Вікторія Кулик із Київщини: спеціальність 207 – Водні біоресурси та аквакультура я опановуватиму в НУБіП України

18 червня 2021 року
  • Доброго дня, майбутній студенте! Вітаю Вас із вибором НУБіП України для опанування омріяної професії! Розкажіть про себе.

— Добрий день! Дякую за привітання! Мене звати Вікторія Кулик, я народилася і тривалий час жила у Києві, у 2017 році закінчила загальноосвітню школу 1-3 ступенів № 232. Моя родина дещо раніше переїхала до старовинного наддніпрянського села Юшки Кагарлицького району Київської області. Після закінчення школи я два роки працювала офіціанткою в кафе, а потім вирішила трохи відпочити і поїхала до батьків у Юшки. Та, оскільки я не люблю пасивного відпочинку, то одразу розпочала допомагати батькам у сімейній справі – вирощуванні риби методами інтенсивної аквакультури.

  • Як Ви прийшли до вибору своєї майбутньої професії?

— Все розпочалося саме з того активного відпочинку у батьківській оселі, коли я включилася у виробничий процес на сімейній рибній фермі. Спочатку я не сприймала серйозно цього заняття і розглядала свою участь в роботі, як посильну допомогу рідним. Але, чим далі, тим більше мені починало подобатися те, чим я займалася. Крім того, мій тато, палкий прихильник аквакультури, своїм прикладом привив мені любов до цієї справи. З часом я усвідомила, що риборозведення має стати справою всього мого життя, і що без спеціальних знань з аквакультури не можна досягти справжнього успіху у цій сфері діяльності.

  • Чому Ви зупинили свій вибір саме на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України?

— Моєму свідомому вибору сприяли декілька обставин. По-перше, ваш університет – це авторитетний і знаний на всю Україну заклад вищої освіти, по-друге, він розташований у моєму рідному Києві, і, по-третє, у вас готують не тільки спеціалістів практичної сфери, а й дослідників. Про останнє я дізналася восени минулого року, коли по домовленості із моїм татом на наше господарство для проведення наукових експериментів декілька раз приїздив аспірант кафедри аквакультури Богдан (вибачте, я не запам’ятала його прізвища). Він є випускником НУБіП України і багато цікавого розповів про університет. Тато схвально віднісся до мого вибору навчального закладу і наполіг на тому, щоби я пройшла навчання на підготовчих курсах. Крім того, я прийняла участь в предметній Олімпіаді для вступників і отримала сертифікати з додатковими балами по 3-х дисциплінах.

  • Чим плануєте займатися у вільний від навчання час, адже в університеті є багато художніх і наукових гуртків та спортивних секцій на різний смак, участь в яких дасть змогу із користю заповнити дозвілля?

— У мене є чимало різних хобі, але я поки ще не знаю, чи вистачить на це часу, адже пріоритетним моїм завданням є отримання фахових знань.

  • Які плани будуєте на майбутнє, після отримання професії зі спеціальності Водні біоресурси та аквакультура?

— Мрію розвивати сімейний бізнес, використовуючи сучасні знання з аквакультури. А загалом − бути щасливою людиною, яка займається улюбленою справою на високому професійному рівні.

  • Зичу Вам, Вікторіє, здійснення Ваших мрій і реалізації амбітних планів! До зустрічі у навчальних аудиторіях!


Бесіду вів Василь Коваленко,
доцент кафедри аквакультури

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook