На факультеті ветеринарої медицини розпочала роботу Клінічна рада

29 березня 2021 року

На виконання розпорядження № 29 від 16 березня декана Цвіліховського Миколи Івановича на факультеті ветеринарної медицини створено новий дорадчий орган - Клінічну раду, основною метою якої є посилення та згідно міжнародних стандартів виведення на світовий рівень клінічної підготовки здобувачів вищої освіти галузі знань «Ветеринарна медицина».
Функціями Клінічної ради визначено: взаємодію з клінічними кафедрами та іншими підрозділами Факультету та Університету, організацію і контроль проведення клінічної роботи співробітниками факультету; координацію діагностичної, профілактичної та лікувальної роботи кафедр, визначення напрямів їх інноваційної діяльності в рамках клінічної роботи й координацію впровадження отриманих результатів у практику.
Також одним з поставлених завдань є сприяння розширенню зв'язків з провідними тваринницькими підприємствами України, налагодження співпраці клінічних баз виробничої практики здобувачів вищої освіти з організаціями і установами ветеринарної медицини, сільськогосподарськими підприємствами різних форм власності. Клінічна рада буде координувати укладення договорів про спільну діяльність з організації і проведення практик здобувачів вищої освіти.
З метою ефективного обговорення питань клінічної підготовки на факультеті на засідання Клінічної ради будуть запрошуватися науково-педагогічні працівники, науковці, фахівці з виробництва, роботодавці та інші провідні фахівці галузі ветеринарної медицини, а також здобувачі вищої освіти, представники навчально-методичної комісії факультету.

23 березня під головуванням Олександра Вальчука, завідувача кафедри акушерства, гінекології і біотехнології відтворення тварин, відбулося перше засідання Клінічної ради. На ньому були присутні усі 11 членів – представники клінічних та фундаментальних кафедр факультету.


Засідання розпочав декан факультету, доктор біологічних наук, професор Микола Цвіліховський, який окреслив значення та місію, основні завдання Клінічної ради та привітав новостворений орган з початком своєї діяльності.


Відбулося колективне обговорення розробленого Положення про Клінічну раду факультету ветеринарної медицини НУБіП України та визначено початкові пріоритетні напрямки у роботі.


Голова Клінічної ради Олександр Вальчук наголосив на важливості створення на факультеті ветеринарної медицини Клінічної ради та інноваційності у її діяльності. Він зазначив на необхідності обґрунтування «критичних точок» у клінічному напрямку роботи факультету та наполегливій роботі над ними, яка має включати як розробку алгоритму дій, так і активний пошук відповідних ресурсів для досягнення поставлених реальних цілей.
Отже, на стартовому засіданні Клінічної Ради було визначено першочергові основні завдання та доведено вмотивованість її діяльності на факультеті ветеринарної медицини нашого університету та й в цілому на теренах сучасної ветеринарної освіти в Україні.

Ірина Деркач, секретар Клінічної ради

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook