Календар подій

27.09.2021 – 3.10.2021

Списком
По днях тижня

Понеділок
27.09.2021

Увага! 27 вересня зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка зі старостами академічних груп 3-4 курсів

27 вересня 2021, 14:30

     27 вересня 2021 року (понеділок) о 1430 у актовій залі корпусу №3 відбудеться традиційна щосеместрова зустріч ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України, академіка  

Ректорат: відкриваємо двері для вступників 2022 року та продовжуємо навчання в змішаному форматі

27 вересня 2021 року

     27 вересня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню діяльності, якості навчального і наукового процесів в умовах жовтої зони карантину. 

Навчання науково-педагогічних працівників з інноваційної спрямованості педагогічної діяльності на базі ННІ неперервної освіти і туризму

27 вересня 2021 року

     Вже традиційно згідно плану-графіка підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників, керівників і спеціалістів підприємств аграрної сфери 27 вересня розпочалось навчання науково-педагогічних працівників з інноваційної спрямованості педагогічної діяльності на базі ННІ непере 

Співробітники навчально-наукової лабораторії біоекономіки НУБіП України прийняли участь в онлайн Воркшопі «Результати проєкту BIOPLAT-EU: Майданчик 2 – Київська та Чернігівська області»

27 вересня 2021 року

     Співробітники навчально-наукової лабораторії біоекономіки НУБіП України 24 вересня 2021 року прийняли участь в онлайн Воркшопі «Результати проєкту BIOPLAT-EU: Майданчик 2 – Київська та Чернігівська області», організаторами якого були Науково-технічний центр «Біомаса 

Увага! Благодійна акція у боротьбі з ВІЛ/СНІДом

27 вересня 2021 року

 Шановні науково-педагогічні працівники та студенти!      У рамках реалізації програми прискорення заходів у боротьбі з ВІЛ/СНІДом «Fast - Track Cities» запрошуємо Вас пройти безкоштовне тестування на ВІЛ – інфекцію за допомогою швидких тестів. 

Інтеграція енергетиків і автоматників в міжнародне середовище посилюється

27 вересня 2021 року

     Для Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики та енергозбереження важливими є різноманітні напрями його роботи відповідно до свого функціоналу, але керівництво чітко розуміє, що успіх багато в чому залежить від міжнародної інтеграції і приділяє цьому велику увагу, прекрасно розуміючи,  

Перша онлайн-лекція з дисципліни «Дієтологія і гігієна утримання дрібних домашніх тварин» відбулася за участі експерта з наукових комунікацій компанії «Рояль Канін Україна»

27 вересня 2021 року

     Вибіркова дисципліна «Дієтологія і утримання дрібних домашніх тварин» читається вже другий рік. Її викладання забезпечують викладачі двох кафедр: кафедри терапії і клінічної діагностики (доцент Наталія Бойко) і кафедри ветеринарної гігієни ім. 

Кафедра психології – учасник масштабного проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя»

27 вересня 2021 року

     Кафедра психології долучилася до проєкту «Доступна допомога» ГО «Повернути життя», який фінансується Фондом соціального захисту інвалідів України за підтримки Міністерства соціальної політики України. 

Практика як школа педагогічної майстерності для магістрів-гуманітаріїв

27 вересня 2021 року

     Літо проминуло як завжди якось непомітно. Серпень, в свої останні дні, помітно похолоднішав, хоч ще і радує інколи сонячним теплом. Листя на деревах вже починає жовтіти і кожного дня цього золота стає все більше. Ось і перший осінній місяць. 

Набір на стипендію Chevening вже відкрито

27 вересня 2021 року

    Chevening – можливість для всіх амбітних людей, які хотіли б отримати стипендію на ступінь магістра у Великій Британії. Нам цікаві представники різних спеціальностей і ми не ставимо обмежень на вік кандидатів.Дедлайн - 2 листопада 2021 року. 

Стартував шаховий марафон «Gens una sumus» – «Усі ми єдина сім’я»

27 вересня 2021 року

    15 вересня 2021 року в Ботанічному саду НУБіП України за ініциативи і сприяння проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку, академіка Національної академії наук України Сергія Кваші. 

Вівторок
28.09.2021

Відкрита онлайн-зустріч із експертною групою Національного агентства з якості вищої освіти

28 вересня 2021, 15:30

    28 вересня 2021 року з 1530 до 1600 у межах акредитації освітньо-професійної програми «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» другого (магістерського) рівня відбудеться відкрита онлайн-зустріч із експертною групою Національного агентства з якості вищої освіти. 

Ректорат: залучаємо абітурієнтів і готуємося до зимового періоду

28 вересня 2021 року

     28 вересня 2021 року рід головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося розширене засідання ректорату. 

Гентський університет (Бельгія) запрошує українських науковців, які здобувають PhD в Україні, провести дослідження в Бельгії

28 вересня 2021 року

Гентський університет (Бельгія) запрошує українських науковців, які здобувають PhD в Україні, провести дослідження в Бельгії. Програма покриває дві подорожі до Генту та стипендію під час перебування там.Дедлайн – 1 лютого 2022 року 

Відкрито оновлені навчальні лабораторії факультету конструювання та дизайну

28 вересня 2021 року

     В рамках святкування 20-ї річниці факультету конструювання та дизайну 24 вересня пройшло урочисте відкриття навчальних лабораторій у 5 навчальному корпусі. 

«Abashidze UA: Культурні діалоги» з доцентом Олегом Криворотом (ВІДЕО)

28 вересня 2021 року

     21 вересня на авторській програмі Манани Абашидзе «Abashidze UA: Культурні діалоги» на ТБ I-UA.TV побував старший викладач кафедри обліку та оподаткування, член Національної спілки журналістів України, поет – Оле 

Інтенсифікація освітньої діяльності на факультеті інформаційних технологій в період аудиторного навчання позитивно оцінена студентами

28 вересня 2021 року

     Вересень закінчується, а отже можна підвести підсумки виконання місячного марафону з поліпшення навчальної роботи та диверсифікації очного та дистанційного навчання.Перші курси  

Змішане навчання – оптимальний вибір в умовах пандемії: ректор університету Станіслав Ніколаєнко зустрівся зі старостами академічних груп 3-4 курсів

28 вересня 2021 року

     Вже традиційно щороку восени, по перебігу першого місяця  навчання та за його результатами, відбувається зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка із старостами академічних  груп. 

Увага! Благодійна акція у боротьбі з ВІЛ/СНІДом

28 вересня 2021 року

 Шановні науково-педагогічні працівники та студенти!      У рамках реалізації програми прискорення заходів у боротьбі з ВІЛ/СНІДом «Fast - Track Cities» запрошуємо Вас пройти безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію за допомогою швидких тестів. 

Історія та сьогодення факультету конструювання та дизайну

28 вересня 2021 року

     Виховання молоді в дусі патріотизму до батьківщини починається з малого, з поваги до своєї родини, шанування своїх шкільних вчителів, підтриманню дружних стосунків у студентській родині, відданості факультету та університету. 

Випускники факультету тваринництва та водних біоресурсів відроджують популяції червонокнижних видів риб

28 вересня 2021 року

     До факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України завітала наша випускниця – Кучерук Анна, к.с.-г.н., завідувачка лабораторією лососівництва, відтворення рідкісних та зникаючих видів риб Інституту рибного господарства НААН України. 

Більше руху – більше радості!

28 вересня 2021 року

     26 вересня 2021 року в місті Києві на НСК «Олімпійський» відбулося спортивне свято «Не лінуйся – рухайся!» Свято проводилося у відповідності до програми Президента України «Здорова Україна». 

Середа
29.09.2021

Конференція трудового колективу

29 вересня 2021, 14:00

     29 вересня 2021 року о 14-00 відбудеться конференція трудового колективу Національного університету біоресурсів і природокористування України у очному та дистанційному форматі.  

Засідання Вченої ради НУБіП України

29 вересня 2021, 14:00

     29 вересня 2021 р. о 1400 в 309 ауд. 

До уваги працівників Університету! Пропонуємо для обговорення проект змін до Статуту Університету

29 вересня 2021 року

     Основні зміни і доповнення внесені відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про фахову передвищу освіту» та Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», виділено синім шрифтом. 

«Соловейко-2021» визнав «Колос» професіоналом!

29 вересня 2021 року

       Тернопільщина – мальовничий край, який називають туристичною «Меккою», адже тут кожне село має свою архітектурну пам’ятку, тут розташовані понад третина всіх українських замків, є три великі горизонтальні гіпсові печери, які приймають туристів, Дністровський каньйон і власні, Кременецькі го 

Викладачі факультету землевпорядкування пройшли міжнародне стажування в університетах Республіки Хорватії

29 вересня 2021 року

     На факультеті землевпорядкування особлива увага приділяється питанню вдосконалення викладацької майстерності і підвищенню кваліфікації співробітників. Для цього застосовуються різні прийоми, зокрема й залучення викладачів до різного роду програм стажування у тому числі й міжнародних. 

У здоровому тілі – здоровий дух!

29 вересня 2021 року

     26 вересня 2021 року в місті Києві на НСК «Олімпійський» відбулося спортивне свято «Не лінуйся – рухайся!». Свято проводилося у відповідності до програми Президента України «Здорова Україна». Організатори свята міністерство Молоді та спорту України, програма «Спорт для всіх». 

Запрошуємо випускників шкіл міста Києва та Київщини на День відкритих дверей 29 вересня 2021 року

29 вересня 2021 року

 НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ ЗАПРОШУЄ ВИПУСКНИКІВ ШКІЛ, ГІМНАЗІЙ, ЛІЦЕЇВ, БАТЬ 

Шановні студенти та аспіранти, оголошується конкурсний відбір на навчання до Норвежського університету наук про життя

29 вересня 2021 року

Шановні студенти та аспіранти, оголошується конкурсний відбір на навчання до Норвежського університету наук про життя:- Курси радіоекології в січні 2022 року- Навчання в аспірантурі в Норвегії 

Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у круглому столі «Зелений енергетичний перехід України як складова боротьби зі зміною клімату»

29 вересня 2021 року

     28 вересня 2021 року викладачі кафедри економічної теорії д.е.н., доцент Бутенко В.М. та к.е.н., доцент Болгарова Н.К. взяли участь у засіданні кругло 

Факультет ІТ гостинно відкрив двері для майбутніх вступників 2022 року з Київщини

29 вересня 2021 року

29.09.2021 р. стартував перший у 2021-2022 н.р. День відкритих дверей НУБіП України. В стінах університету приймали майбутніх вступників 2022 року з Київщини. 

Студенти-міжнародники провели виїзний семінар, присвячений 80-й річниці трагедії Бабиного Яру

29 вересня 2021 року

29-30 вересня в Україні вшановуються 80-ті роковини масових розстрілів, здійснених нацистами в Бабиному Яру. 

Мить спортивної слави на факультеті конструювання і дизайну

29 вересня 2021 року

     В рамках святкування 20-ї річниці факультету конструювання та дизайну 24 вересня пройшли спортивні заходи під загальним гаслом «Мить спортивної слави».     Декан факультету Зіновій Ружило разом із завідуваче 

Ласкаво просимо до факультету захисту рослин біотехнологій та екології!

29 вересня 2021 року

29 вересня відбувся День відкритих дверей НУБіП України, де на території спортивного стадіону зібралися співробітники та студенти факультету захисту рослин біотехно 

На День відкритих дверей у НУБіП завітали більше 600 випускників шкіл більш як 40 територіальних громад Київської області фото

29 вересня 2021 року

     Що не кажи, а зустрічатися віч-на-віч набагато краще, ніж спілкуватися онлайн. 

До наукового гуртка «Бджільництво» влилася нова «кров»

29 вересня 2021 року

     З початком нового 2021-2022 навчального року, розпочав свою роботу науковий гурток «Бджільництво».    Варто відзначити той факт, що цьогоріч велика когорта першокурсників факультету 

LISDEREVMASH 2021: майданчик для зустрічі фахівців деревообробної та лісової галузі

29 вересня 2021 року

     28 вересня на території МВЦ розпочала свою роботу 20-та Міжнародна виставка технологій для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості LISDEREVMASH 2021. 

Конференція трудового колективу затвердила зміни до Статуту університету

29 вересня 2021 року

     29 вересня 2021 року відбулася конференція трудового колективу, на якій розглядалися зміни до Статуту університету. 

Вчена рада: генетична і сортова безпека країни, підвищення якості дистанційного навчання і ефективна профорієнтація фото

29 вересня 2021 року

     29 вересня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання вченої ради університету. Питання порядку денного торкалися як завжди багатьох сфер життєдіяльності, проте лейтмотив – діяльність в умовах жовтої зони карантину. 

Четвер
30.09.2021

Якість проведених відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини оцінюють студенти і викладачі фото

30 вересня 2021 року

     Закінчився перший місяць навчання на факультеті ветеринарної медицини. 

Увага! Порядок і графік вакцинування співробітників та студентів університету 30 вересня 2021 року

30 вересня 2021 року

 Алгоритм вакцинування співробітників та студентів університету. 

29 вересня економічний факультет зустрічав майбутніх абітурієнтів

30 вересня 2021 року

   29 вересня 2021 року Національний університет біоресурсів і природокористування України і економічний факультет гостинно відкрив двері перед майбутніми абітурієнтами - школярами Києва і Київської області. 

Співпраця кафедри овочівництва і закритого ґрунту з Інститутом картоплярства НААН України: виїзне заняття студентів агробіологічного факультету

30 вересня 2021 року

23 вересня 2021 року студенти четвертого курсу спеціальності «Садівництво та виноградарство» агробіологічного факультету мали нагоду відвідати Інститут картоплярства НААН України. 

Дебати кандидатів на голову СО факультету ІТ - жваво, конструктивно, цілеспрямовано

30 вересня 2021 року

Понад 80 студентів заслухали звіт голови СО факультету інформаційних технологій та познайомились з новими кандидатами 2021-2022 навчального року. 28 вересня 2021 року в змішаному форматі відбулася зустріч студентів та адміністрації факультету, присвячена аналізу ре 

Перший пріоритет – енергетика і автоматика. Старшокласники міста Києва та Київщини відвідали НУБіП України

30 вересня 2021 року

    Ще не втихли турботи вступної кампанії 2021 року, а Національний університет біоресурсів і природокористування України гостинно відкрив свої двері абітурієнтам уже наступного року.    Масштаб стадіонного формату та змістовне наповнення загальноуніверситетських зах 

Кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка відзначила 100 років з часу заснування

30 вересня 2021 року

У 2020 році виповнилося 100 років з часу заснування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка. Однак, святкування знаменного ювілею кафедри через пандемію CОVID-19 було перенесено на 2021 рік.23-24 вересня 2021 р. 

Стан реалізації протиепідемічних заходів у період адаптивного карантину, готовність до опалювального сезону – ключові теми наради з керівниками ВСП НУБіП України

30 вересня 2021 року

     29 вересня відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених структурних підрозділів.     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, наголосив на необхідності дотримання  

Старт навчального процесу підготовки PhD

30 вересня 2021 року

     Наприкінці місяця, а саме 27 вересня нещодавні вступники в аспірантуру, а нині здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії приступили до виконання освітньої складової згідно розкладу та обраної освітньо-наукової програми.     

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК гостинно відкрив двері для школярів Київщини

30 вересня 2021 року

    Важливим етапом у житті кожного абітурієнта є вибір професії та закладу вищої освіти. День відкритих дверей - календар-довідник для абіт 

П'ятниця
1.10.2021

Чемпіонат Києва серед студентів з футболу сезону 2021-2022 року

1 жовтня 2021, 13:00

     1 жовтня о 13:00 на стадіоні НУБіП України відбудеться перший тур Чемпіонату міста Києва з футболу серед студентських команд ЗВО. Організатор змагань Футбольна асоціація студентів Києва (ФАСК). 

Школярі Київщини в гостях на механіко-технологічному факультеті

1 жовтня 2021 року

     29 вересня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України пройшов День відкритих дверей для школярів Київщини.     Після урочистої зустріч 

Марина Когут очолила Студентську організацію університету

1 жовтня 2021 року

     30 вересня 2021 року відбулися вибори Голови Студентської організації НУБіП України. 

Зустріч керівників партнерських університетів у рамках DAAD проекту «Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultural Universities»

1 жовтня 2021 року

     Починаючи з 2020 року, Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із партнерських університетів у Проекті «Діджиталізація вищих навчальних закладів України» («Digital Modernization of Lecturing in Ukrainian Agricultura 

Вітаємо наших колег Івана Ковальчука та Надію Давиденко з відзначенням державними нагородами

1 жовтня 2021 року

     УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №496/2021 «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти» за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну пед 

Агробіологічний факультет гостинно зустрів випускників шкіл Києва і Київської області

1 жовтня 2021 року

29 вересня агробіологічний факультет НУБіП України гостинно приймав випускників 

Всеукраїнському дню бібліотек присвячується

1 жовтня 2021 року

  Місяць вересень для нашої книгозбірні багатий різноманітними подіями, і щороку завершальний акордом є відзначення професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек. 

До 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів: становлення науки та навчального процесу

1 жовтня 2021 року

     Факультет тваринництва та водних біоресурсів бере свій початок ще з сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, яке було створено у 1898 році, а саме з кафедри загальної зоотехнії, від якої починається відлік історії факультету. 

Кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого запросила на навчання школярів випускного класу Українського медичного ліцею

1 жовтня 2021 року

     29 вересня 2021 р. у рамках Дня відкритих дверей у Національному університеті біоресурсів і природокористування України кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого організувала профорієнтаційний захід на факультеті ветеринарної медицини. 

Практики у НДГ тривають

1 жовтня 2021 року

     Наразі практичне навчання з рослинництва та селекції сільськогосподарських культур на базі Агростанції та НДГ «Великоснітинське» ім. О. 

Успішна акредитація першої п’ятірки ОНП PhD та участь гарантів в засіданні НАЗЯВО

1 жовтня 2021 року

     30 вересня 2021 року відбулось засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти під головуванням С.М. 

Новітні методики – у освітній процес спеціальностей транспортно-технологічного спрямування фото

1 жовтня 2021 року

     Кафедра транспортних технологій та засобів постійно підвищує якість надання освітніх послуг та впроваджує сучасні методи у освітній процес спеціальностей транспортно-технологічного спрямування. 

Майстер-клас у Центрі «Водних біоресурсів та аквакультури» фото

1 жовтня 2021 року

     Майстер-клас у Центрі «Водних біоресурсів та аквакультури», що проходив у рамках святкування до 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України зібрав любителів та зацікавлених молодих людей у вивченні населення водойм. 

Уміле використання різноманітних форм організації освітнього процесу, запорука якісної підготовки фахівця на юридичному факультеті

1 жовтня 2021 року

     Якісна підготовка конкурентоспроможного фахівця вимагає знання й умілого використання різноманітних  

Субота, неділя
2-3.10.2021

Енергонезалежність громад – нова дослідницька траєкторія наукових шкіл ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

2 жовтня 2021 року

   Концептуальні пропозиції щодо формування нового наукового напряму ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження обговорювали на науково-технічній Раді ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.  

Дебати претендентів на посаду голови студентської організації агробіологічного факультету: коротко про головне

2 жовтня 2021 року

28 вересня 2021 року відбулися дебати кандидатів на посаду голови СО АБФ. 

День відкритих дверей на факультетi тваринництва та водних біоресурсів фото

2 жовтня 2021 року

     День відкритих дверей для учнів випускних класів загальноосвітніх навчальних закладів (шкіл, ліцеїв, гімназій) м. Києва, Київської області та всієї України відбувся на факультеті тваринництва та водних біоресурсів. 

Вдалий початок нового футбольного сезону: збірна НУБіП перемогла збірну КНУБА

3 жовтня 2021 року

     1 жовтня студентська збірна команда НУБіП України з футболу розпочала сезон 2021-2022 років під егідою ФАСК. 

Майстер-клас на кафедрі технологій виробництва молока та м’яса з приготування і дегустації м’ясних та молочних продуктів у рамках святкування 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів

3 жовтня 2021 року

     Факультету тваринництва та водних біоресурсів уже 100 років!!! За століття історія факультету набула традицій, збагатилася здобутками у різних сферах діяльності та має цінний багаж – безліч висококваліфікованих фахівців аграрного профілю. 

Студентка спеціальності «Фізична культура і спорт» Анна Яременко – бронзова призерка змагань «CoolRace»

3 жовтня 2021 року

     Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України спільно з ГО «Спортивна студентська спілка України з 30 вересня по 2 жовтня проводив Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід серед студентів «CoolRace», що представляв с 

Зі святом вчителів найкращих ми вітаєм!

3 жовтня 2021 року

        Низько склоняємо голову перед Вами шановні наші педагоги Добра! Шануємо і поважаємо вашу жертовну працю в ім`я майбутнього нашої держави України! Бо ви, як ніхто, плекаєте і виховуєте, навчаєте нашу талановиту студентську молодь! 

Розширене засідання оперативного штабу НУБіП України з профілактики захворювань на Covid-19 та упередження розповсюдження коронавірусної інфекції

3 жовтня 2021 року

     01 жовтня 2021 року відбулося розширене засідання оперативного штабу НУБіП України з профілактики захворювань на Covid-19 та упередження розповсюдження коронавірусної інфекції під головуванням Сергія Кваші – проректора з науково-педагогічної роботи та р 

У ННІ неперервної освіти і туризму радо зустрічали школярів Києва та Київської області

3 жовтня 2021 року

     29 вересня 2021 року НУБіП України гостинно відчинив двері для своїх майбутніх студентів – учні шкіл, ліцеїв та гімназій міста Києва та Київської області. З великою радістю даний захід вдалося провести у живому форматі, враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні. 

До 100-річчя факультету тваринництва та водних біоресурсів: внесок учених у розвиток технологій виробництва продукції тваринництва України в історичній ретроспективі від М. П. Чирвінського до сьогодення фото

3 жовтня 2021 року

     За свою сторічну історію факультет тваринництва та водних біоресурсів має величезну кількість вагомих здобутків. 

Залучення стейкхолдерів до освітнього процесу невід’ємна складова освітньої програми «Лісове господарство»

3 жовтня 2021 року

     Підготовка конкурентоспроможного фахівця лісового господарства потребує щоденної наполегливої роботи науково-педагогічних працівників нашого інституту, результативність якої залежить від тісної співпраці з потенційними роботодавцями, які формують чіткі вимоги до сучасного фахівця. 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook