Факультет ветеринарної медицини підтримує міжнародний кінологічний спорт в Україні

1 квітня 2021 року
     Всього кілька років тому до України потрапив такий захоплюючий міжнародний вид спорту з собаками як Мондіоринг (від фр. Monde – світ, світовий; ring – ринг, арена для змагань). Філософія мондіорингу полягає у тому, щоб спортсмени з різних куточків світу могли показати свої успіхи у дресируванні та якість своїх собак, і порівняти їх з іншими. Спільні правила рингу однакові для кожної країни дозволяють не зважати на кордони, нації, політику, і цілком поринути у кінологію та дресирування задля підготовки найкращих собак у всьому світі.

     Україна в мондіорингу початківець, але вже має значні успіхи. Так, у 2018 році українці вперше приймали участь у Чемпіонаті Світу з Мондіорингу, і вибороли перше місце у першій категорії (всього категорій – три). Наразі, через пандемію коронавірусу, міжнародні кінологічні заходи не проводяться, але спортсмени не полишають надій на нові виїзди, і продовжують готувати своїх підопічних до нових стартів.


     Факультет ветеринарної медицини активно підтримує кінологів клубу MaliGuards Club K9, які також долучилися до лав спортсменів мондіорингу і займаються спортивним дресируванням зі своїми собаками та собаками учнів клубу на спеціально облаштованому майданчику. Власники собак, які відвідують заняття зі своїми собаками, навчаються знаходити спільну мову зі своїми підопічними, правильно виховувати собак для комфортного життя в умовах міста, а дехто дійсно починає спортивну кар’єру і все це - в зручних умовах дресирувального майданчика.

 
     Кінологи клубу регулярно організовують професійні тренінги за участі спеціалістів з мондіорингу, проходять навчання, підвищуючи свою кваліфікацію, щоб мати змогу якнайкраще розкривати здібності собак та спортсменів.



     Дуже важливим для безпечного навчального процесу з собаками є сусідство з ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс". З будь-якими питаннями щодо здоров’я пухнастих підопічні клубу мають змогу оперативно звертатися до лікарів центру, отримуючи швидку та якісну допомогу. Особливо важливим таке партнерство є для спортивних собак, для яких травми під час тренінгу – звична справа, і потребує професійного втручання і допомоги.
     Бажаємо успіхів нашим спортсменам у новому сезоні і чекаємо нових перемог для України.


Поліна Тірська,
суддя КСУ з робочих якостей собак, malinois.com.ua
В'ячеслав Соломон,
завідувач ННВ Клінічний центр "Ветмедсервіс"

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook