Розробки вчених - у виробництво: науковці-селекціонери університету розширюють співпрацю з «Агрофірмою «Колос»

29 жовтня 2021 року

      Науковці кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського побували в «Агрофірмі «Колос» Білоцерківського району з метою продовження дальнішої співпраці та наукових досліджень в галузі селекції та насінництва кукурудзи.

      Вже більше двох десятиліть творча співпраця науковців кафедри з науковим відділом «Агрофірми «Колос» дає досить позитивні результати, як в створенні, так і у впровадженні досягнень науки у виробництво.
 
 
      Директор «АФ «Колос» доктор с.-г. наук Л.В. Центило та заступник директора із наукової роботи канд. с.-г. наук В.В. Багатченко (бувший аспірант кафедри), спільно з доцентом Жемойдою В.Л. та аспірантом кафедри Спряжкою Р.О. провели оцінку напрацьованого за останній рік селекційного матеріалу кукурудзи «АФ «Колос». Була проведена оцінка за комплексом господарсько-цінних ознак, стійкості до хвороб та шкідників, обговорено перспективи в селекції вітчизняних гібридів та їх конкурентноспроможності в умовах ринкового виробництва.
 
 
     За результатами проведеної оцінки новостворених гібридів кукурудзи та їхньої оцінки в розсадниках конкурсного та контрольного сортовипробування виділено більше 30 високопродуктивних, високогетерозисних комбінацій, які в подальшому будуть передані на державну кваліфікаційну експертизу.
 
 
       Результати аналізу показують, що селекційний процес, ведення процесу насінництва, глибокий науковий підхід науковців «АФ «Колос» мають хороші перспективи, щодо ведення селекційного процесу не тільки з кукурудзою, а і з іншими зерновими та зернобобовими культурами, а тісна спільна співпраця науковців кафедри з «АФ «Колос» є хорошим підґрунтям для наукових досліджень та підготовки спеціалістів-селекціонерів на базі даного господарства.
     Кафедра генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського, її співробітники вдячні директору «АФ «Колос» Леоніду Васильовичу Центило за розуміння, щодо підготовки спеціалістів напрямку генетики і селекції, постійній підтримці і бажають господарсту в його особі подальших творчих звершень.
 
Роман Спряжка
асистент кафедри генетики, селекції і насінництва
ім. проф. М.О. Зеленського
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook