Відкрита лекція: "NoSQL бази даних. Основні положення"

9 квітня 2021, 11:40
Он-лайн лекція

 9 квітня 2021 року о 11-40 в режимі онлайн відбулася відкрита лекція: "NoSQL бази даних. Основні положення".

Доповідачем з лекції був к.ф-м.н. провідний науковий співробітник Інституту програмних систем НАН України Лауреат державної премії України за комплекс підручників "Інформатика" у семи книгах Резніченко Валерій Анатолійович.

До лекції підключилося більше 45 студентів і викладачів факультету інформаційних технологій.


Така цікавість пояснюється важливою і актуальною темою доповіді. Якщо в період з 70-х років ХХ ст. SQL бази даних були найбільш поширеними засобами збереження та розповсюдження даних, то з настанням ХХІ ст. ситуація з поширенням NoSQL баз даних різко змінилася. На квітень 2021 року нараховується більше 370 різноманітних систем, що підтримують функції зберігання та обробки різних типів даних. У 10 найпоширеніших БД (за даними Knowledge Base of Relational and NoSQL Database Management Systems - DB-Engines) входять як типові реляційні бази, так і мультимодельні реляційні БД. Проте серед цих 10 БД є і документальна база MongoDB, і СУБД Redis, і пошукова машина Elasticsearch.

У своїй лекції Резніченко В.А. розповів про особливості розвитку і становлення NoSQL баз даних, про закони їх розповсюдження та обирання.


З презентацією лекції можна ознайомитись за посиланням.

Колектив кафедри вдячний Валерію Анатолійовичу за цікаву лекцію і сподівається на подальше співробітництво.

Ст. викладач каф. КН Бородкін Г.О.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook