Практико-орієнтоване навчання студентів спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» проходить у центральних органах виконавчої влади

2 липня 2021 року

 

Відповідно до програми проходження практики студенти ННІ неперервної освіти і туризму 1-2 курсів, які навчаються у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти, під час візиту до центральних органів виконавчої влади ознайомилися з основними напрямами діяльності та структурними підрозділами Державної служби Укрaїни з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства  України, Міністерства економіки України.
Заступник Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко ґрунтовно ознайомила студентів з досить об’ємною структурою служби, яка здійснює діяльність у різних сферах - ветеринарної медицини, безпечності та якості харчових продуктів, карантину та захисту рослин, ідентифікації та реєстрації тварин, санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, контролю за цінами, попередження і зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення, метрологічного нагляду, ринкового нагляду, насінництва та розсадництва, державного контролю у сферах агропромислового комплексу, охорони прав на сорти рослин, державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споивачів та ін. Перебуваючи у Держпродспоживслужбі, студенти обговорили з топ-менеджментом практичні аспекти ефективності механізмів формування державної політики та  інструментів її реалізації, напрями співпраці з іншими центральними органами виконачої влади та представниками громадянського суспільства.
  

   

  

           Наступна зустріч здобувачів вищої освіти відбулася у Міністерстві аграрної політики та продовольства України із заступником Міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарасом Дзьобою. Тема для обговорення –  питання розвитку цифрового забезпечення як міністерства, так і аграрного сектору в цілому. Зокрема, студентів зацікавили практичні аспекти реалізації міністерством цифрових інновацій у менеджменті та управлінні земельними ресурсами (запровадження електронного реєстру земельних ресурсів, використання цифрового освоєння територій та ін.). Це зумовлено, насамперед, сучасними тенденціями модернізації державної політики щодо використання ІТ-технологій, забезпечення повноцінних прав громадян самостійно надсилати запити й отримувати інформацію з реєстрів публічних послуг, постійним розвитком електронного урядування та е-демократії на різних рівнях управління. 

  

 

До розмови було запрошено Олександра Романко - професора Університету Торонто, викладача в Українському католицькому університеті та Київської школи економіки, старшого наукового співробітника компанії IBM Canada. Він зосередив увагу студентів на основних трендах в аналітиці BigData, ролі штучного інтелекту у прийнятті управлінських рішень у публічному управлінні та сучасних викликах сьогодення перед молодим поколінням державотворців.

 
   
 
            Зустріч практикантів із представниками центральних органів виконавчої влади завершив директор департаменту багатосторонніх та двосторонніх торговельних угод Міністерства економіки України Олександр Жемойда. Він поділився зі студентами практичним досвідом щодо укладення угод зі Світовою організацією торгівлі та іншими зарубіжними країнами. Наприкінці зустрічі професіонал-практик надав майбутнім державним службовцям настанови щодо реалізації їхніх сподівань у подальшій професійній діяльності на різних посадах в органах публічної влади та порадив максимально використовувати усі можливості навчання, які надає НУБіП України.
 
  
     Основна мета реалізації освітньої програми «Публічне управління та адміністрування» в університету – це підготовка висококваліфікованих фахівців для роботи в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, громадських об’єднаннях та інших сферах суспільного життя. Адміністрація ННІ неперервної освіти і туризму та колектив кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності прагне прикласти усі зусилля, щоб практико-орієнтоване навчання було не тільки цікавим для здобувачів вищої освіти, а й корисним як у формуванні індивідуальної освітньої траєкторії, так і в майбутньому працевлаштуванні випускників.


Володимир Олійник,
доктор наук з державного управління,
заступник директора з навчальної і виховної роботи
ННІ неперервної освіти і туризму, керівник практики 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook