Якість підготовки офіцерів запасу на кафедрі військової підготовки у фокусі вченої ради

28 грудня 2021 року
     28 грудня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося грудневе засідання вченої ради університету.

     Перед розглядом питань порядку денного, ректор за традицією вручив державні нагороди та відзнаки. Цього місяця подяками та грамотами Кабінету Міністрів України та Міністерства освіти і науки України відзначені професори Микола Чаусов, Володимир Костюк та Геннадій Голуб, доценти Сергій Ковалевський та Олексій Сорока.

 

 

 

 

 

     З прийдешніми святами колектив привітали представники Федерації аматорського футболу.

 

 

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов доповів про якість підготовки військових кадрів. Останні роки контингент студентів зростає і в 2021 році військову вищу освіту тут здобувають 664 особи. Кафедра має належну матеріально-технічну базу. Штат укомплектований професійними кадрами, частина з яких мають бойовий досвід і унікальні знання.

     Начальник навчального відділу Ярослав Рудик проінформував про результати комісійної перевірки підготовки офіцерів запасу. Було відзначене високе навчально-методичне забезпечення, належну матеріально-технічну базу. Наголошено на застосуванні інформаційних технологій в навчальному процесі. Необхідності розширення каналів комунікації з потенційними курсантами. Декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський акцентував увагу на унікальній навчальній програмі з підготовки фахівців з ветеринарної медицини для Збройних Сил України та стані набору студентів. Ректор Станіслав Ніколаєнко завважив на можливостях співпраці з кафедрою фізичного виховання, необхідності постійного посилення психолого-педагогічних навичок викладачів, удосконалити порядок зберігання зброї та набоїв.

 

     За пропозицією проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука вчена рада схвалила рекомендації навчально-методичної ради, прийняла до друку навчально-методичну та наукову літературу, періодику, утворила разові спеціалізовані вчені ради для захисту дисертацій, затвердила наукових керівників та склади екзаменаційних комісії, план-графік підвищення кваліфікації керівних працівників, фахівців агропромислового комплексу, науково-педагогічних працівників.

     За пропозицією проректора з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадима Кондратюка вчена рада затвердила остаточні, проміжні звіти за виконання науково-дослідної роботи, скорегований тематичний план на 2022 рік та уточнила тематичний план на 2021 рік, а також підсумки наукової роботи за поточний рік.

     Рішенням вченої ради ліквідовані три науково-дослідних інститути: техніки і технологій; фітомедицини, біотехнологій та екології; економіки і менеджменту. Затверджені положення про науково-дослідні інститути, наукові ради науково-дослідних інститутів, факультетів та ННІ, правила прийому до університету, відокремлених підрозділів, кафедри військової підготовки на 2022 рік.

     На завершення ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу на проведення в січні співбесід з керівниками структурних підрозділів, аналогічні співбесіди мають провести декани факультетів та директори ННІ із завідувачами кафедр. Маємо жорстко економити енергоносії і не зупиняти профорієнтаційну роботи, особливо щодо залучення магістрів.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook