Вектор розвитку: співбесіди із співробітниками кафедр агробіологічного факультету

20 січня 2022 року
     Завершуються різдвяні свята, а тому саме час уточняти плани на нинішній 2022 рік. Деканат агробіологічного факультету провів плідні зустрічі з колективами кафедр.

     Завідувач кафедри ґрунтознавства та охорони грунтів ім. проф. М.К. Шикули Юрій Кравченко представив короткий звіт щодо основних пунктів діяльності свого колективу за 2021 рік. Що стосується наукової діяльності, то у 2021 році було захищено 1 кандидатську дисертацію під керівництвом професора Анатолія Балаєва, вийшло 13 статей SCOPUS, підвищили свій h index доценти Олена Піковська, Олена Паренюк та професор Оксана Тонха, опублікували 13 статей у фахових журналах і 25 тез, видали 3 науково-методичних рекомендації міністерств, подали 3 заявки на отримання міжнародного гранту.

     На зустрічі зі співробітниками кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського теж обговорювалися здобутки, проблеми і перспективи розвитку. Колектив поповнився двома молодими та перспективними кадрами: асистенти Роман Спряжка та Ірина Шпакович. Старший викладач Юлія Дмитренко здобула звання доцента, а Ганна Ковалишина стала професором. Обговорено плани та напрямки розвитку оцінювання науково-дослідницьких робіт ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Юний селекціонер і генетик», покращення наукової діяльності за рахунок подачі заявок на фінансування наукових проєктів та грантів, залучення на навчання іноземних студентів. У поточному році плануємо проведення міжнародної конференції до 110-річчя М.О. Зеленського, ідейним натхненником якої є Віталій Жемойда.

     Завідувач кафедри землеробства та гербології Семен Танчик доповів про основні досягнення, проблеми та своє бачення перспектив вдосконалення підготовки фахівців зі спеціальності «Агрономія». До обговорення планів та перспектив розвитку долучилися всі її науково-педагогічні працівники. Вони окреслили конкретні цілі на 2022 рік і висловили власне бачення напряму розвитку особистого росту та діяльності кафедри.

     Докладний звіт роботи кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології представив її завідувач Григорій Демидась, вказавши не лише на здобутки колективу (яких за минулий рік було чимало), але й зосередивши свою увагу на питаннях, що потребують розвитку та особливої уваги кожного її члена.

     Підсумовуючи, керівництво факультету озвучило свої зауваження та актуальні завдання, що потребують вирішення. Особлива увага – системному підходу до роботи кожного співробітника, принципу рівнонапруженості у колективі та важливості визначення власної унікальності тієї чи іншої кафедри щодо стратегії її розвитку. На кожній з цих зустрічей зауважувалося на необхідності активної профорієнтаційної роботи для залучення абітурієнтів до вступу на бакалаврат та в магістратуру, вчасній реєстрації вступників, які бажають взяти участь в олімпіаді для вступу до університету, атестації електронних навчальних курсів.

Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету
Роман Жила,
доцент кафедри загальної, органічної та фізичної хімії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook