Наукове співробітництво: НУБіП України та Поморська Академія в Слупську (Польща)

18 червня 2021 року

Сьогодні триває перший день ІІ конференції "Екологія в дискурсі" за організації науковців і викладачів Поморської Академії в Слупську (Польща) - Ekologia w dyskursie. Konferencja II: Wokół animal studies. SŁUPSK, 17-18 czerwca 2021 r.

Україну на конференції у Польщі представляла Оксана Чайка, доцент кафедри романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України (Київ, Україна), а також Наталія Шарманова, доцент кафедри української мови Криворізького державного педагогічного університету (Кривий Ріг, Україна), в рамках спільного проєкту дослідження з етнолінгвістичних студій, власне: "Етносимволіка зоонімів у полікультурному та полілінгвальному просторах".

Міждисциплінарний характер конференції пов'язується з вивченням та обговоренням досить широкого кола наукових питань - від  літературознавства, історії, біологічних наук і наук про соціальну безпеку до вивчення питань про тваринниий світ: культурні репрезентації тварин, літературна символіка тварин, тварина як знак природи, міжвидове спілкування - етика та тваринний світ, чутливість та інтелект тварин, поведінка людей та загрози зникнення тварин.

Цікаві доповіді, структуровані презентації та гостинність польських колег однозначно підкреслюють вагомість проведення таких заходів на постійній основі, уможливлюючи свобідне поширення наукових ідей і отриманих результатів дослідження з перших вуст.

Оксана Чайка,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook