Stakeholders у навчальному процесі магістрів ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві»

25 листопада 2021 року
    І знову роботодавці долучаються до навчального процесу магістрів ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві». З метою покращення якості підготовки кадрів другого рівня освіти, а також у межах співпраці із агробізнесом 23 листопада 2021 року Олексій Тарасенко, головний агрохімік ТОВ «Agrilab» провів майстер-клас із діагностики азотного живлення сільськогосподарських культур, а також їх агрохімічного забезпечення у межах викладання дисциплін «Фізіологія і діагностика живлення рослин» і «Агрохімсервіс у рослинництві» у дистанційному режимі.

   На початку своєї розповіді Олексій Володимирович приділив увагу питанню трансформації сполук азоту у ґрунті, встановленню причин такої необхідності у діагностиці живлення рослин. Довів необхідність і доцільність менеджменту живлення пшениці озимої і кукурудзи на зерно протягом вегетації рослин. Переконавши студентів у цьому, доповідач розкрив роль різних чинників у живленні рослин. Адже, це і погодні умови, і властивості ґрунтів, спосіб обробіток ґрунту. Вагомим важелем у цьому питанні виступають добрива. Адже, залежно від того, яке добриво Ви оберете для внесення, мінеральний азот по різному розподілиться у ґрунті.

   Далі Олексій Тарасенко представив сучасний алгоритм планування і проведення діагностики азотного живлення рослин, порівнюючи різні методики між собою, звертаючи увагу на плюси і мінуси кожної. Поділився практичним досвідом використання знімків супутникового моніторингу і БПЛА, отримання карт індексів вегетації, їх аналізування і обробки. Звернув увагу на нюанси проведення ґрунтової і рослинної діагностики, використання сучасних портативних приладів, розрахунок норм добрив та їх підбір. Продемонстрував вплив добрив на рослини різного рівня розвитку. До того ж, не залишись поза увагою доповідача робота агропорталів, що допомагають накопичувати шари професійної інформації, а також значення професійний знань і вмінь спеціалістів у їх трактуванні.

   На останок Олексій Володимирович наголосив, що нині серед агрохолдингів і успішних господарств високого рівня розвитку стають популярними департаменти із точного землеробства (прецизійного агровиробництва), дистанційного моніторингу полів, агроскаутингу. Тож проблем із працевлаштуванням у молодого фахівця немає за умови, якщо він демонструє високий рівень професійний знань і вмінь, комунікабельність, гнучкість та вміння працювати у команді. І побажав із жадібністю поглинами знання, які студентам даються на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І.Душечкіна, де викладачі володіють високим рівнем професійності, щоб стати найкращими на ринку праці.

 

   Студенти із творчим азартом поглинами інформацію, запропоновану доповідачем, жваво задавали питання досить професійні і суттєві (на думку Олексія Тарасенка). Ця зустріч ще раз переконала студентів, що вони обрали складну, але цікаву аналітичну професію, водночас високотехнологічну і сучасну. Вона постійно вимагає професійного розвитку не тільки у стінах університету, а на професійній ниві.
   Тож, щиро дякуємо Олексію Володимировичу за цінну інформацію та професійний досвід. Бажаємо йому професійного розвитку і чекаємо на нові цікаві заняття!

 Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії
та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook