У Бережанському фаховому коледжі проходить державна кваліфікаційна атестація

17 червня 2021 року
     Завершується черговий семестр, навчальний рік, а для когось і навчання в стінах нашого коледжу. З 14 червня у Бережанському фаховому коледжі працюють державні кваліфікаційні комісії з атестації здобувачів освіти.

     Студенти усіх економічних спеціальностей та екологи успішно склали державний кваліфікаційний іспит. А для студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 274 «Автомобільний транспорт» завершення навчання знаменується захистом дипломних проєктів. Цьогоріч спектр тем проєктів ще більше розширився завдяки тому, що студенти коледжу мали можливість проходити додаткові курси в мережевій академії CISCO. Сертифікати, про проходження курсів у нашій академії отримали більше 250 студентів різних спеціальностей. Відповідно, проєкти були цікавими, новітніми і корисними. Деякі з них вже використовуються і надалі будуть використовуватись на підприємствах та в установах.

  

     Екологічні проблеми, серед яких охорона природи і здоров'я людей, постають одними з найсуттєвіших на сучасному етапі розвитку людського суспільства. Беручи до уваги стан екології та тенденції розвитку економіки України, можна констатувати зростаючу актуальність розв'язання цих проблем. Завдання, які виникають у зв'язку з цим, різноманітні і складні. На сьогодні комплексний характер цих проблем обумовлює характер освіти спеціалістів, які їх розв'язують.
     Під час іспитів здобувачі освіти показали високий рівень теоретичних знань і практичних навичок відповідно до обраної спеціальності. Відповіді студентів на додаткові питання екзаменаційної комісії підтвердили рівень володіння здобутими фаховими знаннями.

     Голови державних кваліфікаційних комісій привітали студентів із закінченням навчання в коледжі і водночас закликали не зупинятися на рівні освіти молодшого спеціаліста, а продовжити навчання на ОС «Бакалавр». Так, Надія Резнік, професорка кафедри менеджменту імені проф. Й. С. Завадського, доктор економічних наук та Надія Давиденко, завідувачка кафедри фінансів, докторка економічних наук, професорка наголосили на важливості обраної здобувачами професії, розповіли про переваги та перспективи навчання в НУБіП України. Адже, на думку представниць нашого базового університету, однією з головних вимог сучасного ринку праці є постійне навчання і самовдосконалення, вміння опановувати нові знання у світі, що постійно і швидко змінюються.

     Михайло Хлопась, начальник Бережанського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області, побажав випускникам знайти роботу відповідно до обраної спеціальності, бути конкурентоспроможними та затребуваними у рідній країні. Надія Бурштинська, начальник Бережанської ДПІ Козівського управління ГУ ДФС в Тернопільській області, голова екзаменаційної комісії спеціальності 051 «Економіка» зосередила увагу здобувачів освіти на необхідності у висококваліфікованих фахівцях з даної спеціальності.

     Підтримати сьогоднішніх випускників прийшла і в. о. директора коледжу Світлана Пилипишин. Вона привітала студентів із завершенням навчання, побажала усім успішно пройти той найбільш відповідальний останній крок до отримання дипломів і закликала не зупинятись на досягнутому, а продовжувати навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. До її слів долучився доцент кафедри комп'ютерних систем і мереж Андрій Блозва, який, у свою чергу, розповів про факультет інформаційних технологій, матеріально-технічну базу, спеціальності, про можливості, які отримають студенти під час навчання і після його завершення.

     Вже зовсім дорослі, технічно-грамотні, впевнені у собі молоді люди активно відстоювали свою точку зору і правильність прийнятих рішень в ході атестації. Гордість переповнювала нас за наших вихованців, а ще енергія і впевненість у тому, що професія «ВИКЛАДАЧ» звучить гордо і несе в собі велику цінність.
     Яким буде наступний крок для тих, хто успішно захистився? Дехто вже працює і продовжить навчання заочно у міжкафедральній лабораторії факультету інформаційних технологій НУБіП України, маємо надію, хтось поїде навчатись до НУБіП України.

Доброї вам долі та успішної кар’єри, легкої життєвої дороги, дорогі наші випускники!

Олег Калатало,
заступник директора з навчальної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook