Ректорат: посилюємо карантинні заходи, контролюємо дистанційний навчальний процес та готуємося до Дня відкритих дверей

5 квітня 2021 року
     5 квітня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню роботи на поточний тиждень.

 

     Проректор з виховної роботи Сергій Кваша проінформував про підсумки засідання оперативного штабу. Вступив в дію виданий ректором наказ на протиепідеміологічні заходи на період посилення карантинних обмежень в столиці, за минулий тиждень маємо тридцять осіб, які захворіли на коронавірусну хворобу. Також проректор повідомив результати відвідування Таджикистану в складі урядової делегації, підписаний договір про співпрацю з тамтешнім аграрним університетом. Метою візиту було переорієнтувати таджикську молодь на навчання в Україні, але об’єктивним бар’єром на цьому шляху є добробут громадян і знання мови.
     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про роботу підрозділів в штатному режимі, сформований план діяльності ректорату на квітень.

     Проректор з наукової та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про проведення аналізу тематичного плану на 2021 рік та підготовку такого ж документу на 2022 рік, формування спеціалізованих вчених рад із захисту докторських дисертацій. У навчально-дослідних господарствах весняні польові роботи йдуть за планом.
     Директор студмістечка Сергій Стецюк доповів про заповненість гуртожитків, проведений благоустрій території кампусу, завершення встановлення вікон в гуртожитках №8 та 9. Виникає певна потреба в дозакупівлі миючих засобів, сформована відповідна заявка.

     Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський закцентував на проведених нарадах з керівниками студентських рад, формуванні планів роботи на найближчий період з урахуванням посилення карантинних вимог.
     Завідувач оздоровчого центру В’ячеслав Крупка проінформував про результати чергового етапу ІФА-тестування співробітників і викладачів університету, які свідчать про певне формування колективного імунітету.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко повідомив про оформлення відпусток та відповідних наказів на період посиленого карантину в столиці.
     Голова Студентської організації Дмитро Кушпій проінформував про участь в проекті-навчанні боротьби з фейками, поглиблення співпраці зі столичними закладами вищої освіти.

     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька доповіла про підготовку звітності за І квартал 2021 року.
     Начальник навчального відділу Віктор Шевчук закцентував на навчальному процесі, відвідуваність занять складає майже 85%, проведено майже 100% запланованих лекційних і практичних занять. Триває підготовка до Дня відкритих дверей для випускників коледжів та технікумів, який відбудеться 17 квітня. Також цього тижня пройде атестація педагогічних працівників університету.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про успішний захист звіту про наукову діяльність, підготовку довідки на участь в розподілі базового фінансування. Заплановано сформувати пропозиції по закупівлі обладнання для виконання наукових тем, подати інформаційні матеріали до реєстру дослідницьких структур щодо спільного використання обладнання, подати заявку на включення в реєстр університету як установи, якій надається державна підтримка.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про формування остаточного плану закупівель і початок оголошення тендерів. Він звернувся до проректорів і керівників служб узагальнити пропозиції з економії. Минулого тижня до Міністерства освіти і науки України направлені списки бажаючих від університету на вакцинацію від коронавірусної хвороби.

     Проректор з науково-педагогічної роботи (навчальна діяльність) Василь Шинкарук доповів про успішну акредитацію спеціальностей Психологія, Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації. Цього тижня будуть подані документи на акредитацію спеціальності Будівництво та цивільна інженерія. Найближчим часом планується провести нараду з керівниками відокремлених підрозділів щодо організації вступної кампанії та виборчого процесу керівників. Також проведений аналіз розподілу навчального навантаження й напрацьовані відповідні пропозиції з його оптимізації.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Усім проректорам, керівникам служб на період дії посилених карантинних заходів максимально обмежити відвідуваність навчальних корпусів співробітниками. Вадиму Ткачуку, Валерію Іщенку, Тетяні Кондрицькій – до 10 квітня підготувати план заходів з усунення недоліків, зафіксованих перевідної Держаудиту. Вадиму Ткачуку, декану факультету землевпорядкування Тарасу Євсюкову, начальнику земельного відділу Андрію Калганову – запланувати нараду з проблем оформлення земель університету. Валерію Іщенку, Сергію Кваші8 квітня провести нараду з будівництва спорткомплексу, функціонування спортивних споруд. Проректорам – до кінця тижня розробити стратегічний план розвитку напряму діяльності як проректора та підлеглих служб. Василю Шинкаруку – проаналізувати навчальні плани, відповідність їх стандартам, супроводжувати акредитацію освітніх програм. Вадиму Кондратюку – провести зустрічі з керівниками наукових тем, визначитися з системою співпраці з бізнесом, щомісячно проводити аналіз ефективності діяльності навчально-дослідних господарств. Сергію Кваші, Василю Шинкаруку – організувати підготовку до Дня відкритих дверей для випускників коледжів та технікумів. Сергію Кваші, Оксані Барановській – узагальнити пропозиції і розробити план підготовки до відзначення Дня університету. Василю Шинкаруку – проаналізувати участь випускників шкіл в Олімпіаді для вступу в університет. Сергію Кваші, Сергію Стецюку – продовжити підготовку кімнат для поселення першокурсників в гуртожитки. Сергію Кваші – перелаштувати роботу аспірантури відповідно до нових вимог законодавства.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook