«Черкасиобленерго»: на порядку денному виїзного засідання Ради роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – якість практичного навчання студентів

10 липня 2021 року
    Вперше представники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження брали участь у виїзному засіданні Ради роботодавців. Ініціював такий формат голова Ради роботодавців ННІ, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.
    До порядку денного були внесені питання, які є важливими з огляду акредитації спеціальностей, підвищення рівня практичної підготовки студентів, модернізації навчальної бази інституту.

     Відкриваючи засідання, голова Ради роботодавців Олег Самчук звернувся до присутніх щодо необхідності посилення взаємодії між інститутом та роботодавцями з питань створення навчальних центрів з проходження виробничої практики, проведення відбіркових конкурсів на заміщення посад на підприємстві для студентів, які навчатимуться за дуальною формою.

    Перед початком роботи Олег Самчук озвучив основні положення підготовленого до обговорення Меморандуму про співпрацю між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Радою роботодавців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Як зазначив Олег Григорович, цей документ окреслює і конкретизує коло діяльності Ради роботодавців і найближчим часом набуде чинності.

     У відповідності до поряду денного були виступи директора ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктора Каплуна та завідувача кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова Володимира Козирського, у яких вони закцентували увагу на важливості трансформацій у системі підготовки фахівців для енергетичної галузі.

     Створення нових освітніх програм, пошук сучасних моделей практичної підготовки обумовлені суттєвими змінами в поглядах на вимоги до фахової підготовки і перепідготовки персоналу. У всьому світі сьогодні високо цінуються не стільки знання, скільки розвинені компетентності для використання інформаційного середовища, а вміння адаптивно перебудовуватися у залежності від потреб виробництва та зміни умов і ринку праці.
    У обговоренні (а формат зустрічі передбачав і онлайн-включення) взяли участь члени Ради роботодавців та співробітники ПАТ «Черкасиобленерго». Генеральний директор ТОВ «Енергопромислова група «Югенергопромтранс» Володимир Куковальський, секретар Ради Іван Радько, завідувач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Андрій Жильцов, директор з управління персоналом Надія Братаніч, керівники структурних підрозділів Вадим Трохимець (Черкаська міська філія), Юрій Батурін (Черкаська філія), директор навчального центру Дмиторо Галат, диспетчери центральної диспетчерської служби підприємства та ін.

     Учасники дискусії прийшли до висновку, що сучасний процес підготовки майбутніх фахівців не в повній мірі орієнтований на можливість побудови індивідуальної освітньої траєкторії студента. Тут важливим є залучення фахівців з виробництва до навчального процесу в інституті, створення сучасних тренінгових лабораторій з використанням найсучасніших технологій.

    Саме використанню технологій віртуальної реальності у практичній підготовці фахівців енергетичної галузі був присвячений виступ доцента кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова Вікторії Ковальової. Тренажер для диспетчера району електричних мереж, начальні курси з електробезпеки, енергоефективності справили враження на учасників зібрання. Домовились спільними зусиллями розвивати цей напрям.
    У програмі роботи були відвідування Черкаської філії та Черкаської міської філії. Спілкування з енергетиками як завжди було цікавим і насиченим новим ідеями та думками.

    Дякуємо Олегу Самчуку за прекрасно організований захід і всім, хто зробив всій внесок у розвиток нашого інституту. План подальшої роботи сформований.

    Але найприємнішим були зустрічі з нашими випускниками. Треба зазначити, окрім Олега Самчука (голова правління ПАТ «Черкасиобленерго»), Вадима Трохимця (керівник Черкаської міської філії), Дмитро Галат (директор навчального центру) у ПАТ «Черкасиобленерго» нині працює понад 120 випускників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження різних років, які творять сьогодні не тільки історію ставного енергетичного підприємства, а й нашого університету.
   

Alma Mater пишається вами!

Олексій Опришко


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook