Увага! Для щеплення від covid-19 необхідна декларація з сімейним лікарем

16 липня 2021 року
     Весь світ продовжує жити і діяти в умовах глобальної коронавірусної пандемії, яка не тільки поки що, на жаль, не припиняється, а ще непередбачувано, видозмінюється, ставлячи перед людством все нові і нові виклики. Це має прояв в тому, що на планету накотилася вже третя хвиля Covid-19, а сам збудник захворювання з групи SARS - CoV - 2 на протязі часу пандемії постійно мутує, призводячи до появи зовсім нових штамів Коронавірусу - 2019 - nCoV, як от останній "Дельта плюс". Цей штам характеризується більшою агресивністю і вищою, ніж попередні коронавірусні збудники, контагіозною заразністю, а перебіг захворювання від нього більш тяхкий і загрозливий для людини.

     ВОЗ (Всесвітня організація охорони здоров'я) і провідні вчені вірусологи, епідеміологи світу прогнозують найближчим часом зростання і поширення по земній кулі третьої хвилі коронавірусної пандемії якраз типу "Дельта плюс". Так що, навіть літнє сезонне падіння коронавірусної статистики захворювань, перехід всіх областей України в "зелену" карантинну зону, не дає підстав для послаблення профілактичної діяльності, як в масштабах всього світу, в межах кожної країни, в колективах будь-якої установи чи ЗВО, так і стосовно суворого виконання кожною особою профілактичних правил санітарно- протиепідемічного режиму, які неодноразово наводились на сайті НУБіП України, і які Ви всі вже добре засвоїли. Можливо, декому їх потрібно згадати і повторити. А головне - не "росхолоджуйтесь" в їх виконанні. Тільки так, спільними зусиллями, ми можемо впоратись з пандемією!

     Як стверджує медична практика, найдієвішим способом попередити вірусні захворювання є специфічна антиковідна імунізація спеціальними вакцинами. Вона або повністю гарантує, що людина не захворіє, спіткнувшись зі збудником, або, в разі якщо все ж захворіє, перебіг хвороби в вакцинованої людини відбудеться в легкій формі. Тому, віддаючи в роботі університету пріоритет здоров'ю його працівників і студентів, сам особисто ректор НУБіП України академік Станіслав Ніколаєнко, дружня і відповідальна ректорська команда, Оперативний штаб, під керівництвом проректора академіка Сергія Кваші, Оздоровчий центр університету організували та здійснили, з залученням керівництва і медичного персоналу 10-ої районної поліклініки міста Києва, на протязі червня і липня місяців 2021 року потужну вакцинальну компанію. Ця робота була нова і вимагала вже в її процесі свого вдосконалення. Всі причетні до цього впорались з честю! Сотні провакцинованих висловили керівництву університету, поліклініки Голосіївського району і їм щиру вдячність. А всього провакциновано було, тільки вдумайтесь, першою дозою вакцини 1116 працівників, ревакциновано другою дозою - 1114 працівників плюс додатково одночасно ще 116 чоловік, котрі на той час визначились з бажанням, були вакциновані первинною дозою. Таким чином вакцинацію зробили 100% відсоткам бажаючих. Це на той час!

     Поодинокі реакції на вакцинацію з боку пацієнтів, успішно долались з допомогою кваліфікованих досвідчених медичних працівників. Та й слід зауважити, що нашому університету була надана, на думку спеціалістів, краща в світі, на цей час, серед схожих, вакцина - COMIRNATY - TM, виробництва США і Германії Pfizer - BioNTech! Та попри те , що не всі готові вакцинуватись, нові бажаючі з'являються з часом і формування таких груп продовжується з поетапним продовженням вакцинальної компанії. Найближче таке продовження заплановано на середу 21 липня.
     В ході здійснення потужної профілактичної роботи з вакцинації, було встановлено той факт, що всупереч вимогам запровадженої в Україні реформи системи охорони здоров'я, значна кількість співробітників університету до цих пір не спромоглась вибрати довіреного лікаря і укласти угоду про медичне обслуговування з персональними лікарями сімейної медицини. Це є не тільки свідченням безпечного ставлення таких до свого здоров'я, а й порушенням державних законодавчих вимог. До речі, це стало й головною гальмівною обставиною в ході здійснення згаданої проведеної вакцинації. В подальшому, як попереджають лікарі бригад з вакцинації, таких виключень з правил і порушень регламентованих вимог, вони допускати не будуть!

     ТОБТО, ОСІБ, ЯКІ НЕ УКЛАЛИ УГОДУ З ЛІКАРЕМ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ, РЕЄСТРУВАТИ НА ВАКЦИНАЦІЮ І ЗДІЙСНЮВАТИ ЇЇ НЕ БУДУТЬ! ТАКІ ОСОБИ МАЮТЬ ВАКЦИНУВАТИСЬ СВОЇМИ САМОСТІЙНИМИ ЗВЕРНЕННЯМИ В ЛІКУВАЛЬНІ ЗАКЛАДИ!

     Ви терміново можете і повинні підписати медичну угоду з вибраним Вами особисто лікарем! Але якщо Вам потрібна допомога в підборі сімейного лікаря і в укладанні медичної декларації Ви можете звернутися за консультацією в Оздоровчий центр Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сподіваємось, що вся проведена і згадана вище робота дасть свій бажаний результат. БУДЬМО ЗДОРОВІ!

Вячеслав Крупка,
член Оперативного штабу,
завідувач Оздоровчого центру НУБіП України,
лікар вищої категорії

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook