Календар подій

15.04.2019 – 21.04.2019

Списком
По днях тижня

Понеділок
15.04.2019

Ректорат. Приймаємо учасників ІІ етапу всеукраїнських студентських олімпіад з водних біоресурсів, хімії, екології, якості, стандартизації та сертифікації фото

15 квітня 2019 року

     15 квітня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету акцентував увагу на завершальному етапі олімпіади для абітурієнтів, який пройшов у суботу. 

Студентські проектні ідеї для НУБіП та започаткування власної справи фото

15 квітня 2019 року

      Відбувся другий щорічний конкурс студентських проектних ідей та проектів, організований кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту. 

Академічна доброчесність та бібліотеки: що спільного фото

15 квітня 2019 року

     З 11 по 12 квітня у Національному університеті «Києво-Могилянська академія»  відбулась міжнародна конференція «Академічна доброчесність: практичний вимір”. < 

Гра «Що? Де? Коли?» об’єднала молодих вчених та аспірантів факультету ветеринарної медицини фото

15 квітня 2019 року

     Постать науковця і працівника університету в суспільстві тісно пов’язана із обізнаністю, культурою та добрим вихованням. Проте молоді дослідники нині все частіше «дрейфують» у бізнес, та й далеко не всі аспіранти в майбутньому матимуть змогу залишитися працювати в університеті. 

Леонід Мосейчук – призер Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Ремонт машин» фото

15 квітня 2019 року

     Студент магістратури 1-го року навчання факультету конструювання та дизайну Леонід Мосейчук виборов диплом другого ступеня на Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Ремонт машин». 

Скласти іспит з англійської на отримання сертифікату В2 від Кембріджського університету можна відтепер в НУБіП України фото

15 квітня 2019 року

     10 квітня 2019 року Гуманітарно-педагогічний факультет і Центр вивчення іноземних мов у співробітництві з офіційними представниками Cambridge University Press та Cambridge English Assessment в Україні запросили науково-педагогічних працівників, аспірантів та студентів університету взяти участь у міжнародн 

Марина Ширяєва ‒ призерка ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з німецької мови фото

15 квітня 2019 року

     11-12 квітня на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України проходив другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Німецька мова».     Честь Університету та факультету, змагаючись із понад 60 ст 

Вівторок
16.04.2019

Запрошуємо вболівальників на товариську гру з міні-футболу між жіночими збірними НУБіП України і КНУ ім. Т. Шевченка

16 квітня 2019, 15:00

     З метою популяризації жіночого міні-футболу та пропаганди здорового способу життя, 16 квітня 2019 року на майданчику зі штучним покриттям НУБіП України відбудеться товариська гра з міні-футболу між жіночими збірними НУБіП України і КНУ ім. Т. 

Програма та заходи проведення виборів голови СО НУБіП України

16 квітня 2019, 15:00

 Шановні студенти!З 3 квітня розпочалась передвиборча кампанія кандидатів на посаду голови студентської організації НУБіП України.     16 квітня відбудуться дебати кандидатів. 

Назар Ткач – призер ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Економіка підприємства» фото

16 квітня 2019 року

     3-5 квітня 2019 року згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1313 від 28.11.2018 р. на базі ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (м. 

НУБіП України прийняв 1/8 чемпіонату світу з програмування АСМ ІСРС 2019 фото

16 квітня 2019 року

     У суботу 13 квітня 2019 року в Національному університеті біотехнологій і природокористування України на факультеті інформаційних технологій відбувся І-ий етап чемпіонату світу зі спортивного програмування АСМ ІСРС 2019 за підтримки партнера – 

Успіх жіночого та чоловічого баскетболу НУБіП України на змаганнях XIV літньої Універсіади м. Києва фото

16 квітня 2019 року

     11 та 12 квітня на спортивній базі Національного університету фізичного виховання та спорту України відбулися змагання XIV літньої Універсіади м. 

Студенти факультету ветеринарної медицини ознайомилися із методами досліджень патологій імунної системи на базі «Центру ветеринарної діагностики» фото

16 квітня 2019 року

     У рамках навчальної робочої програми дисципліни «Клінічна лабораторна діагностика» доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. 

Команда НУБіП України – переможці ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія» фото

16 квітня 2019 року

     З перемогою у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Агроекологія» повернулася команда НУБіП України, яку представляли студенти 4 курсу спеціальності «Екологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Любов Рудченко,  

Ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з колективом Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової фото

16 квітня 2019 року

     16 квітня до коледжу з робочим візитом завітав ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко.  

Стартує VІIІ «Фестиваль студентської науки – 2019» фото

16 квітня 2019 року

     З метою розвитку студентської наукової та інноваційної діяльності в НУБіП України, залучення молоді до роботи в студентських наукових гуртках і з нагоди Дня науки 17 квітня – 14 травня в університеті проходитиме VІIІ «Фестиваль студентської науки – 2019». 

Розробляємо маршрут для огляду НДГ НУБіП України учасниками XIV Міжнародної науково-практичної конференції daRostim 2019 фото

16 квітня 2019 року

     В рамках підготовки до проведення XIV Міжнародної науково-практичної конференції daRostim 2019 «Біологічно активні препарати в рослинництві. 

Міжнародна школа економіки «Introduction to the Economy»: новий досвід та можливості фото

16 квітня 2019 року

     З 7 по 12 квітня економічний факультет Поліського державного університету (Республіка Білорусь) приймав учасників міжнародної школи економіки «Introduction to the Economy», у роботі якої взяли участь студенти та викладачі з Польщі, Вірменії, Німеччини, Франції і України. 

Дебати: кандидати на посаду голови Студентської організації Олександр Павелко та Анастасія Долінська представили свої програми фото

16 квітня 2019 року

     Україна – демократична країна, НУБіП – один з найкращих вишів нашої держави! Кожен громадянин має право на висловлення своєї думки, студенти НУБіП – не виключення! Тому 16 квітня у навчальному корпусі №3 відбулися дебати кандидатів на посаду голови студентської організації НУБіП України. 

Ніжинський агротехнічний інститут та Ніжинський агротехнічний коледж з робочим візитом відвідав ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко фото

16 квітня 2019 року

     16 квітня до Ніжинського агротехнічного інституту та Ніжинського агротехнічного коледжу з робочим візитом завітали ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко і начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної о 

Середа
17.04.2019

17 квітня – півфінал Студентської волейбольної ліги м. Києва

17 квітня 2019, 19:30

     17 квітня запрошуємо всіх вболівальників о 19:30 до спортивної зали навчального корпусу № 9 НУБіП України, де відбудеться півфінальний матч серед чоловічих студентських збірних команд з волейболу. Волейбольна збірна НУБіП України прийматиме збірну команду Київського національного університету ім. 

Змагання спартакіади «Здоров’я» НУБіП України 2018-2019 навчального року з бадмінтону

17 квітня 2019, 14:00

     17 квітня 2019 року починаються змагання 29-ої спартакіади “Здоров’я” серед наукових, науково-педагогічних працівників і співробітників структурних підрозділів НУБіП України 2018-2019 навчального року з бадмінтону. Термін, розклад змагань. 

II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії

17 квітня 2019, 9:00

Програма проведення ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії17 квітня 

VІІI Міжнародна науково-практична конференція вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства»

17 квітня 2019, 9:00

     VІІI International scientific and practical conference of scientists, postgraduates and students "Scientific achievements in solving urgent problems of production and processing of raw materials, standardization and food safety" 

Вивчення ролі організмів у вивітрюванні гірських порід та первинному ґрунтоутворенні

17 квітня 2019 року

Вивчення ролі організмів у вивітрюванні гірських порід та первинному грунтотворенні, (квітень, 2019 р.) Одним із засідань наукового гуртка у квітні було дослідження ролі організмів у вивітрюванні гірських порід, які знаходяться неподалік 2-го навчального корпусу. 

За круглим столом науковці та експерти обговорили перспективи геоінформаційної системи штучного інтелекту «Агроном+» фото

17 квітня 2019 року

     Саме під такою назвою на факультеті землевпорядкування НУБіП відбувся Всеукраїнський круглий стіл організований кафедрою геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі. 

Збірна НУБіП України з чирлідингу – бронзові призери Всеукраїнських студентських ігор 2019 фото

17 квітня 2019 року

     У рамках Всеукраїнських студентських ігор відбувся Фестиваль груп підтримки серед студентських команд закладів вищої освіти. 

Агрономічна дослідна станція завершила посів соняшника фото

17 квітня 2019 року

     Агрономічна дослідна станція розпочала посів пізніх зернових та технічних культур.     На 15 квітня 2019 року повністю завершено посів соняшника. Всього посіяно 118 га. Перед посівом, згідно технологічних карт, внесено мінеральні добрива. 

Роль молоді у розвитку аграрного сектору України – тема дискусій ІІІ Всеукраїнської конференції фото

17 квітня 2019 року

     16 квітня 2019 року відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих учених «Роль молоді у розвитку АПК України», у якій взяли участь молоді науковці НУБіП України; представники закладів вищої освіти України; учні школи № 166 м. 

Катерина Бамбуза – призер всеукраїнського конкурсу наукових робіт за спеціальністю «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень; філософія права» фото

17 квітня 2019 року

     У Києві відбулася науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт за спеціальністю «Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових учень; філософія права».     Всього в конкурсі взяли участь  

Реалізовуючи програму «Голосіївська ініціатива»: створюємо нові сучасні лабораторії на факультеті ветеринарної медицини фото

17 квітня 2019 року

     Створення нових сучасних лабораторій є необхідністю сьогодення. 

Офіційні результати виборів. Павелко Олександр – новий голова студентської організації НУБіП України фото

17 квітня 2019 року

17 квітня – визначний день роботи студентської організації НУБіП України. Майже 5000 студентів вирішили долю студентського самоврядування ще на один рік. 

ІІ етап всеукраїнської студентської олімпіади з «Водних біоресурсів та аквакультури» розпочато фото

17 квітня 2019 року

     Сьогодні 17 квітня на факультеті тваринництва та водних біоресурсів розпочався II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Водних біоресурсів та аквакультури».     До університету завітали переможці перших етапів зр 

Книги – інтелектуальні інвестиції у майбутнє фото

17 квітня 2019 року

   Книга завжди була, є і буде символом розуму, знання та культури людства. Саме книги передають інтелектуальний меседж прийдешнім поколінням і є фундаментальним зв’язком між минулим та майбутнім. Бібліотека ж є осередком зберігання та поширення інтелектуального багатства. 

Четвер
18.04.2019

Олімпіада з якості, стандартизації та сертифікації 2019

18 квітня 2019, 9:00

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №1313 від 28.11.2018 р. «Про проведення Всеукраїнської студентської Олімпіади у 2018/2019 навчальному році», Національний університет біоресурсів і природокористування України призначений базовим вищим навчальним закладом зі с 

Свято науки на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК стартувало! фото

18 квітня 2019 року

     17 квітня 2019 року на базі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК почала свою роботу VІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства».< 

Жіночі збірні НУБіП України з баскетболу 3х3 – учасники Національного фіналу серед студентських команд фото

18 квітня 2019 року

     17 квітня відбулися змагання з баскетболу 3х3 у зоні «Центр» в рамках XIV Універсіади України. Після відбіркового етапу до центральної зони потрапило всього 6 команд: з Києва, Вінниці та Житомиру. 

Жіноча збірна НУБіП України з міні-футболу блискуче перемогла команду КНУ ім. Т. Шевченка фото

18 квітня 2019 року

     16 квітня в спортивному комплексі КНУ ім. Тараса Шевченка відбулася товариська гра з футзалу між жіночими збірними НУБіП України та КНУ ім. 

Випускниця комунального закладу вищої освіти Київської обласної ради «Академії мистецтв» Наташа Хворостіна планує продовжити навчання в НУБіП на спеціальності «Туризм» фото

18 квітня 2019 року

     Студентка комунального закладу вищої освіти Київської обласної ради «Академії мистецтв» Наташа Хворостіна цього року закінчує навчання за спеціальністю «Туристичне обслуговування» і задумується про своє майбутнє. 

«Я маю право!»: правопросвітницький захід у НУБіП України фото

18 квітня 2019 року

     Задля підвищення загального рівня правової культури та свідомості молоді, вдосконалення системи правової освіти, набуття молоддю необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, формування нової правової свідомості шляхом інформування громадян та молоді про їх права та надання меха 

Ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з новообраним головою Студентської організації Олександром Павелко: продовжуємо конструктивну співпрацю і діалог фото

18 квітня 2019 року

     18 квітня 2019 року вже за традицією ректор Станіслав Ніколаєнко зустрівся з новообраним головою Студентської організації університету Олександром Павелком. 

Вихованці студії академічного, джазового та естрадного співу НУБіП України – володарі Золотої квітки міжнародного вокального конкурсу фото

18 квітня 2019 року

     Уже третій рік поспіль в рамках проекту «Незабутня Квітка» світом крокує Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик, організаторами якого є Українсько-Американська координаційна рада, Національна Рада жінок України за підтримки Міністерства культури України, Київського міського Будинку вчителя, Інст 

Всеукраїнська студентська олімпіада з водних біоресурсів і аквакультури: день другий – практична складова фото

18 квітня 2019 року

     18 квітня пройшов другий змагальний день другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів і аквакультури, який відбувся на базі навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва факультету тваринництва та водних біоресурсів, що в смт. Немішаєве. 

Команда механіко-технологічного факультету – переможець спартакіади «Здоров’я» НУБіП України 2018-2019 навчального року з бадмінтону фото

18 квітня 2019 року

     17 квітня 2019 року відбулися змагання з бадмінтону в рамках спартакіади «Здоров’я» серед наукових, науково-педагогічних працівників і співробітників НУБіП України. 

Фестиваль студентської науки – 2019: хто зустрінеться у фіналі? фото

18 квітня 2019 року

     17 квітня відкрив свою роботу «Фестиваль студентської науки – 2019», який зібрав 16 наукових студентських гуртків економічного факультету, 6 – факультету аграрного менеджменту та 4 – ННІ післядипломної освіти.     Журі більше п’яти  

Гуманітарії здобули ІІ місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальної дисципліни «Педагогіка» фото

18 квітня 2019 року

     Команда Національного університету біоресурсів і природокористування України зайняла ІІ місце на Всеукраїнській студентській олімпіади з дисципліни «Педагогіка» для закладів вищої освіти непедагогічного профілю, яка проходила у м.Львові на базі Національного університету «Львівська політехніка». 

У центрі уваги ректорату – комфорт проживання аспірантів та докторантів у кампусі фото

18 квітня 2019 року

     Студентське містечко продовжує активно готуватися до поселення на новий навчальний рік. 

Школа молодого лідера: найголовніший іспит, під час якого не вийде схитрувати – це життя! фото

18 квітня 2019 року

     18 травня у стінах нашого університету пройшло засідання «Школи молодого лідера». 

Студенти НУБіП України – учасники ІІ туру олімпіади з філософських дисциплін фото

18 квітня 2019 року

     16-17 квітня 2019 року на базі філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка був проведений ІІ етап олімпіади з філософії та релігієзнавства. До участі були запрошені студенти університетів зі всієї України, які стали переможцями І етапу. 

Всеукраїнська олімпіада з хімії розпочалась на агробіологічному факультеті фото

18 квітня 2019 року

     17 квітня на агробіологічному факультеті розпочався II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з хімії. 

П'ятниця
19.04.2019

Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників

19 квітня 2019 року

     Вчена рада Національного університету біоресурсів і природокористування України 27 лютого 2019 року затвердила "Положення про планування та облік роботи науково-педагогічних працівників у НУБіП України" на 2019 рік. 

Іноваційні методи навчання в Університетському коледжі Writtle

19 квітня 2019 року

16 квітня відбулося засідання вченої ради економічного факультету, де Максим Діброва та Оксана Вітряк поділились враженнями про тренінг в рамках проекту TOPAS («From Theoretical-Oriented to Practacal Education in Agrarian Studies») в Університетському коледжі Writtle (WUC) (Челмсфорд, Велика Британія).  

Студенти НУБіП – кращі і в командному, і в індивідуальному заліках Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів та аквакультури 2019 року фото

19 квітня 2019 року

     19 квітня. До логічного завершення підійшла Всеукраїнська студентська олімпіада з «Водних біоресурсів та аквакультури».      З цієї нагоди оргкомітет зібрав учасників для оголошення результатів. 

Студенти НУБіП обрали представників на вибори ректора фото

19 квітня 2019 року

     Упродовж двох тижнів студентство університету обирало делегатів на вибори ректора НУБіП від кожного факультету та навчально-наукового інституту. 

Відбір на програму мобільності ERASMUS + для НПП

19 квітня 2019 року

Шановні колеги! 

Субота, неділя
20-21.04.2019

Студенти факультету ветеринарної медицини показали належний рівень при електронному оцінюванні залишкових знань фото

20 квітня 2019 року

     На виконання наказу ректора № 171 від 26 лютого 2019 р. «Про електронне оцінювання залишкових знань студентів у 2018-2019 н. р.» 16-17 квітня 2019 р. 

Студенти факультету землевпорядкування призери ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій» фото

20 квітня 2019 року

     17-19 квітня 2019 р. в Одеському державному аграрному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Геодезія та землеустрій». 

День Донора в НУБіП: 300 студентів взяли участь в благородній справі фото

20 квітня 2019 року

     За традицією останні два тижні в НУБіП України проходила благодійна акція «День Донора», що покликана підтримувати достатні запаси крові для всіх пацієнтів, які потребують переливання. 

Навчатись, перемагати і не здаватись – життєве кредо Марії Дубовик – призерки другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з інтелектуальної власності фото

20 квітня 2019 року

     11-13 квітня на базі Харківського національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» проходив другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з інтелектуальної власності, участь в якій взяла Марія Дубовик і отримала  

Збори трудового колективу Ірпінського економічного коледжу обрали Наталію Ільченко директором фото

20 квітня 2019 року

     19 квітня відбулися збори трудового колективу ВП НУБіП України «Ірпінський економічний коледж». 

Гуманітарії змагаються на олімпіаді з української мови фото

20 квітня 2019 року

     Студенти гуманітарно-педагогічного факультету втретє беруть участь в II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», що відбувається на базі факультету філології й журналістики імені Михайла Стельмаха Вінницького державного педагогічно 

Студенти НУБіП України кращі учасники ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія»

20 квітня 2019 року

     На передодні Дня довкілля в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України (згідно наказу МОН України – базовий заклад з проведення олімпіади) завершився ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Загальна екологія». 

Роман Зінченко – переможець ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» фото

20 квітня 2019 року

     19 квітня. До логічного завершення підійшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація».     З цієї нагоди оргкомітет зібрав учасників для оголошення результатів. 

Екологічний туризм студентів-екологів: еко-тур до Карпат «У Полоні гір» фото

21 квітня 2019 року

     Активний туризм та відпочинок в околицях природної місцевості України є запорукою чудового настрою та здорового способу життя, який формує патріотичне ставлення до природи своєї батьківщини та формує творчий й інтелектуальний потенціал всебічно розвинутої креативної особистості. 

Студенти спеціальності «Туризм» продовжують знайомство з туристичною спадщиною України: Національний музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенко фото

21 квітня 2019 року

     Національний музей мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенко, безумовно, ще один достойний приклад музейної споруди, а також найвизначніша збірка закордонного художнього мистецтва в Україні і відома у світі. 

Немішаївський агротехнічний коледж відкрив двері для вступників Київщини фото

21 квітня 2019 року

    У житті кожної молодої людини настає час, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі – свою майбутню професію. Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості – завдання складне. 

Професор кафедри культурології НУБіП, народний артист України Вадим Крищенко: я – України син і щиро гордий цим! фото

21 квітня 2019 року

     Ця стат­тя — про справж­ньо­го ча­ро­дія сло­ва, який від­дав пі­сен­ній твор­чо­сті дов­гі ро­ки сво­го жит­тя. 

Екосистемний менеджмент у лісовому комплексі та садово-парковому господарстві у полі зору науковців НДІ лісівництва та декоративного садівництва фото

21 квітня 2019 року

     18-19 квітня на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства та ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи розвитку екосистемного менеджменту у лісовому комплексі та садово-парковому господарстві». 

Майбутні землевпорядники відвідали вищий законодавчий орган України фото

21 квітня 2019 року

     Для студентів І курсу факультету землевпорядкування цей тиждень видався особливим, адже вони разом із наставником Богданою Яровою вперше відвідали Верховну Раду України. 

Весняна толока на Демонстраційному колекційному полі сільськогосподарських культур НУБіП України фото

21 квітня 2019 року

     В суботу, 20 квітня, на переддень світлого і чистого церковного свята, яке є однією з найбільш значимих дат у житті кожного християнина – Вербної Неділі, співробітники кафедри рослинництва під керівництвом завідувача професора Каленської Світлани Михайлівни дружнім к 

Інноваційні технології компанії «KERNEL»: виїзне заняття бакалаврів-економістів фото

21 квітня 2019 року

     Традиційно, завершальним етапом вивчення дисципліни «Економіка та організація інноваційної діяльності» є захист інноваційних проектів «Віртуальна реальність», де студенти мають можливість використати всі свої знання, креативні ідеї та реалізувати їх на практиці. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook