Ліза Горбенко з Дніпропетровщини: «Міжнародні відносини» – це шанс для впевнених, наполегливих молодих людей на цікаве та забезпечене майбутнє

16 червня 2021 року
– Лізо, декілька слів про себе:

 

– Мене звати Горбенко Єлизавета Олегівна, мені 17 років. Закінчила КЗ СЗШ № 35 м. Кам'янського Дніпропетровської області. Маю навчальні досягнення високого та достатнього рівнів. Я – творча натура, цікавлюсь зарубіжною та української літературою, правознавством та економікою, що підтверджено похвальними грамотами. Багато читаю, подобається навчатися, пізнавати щось нове в житті.
Постійно виявляю активну життєву позицію – брала участь у громадському житті школи та класу. Була лідером класу в організації учнівського самоврядування школи. У 2018-2019 р.р. – учасниця шкільного етапу науково-дослідницьких робіт МАН з трудового навчання.
Як говорила про мене класний керівник: "Єлизавета – скромна, весела, товариська, врівноважена, розсудлива, дисциплінована, самостійна".

 

 

– Звідки дізналася про НУБіП України?

 

– Серед усіх прийнятих людиною рішень найважливішу роль і вплив відіграє вибір життєвого шляху. Потреба у цьому виборі виникає тоді, коли людина починає усвідомлювати себе в суспільстві й міркувати про свої прагнення. Про НУБіП України я довідались від своєї знайомої Тетяни Кичкирук, яка працює на кафедрі філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. Вона часто розповідала мені про переваги навчання в НУБіП України та запрошувала навчатись на гуманітарно-педагогічному факультеті. Ще з 10-го класу я разом зі своїми однокласниками неодноразово відвідувала Дні відкритих дверей НУБіП України, День Університету, брала участь в Сковородинських навчаннях кафедри філософії, які проводяться як для студентів, так і старшокласників.
Про НУБіП України я неодноразово чула також від своїх друзів, які навчаються в університеті, а ще за чудовими відгуками в соціальних мережах і високим рейтингом серед університетів України. Мою увагу привернула мальовнича територія університету. Цікаві новини на сайті про життя університету, студентське життя, приємне, вичерпне спілкування з членами приймальної комісії, з деканом гуманітарно-педагогічного факультету Інною Миколаївною Савицькою – всі ці аспекти викликали в мене сильне бажання вступити саме до Вашого університету.

 

– Чому ти обрала саме гуманітарно-педагогічний факультет НУБіП України для здобуття вищої освіти?

 

– Згідно рейтингу вищих навчальних закладів, НУБіП України входить до числа найпрестижніших. А гуманітарно-педагогічний факультет, на чолі з деканом Інною Савицькою, є провідним елітним факультетом. Вступивши до нього, я впевнена, що потраплю в дружню родину однодумців, людей з креативним мисленням, сучасним світоглядом, націленим у майбутнє. Переконана, що здобута освіта дозволить почуватися мені конкурентоспроможною на ринку праці. Наш світ швидко змінюється, деякі професії зникають, а на зміну їм приходять нові. НУБіП України – це сучасний університет, провідний заклад освіти, науки і культури в Україні, який співпрацює з різними університетами світу, тому маю надію стати фахівцем європейського та світового рівня та бути успішною у швидкозмінному світі.
Я обрала спеціальність "Міжнародні відносини суспільні комунікації та регіональні студії". На мою думку, це перспективна спеціальність, яка дозволить мені стати успішним та затребуваним фахівцем, дасть можливість подорожувати світом, спілкуватись з людьми в різних країнах, мати гарну професію, що дозволить реалізувати себе, насамперед, в Україні. Мрію побачити світ, познайомитися з іншими культурами, традиціями інших народів, розширити свій світогляд, а заодно й перевірити свої знання на практиці.
Освіта за даною спеціальністю має широкий спектр знань і дає можливість, в майбутньому, працевлашуватися в різних державних структурах.

 

– Яким ти уявляєш студентське життя?

 

– Від знайомих знаю, що всі працівники гуманітарно-педагогічного факультету завжди відкриті до діалогу, цікаві особистості, справжні фахівці своєї справи завдяки яким я зможу реалізувати себе, отримати хороші знання. Впевнена я й в тому, що дні навчання в найкращому університеті на найкращому факультеті стануть для мене щасливими та радісними.
Із сайту гуманітарно-педагогічного факультету дізналася, що у вільний від навчання час є змога займатися спортом, відвідувати різноманітні секції і гуртки. Студентські роки важливі в житті і мені хотілось би щоб вони були незабутніми.

 

– А чого очікуєш від навчання в нашому університеті?

 

– Я знаю, що на гуманітарно-педагогічному факультеті є можливість не тільки здобути омріяну професію, але й отримати подвійний диплом в європейському вузі, що дає змогу стажуватись за кордоном. А навчаючись за кордоном, студент отримує можливість вивчити мову країни перебування, плюс практикувати інші мови з їх носіями. Я впевнена, що такий досвід підвищує шанси в майбутньому влаштуватися на омріяну посаду в Україні чи за кордоном. Тому зараз, готуючись до подачі документів, дуже хвилююся…Зараз я розумію, що все залежить тільки від мене. Лекції, семінари, конференції – досвід, який ти маєш обов’язково отримати… Твої перші заліки та іспити… Усе це буде для мене вперше.. Ще хочеться поїздити по всьому світу, в майбутньому – виграти грант або взяти участь в міжнародному проекті, і потрапити до країн Європейського союзу задля вдосконалення своїх знань та навичок.

  

– Ким бачиш себе у майбутньому?

 

– Доволі ординарне питання, але різнобічне. Бачу себе висококваліфікованим фахівцем, мудрою, щасливою людиною, котра насолоджується кожною миттю життя.
А всім абітурієнтам хочеться побажати успіхів, добра і миру! Мрійте, сміливо крокуйте уперед і нехай всі Ваші мрії здійсняться!
Майбутнє чекає на нас!

 

- Дякуємо, Єлизавето! Ми хочемо побажати тобі успіхів і реалізації твоєї мрії!

Тетяна Кичкирук,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook