Успішне проходження «онлайн-візиту» з експертною групою під час акредитації ОНП PhD «Агрономія»

16 липня 2021 року
     Упродовж 14-15 липня проходив «онлайн-візит» акредитаційної експертизи освітньо-наукової програми «Агрономія» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.

     Відповідно до Наказу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Про призначення експертної групи, до складу експертів ввійшли: Іван Миколайович Мринський – кандидат сільськогосподарських наук, декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету; Тетяна Володимирівна Івченко – доктор сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник Інституту овочівництва та баштанництва Національної академії аграрних наук України; Геннадій Володимирович Коваль – здобувач вищої освіти Інституту водних проблем і меліорації Національної академії аграрних наук України.

     Акредитація проходила згідно затвердженої Програми акредитаційного «онлайн-візиту», котра передбачала проведення онлайн-зустрічей протягом 14 та 15 липня, а також «Дня суджень» (внутрішньої зустрічі експертної групи).
     Гарантом даної ОНП «Агрономія» є доктор сільськогосподарських наук, професор, член-кореспондент НААН України Семен Петрович Танчик.

     Механізм проходження акредитації залишається незмінним для всіх освітньо-наукових програм ступеня підготовки доктора філософії. Упродовж першого дня акредитації пройшли зустрічі із керівництвом університету, здобувачами ступеня доктора філософії та їх керівниками, з представниками студентського самоврядування, з роботодавцями, з науково-педагогічними працівниками, які безпосередньо викладають на цій програмі, з випускниками ОНП останніх років та працівниками структурних підрозділів університету. Досить активно пройшла відкрита зустріч, до якої долучились всі бажаючі.

     Під час фінальної зустрічі шановний ректор університету професор Станіслав Миколайович Ніколаєнко щиро подякував експертній групі за якісно проведену експертизу та наголосив на нових можливостях і перспективах наукових досліджень аспірантів агробіологічного факультету. Зокрема мова йде про створення в НУБіП України лабораторії штучного інтелекту в АПК, а також завершення оновлення власної телестудії.

    Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку професор Сергій Миколайович Кваша відзначив унікальність затвердження в університеті Положення взаємодії учасників освітнього процесу при підготовці докторів філософії та акредитації їх програм. Під час фінальної зустрічі керівник експертної групи Іван Миколайович Мринський наголосив на високому рівні матеріально-технічної бази Університету та надав пропозиції для подальшого удосконалення ОНП «Агрономія». Гарант Семен Петрович Танчик та декан агробіологічного факультету Оксана Леонідівна Тонха відмітили високий рівень фаховості акредитаційної комісії та подякували за їх толерантне відношення до всіх учасників акредитації.

     У підсумку сміливо можна зазначити позитивний зміст діалогу з конструктивних питань від експертів НАЗЯВО та аргументованими і чіткими відповідями як від Гаранта ОНП, так і всіх учасників акредитації.
     Щиро дякуємо за якісну підготовку та проходження акредитації гаранту Семену Петровичу, декану агробіологічного факультету Оксані Леонідівні, а також всім учасникам «онлайн-візиту».

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури
Надія Міняйло,
провідний фахівець відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook