Студенти–першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» знайомляться з сільською гостинністю

14 квітня 2021 року

 

    На кафедрі туристичного та готельно - ресторанного бізнесу і консалтингу відбулася гостьова лекція голови осередку Спілки сільського зеленого туризму Україні в с. Гораївка Хмельницькій області, власника гостинної садиби «Дім мандрівника» Сергія Толстіхіна.

   Сергій – випускик Люблінського університету, викладач польської мови, радник міського голови м. Хмельницький, веломандрівник, який об’їздив 31 країну Європи, туристичний блогер.

     Декілька років тому він розпочав власний туристичний бізнес у с. Гораївка Хмельницької області серед мальовничих пейзажів Подільського Подністров’я, поблизу історичної Бакоти - давньої столиці цього краю. Разом з дружиною вони облаштували гостинну садибу для тих, хто мандрує пішки, на велосипеді або власною автівкою і хоче побачити і відчути українську природу, історію, традиції, прагне нових емоцій, вражень, спілкування.

       Сергій цікаво і доступно розповів студентам 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», що вивчають «Основи туризмознавства», як розпочати власну справу у сільській гостинності, як знайти свою цільову аудиторію, яким чином організувати проживання та харчування, які послуги і сувеніри запропонувати гостям та залишити у них незабутні спогади.

        Під час лекції Сергій навів приклади кількох успішних кейсів діяльності садиб сільського зеленого туризму, зокрема, «Пролісок» у Житомирській області.

      Також п. Толстіхін представив місцеві еногастрономічні родзинки, які дуже приваблюють туристів: це український хамон з індюшатини, коров’ячий та овечий будзь, мед з Товтрів – Медоборів та інші.

        На прохання студентів Сергій розповів про свій останній веломаршрут по 18 країнам Європи у 2019 році. Детальніше з садибою можна ознайомитися тут: https://www.facebook.com/dimmandrivnyka/
Дарія Басюк,
завідувач кафедри туристичного та
готельно-ресторанного бізнесу і консалтингу
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook