Наталія Вєровчук: обираю навчання у магістратурі НУБіП за спеціальністю 073 "Менеджмент", освітня програма «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами»

15 липня 2021 року

 І знов у всіх вищих навчальних закладах гаряча пора! Вступні іспити, хвилювання, вагання: чи правильне рішення я прийняв, обираючи ту чи іншу професію…

Сьогодні ми поспілкувалися з чарівною панянкою і майбутньою студенткою магістратури факультету аграрного менеджменту освітньої програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» Наталією Вєровчук.

- Пані Наталіє, вітаю! Знаю, що за плечима у Вас навчання в Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка на юридичному факультеті та підозрюю, що це тільки крапля, про яку мені відомо, в Вашому професійному шляху.

- Добрий день. Так, я магістр права, закінчила з відзнакою КНУ ім.Т.Шевченка і, як Ви вірно підмітили, не зупиняюся на цьому. Колись я вважала, що для вдалої реалізації своїх планів і досягнення як професійних, так і життєвих успіхів, мені цілком достатньо мати лише юридичну освіту. Але згодом зрозуміла, що це не так.

- Чому Ваш вибір саме проектний менеджмент? Як сформувалося у Вас таке рішення?

- Я впевнена, що задля досягнення професійного успіху людина повинна гармонійно поєднати в собі свої «хочу», «треба» і «можу».

«Хочу» – це Ваші бажання, цікавість і прагнення, те, що Вас приваблює у професії. У мене є ціль – розвиток власного бізнесу.

«Можу» – це Ваші здібності і можливості. Для того, щоб реалізувати своє «можу» і досягти своєї цілі я пройшла багато курсів і тренінгів, але в якийсь момент зрозуміла, що все це не те. Цього мало! Необхідно більш вагоме розуміння, поєднання теоретичних і практичних основ в управлінні бізнесом, яке ґрунтується саме на проектному підході. Жодні курси за такий короткий термін не можуть цього надати. Певний час я «моніторила» навчальні заклади, куди б могла піти навчатися і розвинути свої можливості стосовно бізнес-проектування. В результаті звернула увагу на НУБіП України, зацікавилась вашою магістерською програмою «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Тепер для мене цікаво і важливо все, що відбувається у вас на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту: які конкурси і конференції ви проводите для студентів, як вдало поєднуєте теоретичне навчання з практичним застосуванням отриманих знань тощо. Мені сподобалось! Це саме те, що я шукала!

І третій фактор - «треба» – це, з однієї сторони, попит на дану професію на ринку праці, з іншого – стан соціально-економічного розвитку в країні. Вже зараз нікому не треба пояснювати, що таке «проектний менеджмент» і хто такий «проектний менеджер». Ця професія все більше на слуху, хоча ще не достатньо розвинута в нашій країні, але дуже актуальна і потрібна! Застарілість багатьох підходів та інструментів управління є однією із найголовніших проблем розвитку українського бізнесу. Адже саме проекти змінюють наш світ.

Тож, я вважаю, що життя кожної людини складається із безлічі виборів, як серйозних, від яких залежить твоє майбутнє, так і повсякденних. Кожна людина народжується для якогось діла і в процесі свого розвитку вдосконалює напрямок свого руху. На мою думку – це правильно. Вчитись і самовдосконалюватися ні для кого ніколи ні рано, ні пізно.

- Так, я погоджуюсь з Вами - все життя людини складається з виборів. І кожного разу, як нам випадає щось обрати, ми повинні все ретельно обміркувати і прийняти для себе вірне рішення. Але перш за все, повинно бути усвідомлення того, для чого ти це робиш. Ще давньоримський філософ Сенека казав: «Якщо людина не знає, до якої гавані вона прямує, для неї жоден вітер не буде попутним». Отже, мета у Вас є, вона справжня, реальна і амбітна! Тому попутного вітру Вам, пані Наталіє, успіхів і до зустрічі в магістратурі на освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Впевнена – Ви на вірному шляху!

- Дякую! До зустрічі!

 

Бесіду провела
Анна Дергач, к.держ.упр.,
ст.викладач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook