Секційне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Теперішнє та майбутнє лісів екотону середніх широт»

18 червня 2021 року

 

У межах урочистих заходів з нагоди 180-річчя ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та 95-річчя ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» відбулось секційне засідання Міжнародної науково-практичної конференції «Теперішнє та майбутнє лісів екотону середніх широт».

В онлайн-зустрічі прийняли участь 32 фахівці лісового, садово-паркового господарств та деревообробних технологій. За відведений час обговорено дев’ять тематик, що висвітлюють сучасні проблеми зазначених галузей.
Підходи до вирощування та циклічного використання швидкоростучих енергетичних насаджень вздовж дорожніх смуг висвітлив Леонід Мележик у доповіді «Створення «енергетичних» захисних смуг в Україні – подвійна користь».

Із результатами радіаційного впливу на ріст і розвиток соснових насаджень ознайомив Максим Мацала.

Бур’янчук Максим ознайомив із результатами досліджень за темою доповіді «Структура заготовленої деревини в Україні».

Василь Гуменюк висвітлив можливості та наслідки використання контрольованих пожеж для ведення лісового господарства у доповіді «Парадокс лісових пожеж: позитивні та негативні сторони вогневого чиннику».

Петро Дячук поінформував про результати «Прогнозування маси депонованого вуглецю за даними дистанційного зондування».

Василь Ломага висвітлив сучасні технології спеціальних покрить деревини з метою підвищення її вогнетривкості в доповіді «Вогнезахисне просочення деревини органо-неорганічними композиціями».

Володимир Малюга поділився із молодими науковцями своїми дослідженнями та висновками щодо методик визначення показників напруженості росту окремих дерев у насадженні.

Роман Задорожнюк представив новітні цифрові технології для інвентаризації лісових насаджень «Можливості ідентифікації дерев сосни звичайної за знімками високої роздільної здатності».

Роман Фещенко представив власні наукові напрацювання у доповіді «Динаміка показників накопичення біомаси деревостанів на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Феофанія»».

У підсумку можна сказати, що представлено вагомі результати завершених і ще не завершених досліджень. Відбулась досить жвава дискусія, особливо хочеться відмітити молодого науковця Максима Станіславовича Мацалу, який прийняв активну участь в обговореннях. Розглянуто дуже актуальні питання лісової галузі та науки, які, сподіваємось, знайдуть свої вирішення в подальших дослідженнях, рекомендаціях, інструкціях, настановах тощо.
Ще раз хочеться привітати усіх із святом, з великою подією в історії нашого інституту! Історію творите саме зараз ви всі, тому бажаємо вам успіхів, великих творчих злетів, здоров’я!

Василь Юхновський,
головуючий секційного засідання,
професор кафедри відтворення лісів
та лісових меліорацій
Вікторія Міндер,
секретар секційного засідання, доцент кафедри
ландшафтної архітектури та фітодизайну
 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook