V Всеукраїнський конкурс студентських проєктів «Від ідеї до успіху» - платформа для креативної молоді

14 квітня 2021 року

  14 квітня 2021 р. відбувся V Всеукраїнський студентський конкурс проєктів «Від ідеї до успіху», який щорічно проводиться кафедрою виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту НУБіП України в рамках магістерської програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Учасниками конкурсу є талановита та амбітна молодь зі всієї України, а членами журі вже традиційно стали представники бізнесу, які можуть реально оцінити актуальність та якість розробки проєктів

   Відкрила конкурс завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту, доктор економічних наук, професор, член-кореспондент НАН України Шинкарук Лідія Василівна, яка привітала усіх учасників і присутніх та наголосила на головній меті проведення конкурсу – наданні можливості молоді реалізувати свій потенціал через розробку власних проєктів та презентацію їх професіоналам у сфері бізнесу.

   З вітальним словом виступив начальник науково-дослідної частини НУБіП України, доктор сільськогосподарських наук, професор Отченашко Володимир Віталійович, який передав вітання та побажання успіху всім конкурсантам від ректора університету, академіка НАПН України, доктора педагогічних наук, професора Ніколаєнка Станіслава Миколайовича. Також Володимир Віталійович зауважив на важливості проведення подібних заходів для розвитку молоді та опанування ними навичок проєктної діяльності.

   До привітального слова приєднався директор Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, доктор економічних наук, професор Вдовічен Анатолій Анатолійович. Зауважимо, що Інститут вже вкотре стає партнером даного конкурсу. Анатолій Анатолійович підкреслив необхідність подальшої співпраці, яка сприяє розвитку сучасної молоді та стимулює її до пошуку нових ідей та шляхів їх втілення.

   З напутнім словом та побажанням успіху до учасників звернулися і члени журі, серед яких Дмитро Моргун (директор рекламної агенції «Ефект маркетинг»), Марина Миринда (власниця проєкту Fizo), Євген Бондаренко (в.о. директора Державної установи «Всеукраїнський молодіжний центр»), Наталія Шупрудько (директор «FlorAclub» ресторан «Пікнік»), Володимир Дзьобак (голова Спостережної ради Першої Всеукраїнської Кредитної Спілки (ПВКС)), Оксана Розпутна (Менеджерка освітніх програм для соціальних стартапів, Українська соціальна академія), Володимир Отченашко (начальник науково-дослідної частини НУБіП України), Анна Дергач (кандидат наук з державного управління, старший викладач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту НУБіП України).

   Формат конкурсу передбачав проведення 2-х турів, перший з яких відбувся 12 квітня 2021 р. Більше інформації про перший тур наведено за посиланням.

   Загалом, заявки на конкурс подали майже 30 учасників з 5 різних університетів України, серед яких у другий відбірковий тур пройшли 10 проєктів. Серед них були представники НУБіП України, Національного авіаційного університету, Донецького державного університету управління (м. Маріуполь), Чернівецького торговельно-економічного інститут КНТЕУ, Ірпінського коледжу економіки та права. Учасниками з НУБіП України є як студенти магістерської програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами», так і представники інших факультетів: гуманітарно-педагогічного і конструювання та дизайну, на яких викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту викладають дисципліни «Організація проєктної діяльності», «Основи бізнес-проектування» та «Управління соціальними проєктами».

   Всі представлені проєкти відрізнялись своєю креативністю, індивідуальним підходом до розробки і реалізації та виконані на високому рівні.

   Перше місце зайняли два проєкти. Один з них – «Креативний простір 380 вольт» від Лафазана Івана – вже діючий проєкт в Донецькій області, який спрямований на допомогу ВПО та жителям м. Курахово. Цей проєкт викликав жваве обговорення, а його розробник отримав пропозиції підтримки від членів журі щодо можливих напрямків подальшої співпраці.

   Другим проєктом, який посів І-ше місце, став проєкт Унгурян Ольги з виготовлення горіхової пасти, який зацікавив членів журі як майбутніх споживачів даної продукції та вразив обґрунтованістю своїх розрахунків.

   Роботами, які зайняли почесне ІІ-ге місце, стали проєкт соціального підприємництва з виробництва пристрою для людей з вадами зору «Freedom» від Охріменка Ярослава, проєкт доступного сервісу доставки їжі для студентів «Easy Fast Food» від Красноштана Олександра та Потапенка Артура, а також бізнес-план з відкриття салону флористики від Рижої Руслани. Дані проєкти окрім своєї актуальності відрізняються також високим рівнем розрахунків та маркетинговими дослідженнями, що дають змогу підтвердити можливості їхнього розвитку.

   ІІІ-є місце посіли проєкти Аксинті Воронки Вітора з виготовлення продукції «SENSEI 3D PRINT», який набуває гострої актуальності в сучасному світі, Биховченко Лариси (проєкт «58 кілометр»), який вирішує реальний запит певної частини суспільства, чим обґрунтовує свою життєдіяльність та проєкт Козел Вікторії (EWS, Education, Work and Study), який спрямований на подолання важливої соціально-економічної проблеми – безробіття. Всі проєкти довели свою обґрунтованість та доцільність наведеними розрахунками та дослідженнями ринку.

   Також два проєкти були представлені у номінаціях «Найкращий технічний проєкт» та «Найкращий соціальний проєкт». Це «Мобільна майстерня» від Рубанки Альберта, який дозволить удосконалити технічну складову роботи двигунів та «Допомога безпритульним дітям» від Таран Тетяни про можливі шляхи з вирішення гострої соціальної проблеми нашого суспільства.

   Програма конкурсу

   Ознайомитись з проєктами можна за посиланням: https://cutt.ly/avwVZaU

  При підведенні підсумків конкурсу представники журі зауважили актуальність, важливість та високий рівень підготовки всіх представлених робіт. Представники бізнесу відзначили різносторонній характер представлених проєктів, виявили бажання подальшої співпраці із подібним форматом роботи зі студентами та готовності підтримки молодих стартаперів, що отримало свого підтвердження в призах від членів журі. Так, Моргун Дмитро подарував персональну консультацію з розробки медіа-плану проєкту, Миринда Марина – індивідуальну консультацію з реалізації проєкту, а Євген Бондаренко – можливість проходження стажування 3 студентами-учасниками у «Всеукраїнському молодіжному центрі».

   Конкурсанти подякували журі за об’єктивне оцінювання, поради, призи та запрошення до співпраці, викладачів кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту за професійний підхід у викладанні предметів, допомогу у розробці проєктів, а особисто Лідію Василівну – за розуміння і можливість реалізації молоді у найперспективнішій галузі сучасності – проєктному менеджменті.

   Підводячи підсумок, Лідія Василівна Шинкарук запросила всіх бажаючих до вступу на магістратуру на освітню програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», де можна розвинути свої знання з розробки та впровадження як бізнес, так і соціальних проєктів.

   Результати проведеного конкурсу свідчать про те, що наше твердження «Інвестуйте в свою освіту сьогодні, щоб завтра мати успішне та забезпечене майбутнє» не втрачас своєї актуальності!

Шинкарук Л.В.,
завідувач кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Дєліні М.М., Дергач А.В.,
викладачі кафедри

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook