Голова Біржового комітету Української енергетичної біржі Олексій Дубовський прочитав відкриту лекцію для студентів економічного факультету

5 квітня 2021 року

 

 

  31 березня 2021 року в онлайн-форматі була проведена актуальна лекція на тему: «Біржова торгівля енергоресурсами в Європі та Україні» для здобувачів вищої освіти економічного факультету зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність». Її лектором став висококваліфікований, широковідомий фахівець у галузі біржового енергетичного ринку, Голова біржового комітету Української енергетичної біржі, стейкхолдер спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» – Олексій Дубовський.

     Товарна біржа «Українська енергетична біржа» – провідна біржа на вітчизняному біржовому товарному ринку, яка працює з 2010 р. і забезпечує організацію та проведення біржових торгів енергоресурсами. Біржа є відкритим торговим електронним майданчиком, де відбувається реалізація енергоресурсів за прозорими конкурентними цінами. Українська енергетична біржа є учасником таких всеукраїнських та європейських асоціацій, як Європейська бізнес асоціація (ЄБА), Асоціації «Біржові та електронні майданчики», Асоціація Європейських Енергетичних Бірж Europex.

     Олексій Дубовський тривалий час приймає участь у підвищенні рівня освітнього процесу студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», він вже неодноразово виступав в аудиторіях НУБіП України, постійно сприяє формуванню фахових компетентностей наших здобувачів вищої освіти через надання можливості у проходженні виробничої практики та працевлаштуванні наших випускників на Українській енергетичній біржі.
     Цього разу, через пандемію та карантинні обмеження, лекцію було проведено в онлайн-форматі на платформі Zoom, завдяки чому до заходу мали змогу підключитись студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» як НУБіП України, так і Ірпінського фахового коледжу.

     Олексій Євгенович досить детально та на високому професійному рівні розповів про особливості біржової діяльності на ринку енергетичних ресурсів як в Україні, так і за її межами. Він у доступній формі пояснив аудиторії наших слухачів як відбуваються електронні торги на біржі та укладаються і виконуються контракти на поставку різних видів енергоресурсів, проілюстрував провідну роль біржі у конкурентному ціноутворенні та забезпеченні стабільності і прозорості процесів ціноутворення на важливі для країни енергоресурси, а саме газ, електроенергію, нафтопродукти.

     У своїх презентаційних матеріалах лектор навів статистичні дані динамічного розвитку європейського біржового енергетичного ринку, а також продемонстрував функціональну залежність волатильності енергетичних цін на різних ринках.
     Студенти мали змогу вивчити складові сучасного Європейського енергетичного ринку, у цифрах побачили ефективність функціонування газових хабів. Успішний досвід газових хабів може бути втіленим і у вітчизняну практику, що свідчить про участь Української енергетичної біржі у розробці проекту SEEGAS.

     Олексій Євгенович допоміг студентам зорієнтуватись у видах біржових контрактів, які сьогодні практикуються на Українській енергетичній біржі. Розповідаючи про рутинну діяльність біржі та висвітлюючи біржову платформу, спікер поділився з аудиторією також перспективними планами розвитку вітчизняної енергетичної біржі європейського зразка та поступового переходу до торгівлі ф’ючерсними контрактами на енергоресурси. По закінченню заходу лектор відповів на всі поставлені в чаті запитання студентів і пообіцяв у найближчий час провести практичні тренінги з торгівлі на електронному терміналі біржі, а слухачі висловили вдячність за цікаву та практично-насичену лекцію.

     Тісна співпраця з стейкхолдерами надає можливість ознайомлювати студентів з сучасними, перспективними підприємствами, підвищувати рівень їх практичної підготовки та здобувати омріяний фах і місце працевлаштування.

     Кафедра організації підприємництва та біржової діяльності економічного факультету висловлює щиру вдячність Олексію Дубовському, бажає успішної діяльності, процвітання Українській енергетичній біржі та має надію на подальшу тісну співпрацю у підготовці і працевлаштуванні студентів НУБіП України!

 

Валентина Яворська,
доцент кафедри
організації підприємництва та біржової діяльності

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook