Завершено роботу по перевірці дослідів у наукових підрозділах університету

18 липня 2014 року

       Протягом червня-липня 2014 р. в університеті тривала перевірка стану виконання науково-дослідних робіт, які здійснювались за рахунок коштів Державного бюджету, виконувались за договорами з окремими міністерствами, установами, господарствами та за ініціативною тематикою за перше півріччя 2014 р.

Комісії по перевірці стану виконання НДР відвідали наукові структурні підрозділи, наукові лабораторії, дослідні поля ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» та «Великоснітинське НДГ ім. О.В.Музиченка», плодоовочевий сад, дослідні об’єкти у лісових масивах ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» та перевірили виконання наукової тематики у ВП НУБіП України «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» (м. Одеса).

Науковцями Навчально-наукового інституту рослинництва, екології і біотехнологій під керівництвом директора ННІ, професора Г.І. Демидася та директора НДІ рослинництва, ґрунтознавства та сталого природокористування, професора Н.А. Макаренко у ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» традиційно був проведений День поля, однією із його складової була перевірка наукових тематик. У рамках цього заходу були представлені останні наукові досягнення інституту: перспективні сорти сільськогосподарських культур селекції НУБіП України; сучасні технології вирощування зернових, технічних, кормових, олійних, зернобобових та інших культур; колекції традиційних та малопоширених рослин, з якими також ознайомилися в.о. ректора університету С.М.Ніколаєнко, члени ректорату та провідні вчені.

У 2014 році вчені університету працюють над проведенням 23 фундаментальних, 63 прикладних та 123 ініціативних досліджень, а також численними дослідженнями докторантів, аспірантів, магістрів і бакалаврів.

    За результатами виконання науково-дослідних робіт тільки за перше півріччя 2014 р. науковцями університету вже було подано 110 заявок на винаходи (корисні моделі), сорти рослин; отримано 99 позитивних рішень про видачу інтелектуальної власності; отримано 112 патентів на винаходи, корисні моделі, авторські свідоцтва та свідоцтва на сорти рослин; захищено 3 докторські та 47 кандидатські дисертації.

У першому півріччі 2014 року до опублікування рекомендовано 32 монографії, науково-педагогічними працівниками, докторантами та аспірантами надруковано 316 статей у наукових виданнях університету, підготовлено і проведено 34 науково-технічні заходи (конференції та семінари). Результати НДР представлені на виставках «Україна Аграрна -2014», «Агро-2014», «Фрукти. Овочі. Логістика 2014», «Екологічна Україна 2014», «Зернові технології 2014» та ін.

Комісією було перевірено виконання наукової тематики у ВП НУБіП України «Науково-дослідний та проектний інститут стандартизації і технологій екобезпечної та органічної продукції» (м. Одеса). Зусилля вчених інституту спрямовані на розроблення та впровадження 4 нормативних документів і 2 режимів стерилізації харчових продуктів на найменування нових видів продуктів. На даний час за результатами наукових досліджень розроблено та затверджено 4 нормативні документи та 2 режими стерилізації харчових продуктів на 4 найменування нових видів продуктів.

За детальною інформацією про завершені наукові розробки з метою впровадження звертатися у відділ науково-технічної інформації (корп. 4, кім 17 ).

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook