентували увагу на перспективах працевлаштування після закінчення агробіологічного факультету, зокрема навіть на такій цікавій посаді, як агроном по газонах НСК «Олімпійський». Неабияк вразила 11-класників інформація про обсяги держзамовлення на спеціальностях факультету, яких у 2022 році для випускників шкіл буде аж 202. Приємно, що переважна більшість школярів володіє інформацією про наш ЗВО і багато їхніх друзів попередніх років випусків навчається у нашому університеті.

 

Цікавою родзинкою зустрічей стало хімічне шоу, проведене Романом Жилою. Школярі із неприхованим захопленням реагували на оригінальні ефекти хімічних реакцій і охоче приймали участь в експериментах, отримуючи яскраві враження і фотографії, якими ділитимуться із друзями.

У цілому поїздка видалась безперечно продуктивною  і дозволить молодим людям краще орієнтуватися у великій кількості інформації щодо вступу у заклад вищої освіти, що дозволить їм прийняти виважене рішення щодо вибору професійного життєвого шляху.

Колектив факультету висловлює вдячність адміністрації Лисянського професійного аграрного ліцею, директору Олександру Яцюку, заступникам директора Наталії Демчук і Наталії Самелюк за сприяння в організації зустрічей і теплий прийом на Черкаській землі.

Олександр Цизь, доцент

кафедри овочівництва і закритого грунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook