Підсумки і перспективи національно-патріотичного виховання студентської молоді в полі зору Ради з організації виховної діяльності

6 червня 2021 року
Київ

     В червні місяці 2021 року, як і, мабуть, в будь-який інший рік, прийнято підбивати підсумки пройденого життєвого університетського шляху протягом календарного року, проаналізувати основні здобутки, знайти місце для самокритики й намітити сміливі, оптимістично обґрунтовані та мрійно-обнадійливі плани на найближче майбутнє, з такими цілями проведено останнє в навчальному році засідання Ради з організації виховної діяльності НУБіП України. 


     

     Зі вступним словом виступив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Кваша С.М., який наголосив, що ми відкрили свято заснування університету 123-ю річницю НУБіПУ, урочисту Академію, долучились до студентства та активно підтримували та розвивали спортивно-виховний процес впродовж всього періоду і навіть в останній місяць провели турніри з волейболу, міні-футболу, великого футболу, поповнюючи когорту майстрів спорту, кандидатів в майстри спорту; представляючи обличчя університету на універсіаді України; турнір з шахів на Алеї Слави, де залучився і науково-викладацький склад. Також відкрито близько 12 навчально-наукових лабораторій-аудиторій, зазначено, що новітніми технологіями буде обладнано й інші аудиторії університету. Увагою не були обділені й гуртожитки НУБіПУ, де створені нові квіткові клумби біля гуртожитку №11, спортивні майданчики. 

      Проректор також подякував директорам ННІ та їх заступникам, деканатам, завідувачам кафедр, членам Студентської організації, профкомам, гостям та всім причетним до урочистих подій, які пройшли на високому рівні. 

      З доповіддю про аналіз виконання плану виховної роботи і підсумків організації виховної роботи в інститутах і на факультетах за 2020 - 2021 рік виступив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський. Він зазначив, що всі сплановані заходи виконані, а додатково ще проведені оновлені інноваційні заходи виховного змісту за допомогою інформаційно-комунікативних технологій в умовах карантину. На високому рівні організована і проведена культурно-массова і спортивно-массова робота. Основним центром проведення національного виховання в складаний період пандемії Covid 19 були і залишаються студентські гуртожитки університету. Запрацював кінотеатр на відкритому просторі, проведено творчі вечори з виконання етно-національних та патріотичних пісень. Завдяки вчасно зкорегованій ефектівній роботі кафедр культурології та фізичного виховання стало можливим проведення традиційних конкурсів і змагань в дистанційному режимі. Культурологічні гуртки брали участь в творчих і мистецких конкурсах в режимі онлайн. Під час святкування 123-ї річниці НУБіП України колективами ННЦ ВР І СР, кафедри культурології, фізичного виховання, інститутів та факультетів успішно проведено першу фотовиставку культурологічних, творчих, спортивних здобутків і формуванні національно-патріотичної свідомості студентської молоді. Ми відкрили нові талановиті імена серед студентів і викладчів. 

 

 

 

 

       Разом з привітаннями Геннадій Ржевський наголосив, що не слід розслаблятись, а потрібно формувати плани на майбутнє, підтримувати й розвивати напрям національно-патріотичного виховання сучасної студентської молоді, залучати ії в активне громадське і суспільне, етно-культурне життя нашого славетного університету.  

 

 

 

     Геннадій Миколайович приєднався до теплих слів подяки проректора за плідну командну роботу та запропонував привітати колег, які плідно працювали та ефективно проявили себе під час проведення свят та заходів за період останнього місяця почесними подяками та грамотами; та переможців солодкими призами. 

 

 

 

 

 

 

  

 

     Разом з привітаннями Геннадій Ржевський наголосив, що не слід розслаблятись, а потрібно формувати плани на майбутнє, підтримувати й розвивати напрям національно-патріотичного виховання сучасної студентської молоді, залучати ії в активне громадське і суспільне, етно-культурне життя нашого славетного університету.

 

       На засіданні Ради з організації виховної діяльності підведено підсумки сортивних змагань з шахів на Алеї Слави та інноваційного волейбольного турніру за земляцтвами з нагоди Свята 123-ї річниці університету. Нагороджено переможців змагань.

  

 

 

 

 

 

 

 

     Акцентував увагу на проведенні професійних конкурсів за спеціальностями. Університет повинен стати центром їх проведення, мета найважливіша, зміцнення іміджу університету, підвищення ефективності профорієнтаційної роботи. 

 

 

       Також Геннадій Миколайович підвів підсумки виховної роботи в інститутах та факультетах. За результатами аналізу всі учасники виховного процесу нагороджені подяками і грамотами за особистий професіоналізм, значний внесок в виховання студентської молоді, патріотизм і підготовку і проведення комплексу заходів з нагоди 123-ї річниці з дня заснування НУБіП України. 

 Підтримуємо й надалі активну позицію та єдність, тому що Ми самі собі створюємо добробут!

Каріна Арзуманян,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР
Геннадій Ржевський,
директор ННЦ ВР і СР

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook