Робоча нарада: університет в період жорсткого карантину

2 квітня 2021 року
     У зв’язку із запровадженням спеціальною комісією КМДА суворих карантинних обмежень з 5 по 16 квітня в Києві, в університеті під головуванням ректора пройшла робоча нарада за участю проректорів, директорів та деканів факультетів, начальників відділів і служб.

     В центрі уваги була життєдіяльність університету в цей період. Деканів факультетів, директорів ННІ, керівників усіх підрозділів університету зобов’язали терміново подати пропозиції щодо організації роботи у дистанційному режимі, переведення на простій або надання щорічних відпусток, здійснити заходи, необхідні для переведення освітнього процесу, в т.ч. практичне навчання, у дистанційний формат для всіх студентів НУБіП України денної та заочної форм навчання.

 

     Щоденний контроль за дистанційним проведенням занять, навчальних практик та організацію безперебійного навчального процесу має здійснювати проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук.
     Проректору з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно- господарської діяльності Валерію Іщенку доружено організувати чергування в університеті на період карантину та забезпечити безперебійну роботу водопровідної і електромереж у навчальних корпусах, гуртожитках та інших об’єктах, протипожежну безпеку та аварійно-відновлювальні робіти в разі необхідності.
     Директору студентського містечка Сергію Стецюку спільно з адміністраціями факультетів та ННІ рекомендувати студентам виїхати з гуртожитків університету на період дії жорстких карантинних обмежень.
     Начальникам відділів комплексної безпеки та експлутаційно-технічного забезпечення об’єктів охорони Василю Моісеєву, пожежної безпеки Анатолію Пасічнику – забезпечити посилену охорону та протипожежний нагляд навчальних корпусів, студентських гуртожитків та інших об’єктів НУБіП України.
     Директору служби закладів харчування Богдану Дубасу – призупинити надання послуг з харчування.
     Завідувачам кафедр культурології Ірині Майданюк та фізичного виховання Миколі Костенку – призупинити організацію і проведення масових культурологічних і спортивних заходів.
     Голові оперативної групи із запобігання захворювання Covid-19 Сергію Кваші – здійснювати моніторинг епідемічної ситуації. На зазначений період суворо заборонено вхід сторонніх осіб до навчальних корпусів та гуртожитків університету.

     Вадим Ткачук звернув увагу керівників ННІ та факультетів на особливості перебування НПП та допоміжного персоналу на період введення жорсткого карантину. Фахівцям, переведеним у режим простою, буде оплачуватися мінімальна заробітна плата. Співробітники, які будуть виходити на роботу, отримають спеціальні квитки для проїзду.

     Василь Шинкарук деталізував перехід навчання на дистанційний формат з неухильним дотриманням розкладу занять та навчальних практик на другий семестр. Декани факультетів та директори ННІ повинні забезпечувати за цим щоденний контроль. За потреби надавати індивідуальні консультації (особливо стосовно підготовки бакалаврських і магістерських робіт). Тим, хто від’їжджає на виробничі практики, забезпечити проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності на базах проведення практик. У дистанційному режимі до 16 квітня забезпечити перегляд освітніх програм для вступників на ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр» 2021 року та їх навчальних планів відповідно до вимог стандартів вищої освіти, професійних стандартів, основних стейкхолдерів освітнього процесу. А також підготуватися до презентації оновлених освітніх програм для вступників на бакалаврат та магістратуру 2021 року. Нагадав, що з 1 по 7 квітня проходить перший етап Всеукраїнської олімпіади НУБіП України, і його треба провести на належному рівні.

     Валерій Іщенко зупинився на заходах за доглядом та озелененням закріплених за факультетами та ННІ територій. Керівникам відповідних підрозділів – забезпечити дотримання енергоефективності в корпусах і кампусі.

     Відповідно до тематики наради в її учасників виник ряд запитань, які озвучили декан юридичного факультету Олена Яра, директор ННІ лісового і садопаркового господарства Петро Лакида, декан агробіологічного факультету Оксана Тонха, директор ННІ автоматики та енергозабезпечення Віктор Каплун.

     На завершення наради Станіслав Ніколаєнко проінформував про ситуацію довкола агресивно спрямованої неправдивої інформації стосовно санітарного видалення дерев на території ботанічного саду, розповсюдження фейкових новин від лжеекологів. Ректор також дав доручення головному енергетику Євгену Кулібабі визначити енергонавантаження по корпусах та гуртожитках. Наголосив на необхідності приведення освітньо-професійних програм спеціальностей до стандартів вищої освіти, підготовці до відзначення 123-ї річниці університету.


Валентин Обрамбальський

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook